Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Egy társulásban a Rába mentiek és a sokoróaljaiak

A téti kistérségi társuláshoz kilenc Rába menti község tartozik. Jól együttműködnek a sokoróaljai falvakkal. Közös programjaik, fejlesztéseik vannak.

A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulásához kilenc Rába menti település tartozik: Sobor, Árpás, Mórichida, Kisbabot, Rábaszentmiklós, Rábaszentmihály, Rábacsécsény, Mérges és Bodonhely.˝A két tájegység kiegészíti egymást. A különböző sajátosságok színesítik a kistérségi társulást.˝
Nemes László
Nemes László, Sobor és Horváth Gábor, Rábaszentmihály polgármestere a társulás alelnökei. A sokoróaljai és a Rába menti községek ˝jól megférnek˝ egymás mellett. Nemes László elmondta: a két tájegység kiegészíti egymást. A különböző sajátosságok színesítik a kistérségi társulást, például a turizmus, az idegenforgalom területén.

– Vannak közös projektjeink, melyek közül elsőként a téti gyógyítóház építését emelném ki – jegyezte meg a polgármester-alelnök. – Az egymilliárd forintos beruházás a tizenkilenc település lakóit szolgálja majd. Nyertes pályázatunknak köszönhetően turisztikai fejlesztések vannak folyamatban. Részt veszünk aztán egy európai uniós mintaprogramban a szlovákiai Duna–Tőkési-ág kistérséggel közösen. Ez az intézmények, iskolák, óvodák, községi konyhák fejlesztését célozza.
Energiatakarékos, napkollektoros fűtésrásegítésről van szó.

Nemes László hozzátette: rábaszentmihályi központtal jól működik a pedagógiai szakszolgálat és téti székhellyel a szociális és családsegítő központ. Szintén egy eredményes pályázatnak köszönhetően a kistérség februárban egy új járművel is gazdagodott, mely segíti a helyiek ellátását.
 
Februárban sikeres pályázattal egy új járművet szereztek a kistérségnek.
Februárban sikeres pályázattal egy új járművet szereztek a kistérségnek.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. november 26. 16:54
    „miro132 !!!
    Olvasd el a kép alatti szöveget !!!”
  • 1. miro132 2010. november 26. 10:12
    „uristen ekkor ahó van ott már ? pesten +2 fok van”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron már égnek a fények

Szerény bővítésre futja idén Kapuváron és környékén a díszkivilágítás kiépítésében. Tovább olvasom