Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Együttműködés három város kórháza között?

A csornai képviselő-testület csütörtökön elfogadta a a Margit Kórház gazdasági helyzetének rendezését célzó intézkedési tervet.
A Margit Kórház gazdasági helyzetéről a képviselők határozatban fejezték ki, hogy egyetértenek a Perfekt rt. által készített, az intézmény gazdasági konszolidációját megalapozó intézkedési tervben megfogalmazott, a Kórház  szerkezetét nem érintő célokkal. Papp József polgármester a téma kapcsán kijelentette: a Margit Kórház működését, az aktív betegellátást hosszú távon biztosítani kell. Szólt arról is, hogy a hőszolgáltató és a fogyasztók szempontjait figyelembe véve kell megoldást keresni a Kórház Csornahő Kft.-nek fennálló tartozása rendezésére. Kapui Ferenc (Vidékért Egyesület) arra emlékeztetett: már a költségvetés elfogadása idején javasolták, hogy a Kórháznak juttatott ötvenmillió forint felét adják a hőszolgáltatónak. Dr. Gulyás Zoltán ezzel a megoldással nem értett egyet. Kovács Tamás (VE)  kompromisszumos megoldást sürgetett a probléma megoldására. A vita során felvetődött a csornai, kapuvári és mosonmagyaróvári Kórház  esetleges jövőbeni együttműködése, illetve intézményfenntartó társulás létrehozása.
Azon kérdésre, hogy a másik két önkormányzat hogyan viszonyul ehhez az elképzeléshez, Papp József azt válaszolta, konkrét lépéseket még nem tettek ez ügyben. A testület határozata értelmében az elkövetkező hetekben kell kidolgozni az együttműködésre vonatkozó javaslatot.
Csütörtöki ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete tudomásul vette a tisztiorvosi szolgálat városi intézetének tájékoztatóját, s elfogadta az egyes helyi kötelező közszolgáltatások igénybevételéről szóló beszámolót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányosságok a vizsgálat során

Az Állami Számvevőszék nemrégiben átfogóan ellenőrizte a csornai önkormányzat gazdálkodását. Tovább olvasom