Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Elismerés az önzetlenségért

Késett, de idén sem maradt el a Magyar Vöröskereszt Csorna Területi Szervezetének hagyományos véradóünnepsége.
A Magyar Vöröskereszt Csorna Területi Szervezete – kissé megkésve – pénteken este tartotta idei véradóünnepségét a Premontrei étteremben. Az egybegyűlteket Bertalanné Balázs Kata, a területi szervezet titkára köszöntötte, azután pedig a Csiribiri együttes mutatta be műsorát. Ezt követően dr. Vörös Katalin, a regionális vérellátó állomás vezető főorvosa emlékeztetett rá, hogy november 27-e a véradók napja.
Méltatta a véradók önzetlenségét, a véradásszervezők munkáját és beszélt a vér fontosságáról a gyógyításban.
Mint fogalmazott, a vérrel való gyógyítás, a vér életmentő, bizonyos esetekben semmivel sem pótolható szerepe ma már közismert. Utalt rá, hogy véradásra senki sem kötelezhető, de az önkéntes véradás minden egészséges, nagykorú állampolgár megtisztelő feladata.
Elismerését fejezte ki a véradóknak Papp Imre, Csorna alpolgármestere is, majd Bertalanné Balázs Kata és a területi szervezet alelnöke, dr. Gelencsér Gyula elismeréseket adott át. A szanyi Töreki Imréné és a rábapordányi Horváth Józsefné kiváló véradásszervezésért részesült kitüntetésben.
Elismerésben részesültek továbbá a huszonöt-, harminc-, negyven-, ötven-, ötvenöt-, hatvan-, hetven-, nyolcvan- és kilencvenszeres véradók. S természetesen azok is, akik a legtöbbször nyújtották véradásra a karjukat. Így Szűr Józsefné százszoros, Samu Istvánné százhuszonötszörös és Kertai Ferenc százharmincszoros véradó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs kukájuk, mégis fizetniük kell

A történet ismerős: nincs kukájuk, de a szemétszállítási díjat fizetniük kellene. Ezúttal a… Tovább olvasom