Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Csökken a távfűtés díja

A kapuvári testület kevesli a Pannon-Víz beruházásait, öt százalékkal csökkentették a távfűtés díját és a családsegítő intézet működteti a kistérségi szociális központot.

Hétfői ülésén Kapuvár önkormányzata a Pannon-Víz beszámolóját, a helyi távfűtés díját és a kistérségi szociális központ helyzetét tárgyalta.
A képviselők elsőként Tőke Lászlót, a Pannon-Víz zrt. elnök-vezérigazgatóját hallgatták meg írásbeli beszámolójuk kapcsán. Németh Csóka Gáboralpolgármester kijelentette, a vízszolgáltató – kapuvári üzemmérnökségén keresztül – kitartó segítője a városnak. Ugyanakkor hozzátette: keveslik az idén fejlesztésre költött harmincmillió forintot és hiányolják a szennyvíztelep ez évre beígért fejlesztését is. Utóbbi a turisztikai elképzelések miatt égetően szükséges a város számára, hiszen a néha előforduló kellemetlen szagokra több esetben érkezett panasz. Tőke László válaszában elmondta: a szennyvíztisztító fejlesztéseihez az engedélyeket ez évben várják, a beruházás várhatóan jövőre elindulhat. A fejlesztésekről szólva hozzátette, jövő évi pénzügyi helyzetük függvényében megemelnék a Kapuvárra szánt fejlesztési összegeket.

A képviselők döntöttek a helyi távfűtés térítési díjának ötszázalékos csökkentéséről. A csökkentést az önkormányzat saját hatáskörben végezte. November elsejétől érvényes.

A testület döntött pályázatok benyújtásáról. A Leader Gazdanapok szervezésére 2,3 milliót, a kistérségi Leader-fesztiválra 3,2 millió forintot pályázik meg a városháza. Támogatják a helyi kórház eszközbeszerzését és -fejlesztését. Az intézmény saját forrásokból endoszkópmosó berendezést vásárolhat mintegy hatmillió forint értékben, tizenkétmillió forintból a krónikus belgyógyászat vizesblokkját újítják fel.

A testület éjszakába nyúló, zárt ülésen határozott arról, hogy a Sors-társ Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ üzemeltetésével a helyi családsegítő intézetet bízza meg. Ahogy azt már megírtuk, hatvanhatmillió forintból kistérségi szociális ellátó központot hoznak létre Kapuváron, az egykori gimnáziumi kollégium épületében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatok nélkül is fejlesztenek

Babót - Több mint tizenhatmillió forintból fejlesztett idén a babóti önkormányzat. Pályázati… Tovább olvasom