Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Egészségügyi központot terveznek

Vitnyéd - Vitnyéd elmúlt évét az intézményátalakítás határozta meg. Idei terveikben az orvosi rendelő felújítása, bővítése és néhány kisebb fejlesztés szerepel.
– Az elmúlt esztendő legmeghatározóbb történése az iskola átalakítása és ennek következményei voltak – mondta el a Kisalföldnek Tóth Kálmán, Vitnyéd polgármestere év végi összegzőjében. – Ott kezdődött a történet, hogy néhány közalkalmazott nyugdíjba vonulása kissé felborította tavaly év eleji terveinket, hiszen a kötelező végkielégítések kifizetését csak a százhetvenkilencmilliós költségvetés elfogadása után tudtuk tervezni és egy munkaügyi per is nehezíti dolgunkat – tette hozzá a település vezetője. Tóth Kálmán szerint az iskolaügy rányomta bélyegét a tavalyi közéletre. – Több hónapig tárgyaltunk, kerestük a legjobb megoldást, még kapuvári segítségre is számítottunk. Ennek elmaradása után végül az alapítványi iskola mellett döntött a falu lakossága és egyhangúlag a testület is – jelentette ki Vitnyéd elöljárója. Ahogy mondta, az oktatás színvonala miatt döntésüket nem bánták meg. Az iskolában jelentős létszámleépítés nem volt szeptemberben és konyhájukat is megtarthatták.

Idei terveikben kiemelkedő szerepet kap a jelenlegi orvosi rendelő felújítása és bővítése. Tóth Kálmán elmondta: erre pályázati pénzt várnak, a pályázat és a tervek elkészítése folyamatban van. A beruházás mintegy húsz-huszonöt millió forintba kerül tízszázalékos önrésszel. Az idei, száztízmillió forintos költségvetés csak alacsony önrészű pályázatokat tesz lehetővé.

Látványterv: Az idei terveikben kiemelkedő szerepet kap a jelenlegi orvosi rendelő felújítása és bővítése.

Az átalakított rendelőben háziorvosi, fogorvosi és többek közt gyermekorvosi szakrendelőt, és több parkolót alakítanának ki.

Ezen túl csak kisebb fejlesztéseket terveznek Vitnyédre, többek közt útjavításokat, a temető parkosítását, kerítésének folytatását és a temető villamosítását végeznék. – Idén is szűkös költségvetésünk lesz, talán nullszaldósra sikerül év végén beállítani, ám hitel felvéte-
lét ebben az évben nem tervezzük – jelentette ki Tóth Kálmán. Hozzátette, a költségvetés pozícióinak javulását csak 2009-től várja. Megfelelő pályázatok kiírása esetén többet is benyújtanak. Az idei esztendő egyik újdonságának számít a két sebességmérő műszer felszerelése is, melynek fedezetét szintén pályázaton nyerte a községháza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van hatszázmilliós községfejlesztési terv is

Rábaköz - A településvezetők többségének véleménye, hogy az önkormányzatoknak egyre kisebb… Tovább olvasom