Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Csütörtökön nyit a csornai Tesco

Április 12-én, csütörtökön, azaz holnap reggel végre megnyílhat a csornai Tesco áruház. Három évig tartott a kivitelezés, közben különböző akadályok gátolták a beruházást.
A csornai önkormányzat 2004-ben értékesítette a Csukás-sporttelepet. Később derült ki, hogy a vevő a Tesco-Global Zrt.
Az áruház építése nem mindenkinek tetszett. Sokan azt mondták, hogy vétek volt egy sportpályát feláldozni a célra, és jobb helyen lett volna az üzlet például az ipari parkban.

A Bartók Béla utcaiak pedig azért demonstráltak, mert otthonaik nyugalmát féltették a növekedő forgalomtól.

Nyitás: több lehetséges időpont is fölröppent

Az áruház építési engedélye később a közigazgatási bíróságot is megjárta. Biztossá vált időközben, hogy 2006-ban már nem nyit ki a csornai Tesco. A helyiek és a környékbeliek csalódottak voltak, hiszen már várták a nyitást. Még inkább azok a dolgozók, akiket a vállalat a csornai áruházba vett fel, de egyelőre ingázniuk kellett. A nyitással kapcsolatban aztán több lehetséges időpont is fölröppent: 2006 karácsonya, 2007 első negyedéve. Idén márciusban az derült ki, hogy a csapadékvíz-elvezetés engedélyei körül nincs minden rendben, ezért megint csak csúszott a nyitás.

Hardy Mihályt, a Tesco-Global Zrt. kommunikációs igazgatóját arról kérdeztük, hogyan tekintenek vissza az elmúlt három évre a csornai beruházás tapasztalatai alapján.

Végre minden engedély birtokában

– Nem foglalkozunk már azzal, ami elmúlt, előretekintünk – reagált Hardy Mihály. – Örülünk annak, hogy végre minden engedély birtokában megnyithatjuk a csornai üzletet és javulhat a város kereskedelmi ellátottsága, színvonala. Az áruház forgalmas főút mentén van, számítunk az átmenő forgalomra és az idegenforgalomra. Várjuk természetesen a helyi és a környékbeli vásárlókat is.
Az sem mellékes, hogy munkahelyet tudunk biztosítani az itt élőknek.
Hardy Mihály

A kommunikációs igazgatónak felvetettük: miért nem időzítették a nyitást még a húsvéti bevásárlások előttre.

Hosszú távú befektetés

– Ez egy hosszú távú befektetés a cég részéről, egy hét nem hiszem, hogy sokat jelentene ebben az esetben – jegyezte meg kérdésünkre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szülők ''bezárták'' az iskolát Dénesfán

„Dénesfán a szülők bezárták az iskolát", panaszolta a Kisalföldnek Takács Lajos, a dél-rábaközi község polgármestere. Mint mondta, a képviselő-testülettel együtt hiába tettek meg mindent az intézményért, vállalva az anyagi terheket is. Az erőfeszítések feleslegesnek bizonyultak. A szülők „elíratták" gyerekeiket. Tovább olvasom