Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Elfogadott költségvetés

Tizenegy igen szavazattal, hat ellenében elfogadta ez évi költségvetését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A tervezett forráshiány csaknem 150 millió forint.
Csütörtökön délután tartotta februári rendes ülését a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Papp József polgármester napirend előtti beszámolója után dr. Turi György megdöbbenésének adott hangot, hogy a Hantech Rt. vezetői két héttel ezelőtt nem vettek részt azon a lakossági fórumon, amit két képviselőtársával szerveztek abban a nagy visszhangot kiváltó ügyben, hogy a cég elítélteket foglalkoztat a telephelyén. A képviselő úgy vélte, ezzel az intézkedéssel a civilektől veszik el a munkalehetőséget.

Továbbra is szigorú gazdálkodást kell folytatni

A napirendi javaslat elfogadását követően a Hunyadi gimnázium és szakközépiskola nevelő-oktató munkájáról, a népjóléti szolgálat 2002. évi szakmai munkájáról és az önkormányzat tavalyi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatai-

nak ellátásáról fogadott el beszámolót a grémium. Ezután módosították az elmúlt évi költségvetésről szóló rendeletet, majd rátértek az idei rendelettervezet tárgyalására. Papp József polgármester szóbeli kiegészítését azzal kezdte, hogy a legjelentősebb döntés előtt áll a képviselő-testület. Többek között elmondta, hogy mindent egybevetve az ez évi költségvetési esélyek jók. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy továbbra is szigorú gazdálkodást kell folytatni. Szólt arról is, hogy – mivel a csornai önkormányzat jogosult rá – pályázatot nyújtanak be az önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatására. A polgármester kifejtette, hogy a tavaly szeptemberi közalkalmazotti béremelés idei hatásainak fedezetére nem veszik igénybe a központi, úgynevezett bérhiki támogatást. Erre fedezetet nyújt a normatívanövekedés, az szja átengedett része, a gépjárműadó és az iparűzési adó növekménye. A bizottságok elnökei néhány módosítással elfogadásra javasolták az előterjesztést.

Ellenzéki kifogások és javaslatok

A vitában az ellenzék részéről dr. Gulyás Zoltán, Háncs Károly és Németh Balázs is módosító javaslatot terjesztett elő, ám ezeket a többség nem támogatta. Háncs Károly például kifogásolta, hogy az előterjesztés alapján két fő részére önkormányzati tanácsadó munkakört kívánnak létrehozni. Úgy vélte, erre nincs szükség. Papp József szerint viszont igenis szükség van ilyen munkatársakra, akik egyebek mellett szervezik az önkormányzati munka nyilvánosságát, pályázatokat figyelnek, támogatják a bizottsági munkát, segítik az EU-csatlakozási felkészülést.

Tizenegy igen, hat nem ellenében

A vita lezárása után szavaztak a képviselők és tizenegy igen szavazattal, hat ellenében megalkották az önkormányzat idei költségvetési rendeletét. Azonkívül határozati javaslatban rögzítette a testület, hogy a 2003. évi költségvetésben szereplő forráshiány csökkentése érdekében pályázatot nyújt be a pénzügyminisztériumhoz az önhibáján kívül hátrányos helyzetben lévő (forráshiányos) helyi önkormányzat támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzik a Rába-csapolást

A Rába folyó vizének esetleges Balatonba tereléséről vitáztak a szakemberek tegnap. A helyiek féltik… Tovább olvasom