Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Döntöttek, marad a biztos Margit Kórházban

A helyi önkormányzat a közelmúltban megvizsgálta, szükség van-e a Margit Kórházban az önkormányzati biztos munkájára.
A legutóbbi testületi ülésen napirenden volt a kérdés és a képviselők úgy döntöttek, nem bontanak szerződést az Integra Consulting zrt.-vel. Az előterjesztésből kiderül: jelenleg az intézmény adósságállománya miatt törvény szerint nem lenne kötelező a cég foglalkoztatása. November 15-i adat szerint a 30 napon túli tartozásállomány mértéke valamivel meghaladja a 110 millió forintot.

Az államháztartási törvény értelmében a Margit Kórház esetében 158,4 millió forint a kritikus határ. Azaz az önkormányzat nem lenne köteles a biztost alkalmazni. A testületi ülésre készült anyagban leírják: nem lehet tudni, hogyan alakul a tartozás a későbbiekben, hiszen a kórház vezetésének előrejelzése szerint várhatóan havonta 4 millió forinttal emelkedik az adósság.

A biztos „megtartása" mellett még kifejti a dokumentum: a kórházak átszervezésével kapcsolatban a közelmúltban Pápán elhangzott tájékoztatás szerint lehetséges, hogy az intézmények állami kézbe vétele akár 2012 májusában is megtörténhet. Ha így lesz, a jövő évi költségvetést sem terheli ennek a kiadásnak egyéves összege.

Olvasóink írták

 • 2. merzsebet 2011. december 15. 19:17
  „Féligazságot írsz kukszi,sajnos szükség van rájuk az állami átadásnál .Ha felmondana nekik az önkormányzat akkor azonnal követelésbe lépnének azok a cégek kiknek tartoznak és ellehetetlenítenék a kórház működését..
  Kár hogy pont te állsz elő evvel,mikor tisztába vagy a valós helyzettel.
  Sajnos, hogy a kórház aktív ágyaiért senki nem aggódik.Azonkívül a médiára közel 1 milla kerül havonta akkor ez bagatell.Nem?”
 • 1. kukszi 2011. december 14. 09:06
  „Úgy látszik, még van elég pénz???
  Nem hiányzik az a havi 500 000 Ft, had nőjön az adósság, majd az állam úgy is átveszi a kórházat adóssággal együtt.
  Na,ezért megy tönkre ez az ország !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendezvények sérült felnőtteknek Csornán

Felnőtt fiataloknak írt ki képző-, iparművészeti és fotós pályázatot, illetve hirdette meg a Ki mit… Tovább olvasom