Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Döntés: intézményvezetőket hívtak vissza

Csorna - Intézményvezetők megbízatásának visszavonásáról, víz- és szennyvízdíj emeléséről, az általános iskola fejlesztési pályázatának benyújtásáról döntött hétfőn a csornai képviselő-testület. A kórházügyet levették napirendről.
Hétfőn tartotta idei utolsó rendes ülését a csornai képviselő-testület. Az egyik lényeges pontot, a kórház konszolidációs programját levették napirendről. Turi György polgármester szerint azért, mert újabb kiegészítést kaptak az önkormányzati biztostól, illetve a hétfői, egészségügyet érintő parlamenti szavazás is új helyzetet teremtett.

A témára januárban, rendkívüli ülésen térnek vissza. A képviselők az intézményátszervezésekkel kapcsolatban döntöttek vezetői megbízatások visszavonásáról. Eszerint Ihászné Sebján Mária, a művelődési központ, Kovács Tamás, a könyvtár, Kovácsné Varga Ildikó, a Szociális Szolgáltató Központ és Ángyán Istvánné, a bölcsőde vezetőjének megbízását vonták vissza.

Január elsejétől új intézményként működik a Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Vezetésével Kovács Tamást bízta meg a képviselő-testület. A másik új szervezet a Szociális és Gyermekjóléti Központ, melynek irányítását ideiglenesen Kovácsné Varga Ildikóra bízták. Az önkormányzat pályázatot ír ki az intézmények igazgatói tisztségeire.

A Pannon-Víz zrt. kérésére díjemelésről is szavaztak a képviselők.
Tőke László elnök-vezérigazgató az ülésen elmondta: az emelésre azért van szükség, mert a cég több szennyvíztisztító telepén, köztük a csornain is, fejlesztéseket kell végrehajtani. Másik okként említette, hogy az elmúlt években a díjemelések nem követték az inflációt sem. A testületi döntés értelmében 2008-tól az ivóvíz ára 10 százalékkal emelkedik 197 forintra, a szennyvíz-elvezetés díjában 20 százalékos a változás: 401 forint lesz köbméterenként.

Az ülésen módosították a város idei költségvetési rendeletét, melyre többek között az átszervezések miatt volt szükség. Elfogadták a helyi adók alakulásáról szóló beszámolót, meghatározták a polgármesteri hivatal és a tűzoltóság teljesítménykövetelményeit. Megválasztották a kórház igazgatói állására beérkező pályázatok bírálóbizottságát, jóváhagyták a város közoktatási esélyegyenlőség programját.

Döntött a plénum arról, hogy a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda infrastruktúrájának fejlesztésére pályázatot nyújt be az önkormányzat. Napirenden volt a Csornahő kft. ügyvezető igazgatójának és könyvvizsgálójának megválasztása.

Szabó István és Abdai Károly további öt évre kaptak bizalmat. A testület engedélyezte, hogy a cég folyószámlahitelt vegyen igénybe átmeneti gondjainak enyhítésére. Zárt ülésen döntöttek a városi kincstár igazgatója közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetéséről.

(A csornai testületi ülés döntéseinek hátterére, részleteire visszatérünk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelmi program és adóemelések

Kapuvár - Az önkormányzat több helyi adónem emeléséről döntött, valamint tárgyalták a város… Tovább olvasom