Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Csak nyári strandolást ígérnek

Csorna - A termált üzemeltető cég nem tudja teljesíteni a vállalt határidőre a strand fejlesztését. Haladékot kért az önkormányzattól. Azt is felvetette a kft. ügyvezetője, hogy a város vásárolja vissza a fürdőt.

A csornai termálfürdőt működtető kft. egyelőre nem tud olyan mértékben beruházni a strandon, ahogy azt ígérte. A Kerti Park Kft. 2005-ben vásárolta meg a fürdő és a kemping területét. Az adásvételi szerződésben jelentős fejlesztéseket ígért a társaság.

A csornai strandon továbbra is a régi állapotok fogadják a fürdőzőket. (Fotó: archív)
A csornai strandon továbbra is a régi állapotok fogadják a fürdőzőket. (Fotó: archív)

Ezekre azonban még várni kell. A képviselő-testület legutóbbi ülésén Sabine Herneth, a Kerti Park Kft. ügyvezető igazgatója számolt be cége helyzetéről. Mint mondta, a vállalkozás felszámolási eljáráson van túl, de sikerült talpra állniuk. Anyagi helyzetük azonban nem jó. A cég elvesztette jó hírnevét a piacon és partnereit is. Most azon kell dolgozniuk, hogy visszaszerezzék a megrendelőket és helyrehozzák pénzügyeiket. Forrásaikat éppen ezért most a kertészetre szeretnék fordítani.

Sabine Herneth két lehetőséget vetett fel a képviselőknek. Az egyik, hogy a város vásárolja vissza a termált. Ez esetben a Kerti Park az eddig befektetett 180 ezer eurót nem kéri vissza, azt „ajándékba" megkapja a település.

A másik változatról a cégvezető elmondta: amíg a szükséges beruházásokat nem tudják elvégezni, csak nyáron működik a strand. A nyitva tartás idején különböző programokat kínálnak, például diszkót. Tervezik egy óriáscsúszda vásárlását is, illetve ezen kívül évente 20 ezer eurós befektetést ígért Sabine Herneth. A jövőről szólva megjegyezte: idén, illetve 2009-ben kell úgy dolgozniuk, hogy újra hitelképes legyen a kft. Ha céljaikat elérik, akkor a csornai strand fejlesztését 2010-ben tudják elkezdeni. Addig is a város tekintsen el a kötbértől.
A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy egyelőre fenntartják a szerződésben foglaltakat. A Kerti Park Kft.-t felkérték, hogy a következő testületi ülésre készítse el a beruházás ütemezését 2008. őszi kezdéssel és 2009. őszi befejezéssel számolva. Ezt megismerve a képviselő-testület kialakítja új álláspontját termálkérdésben.

Olvasóink írták

 • 9. bence. 2008. július 05. 21:25
  „Na most mi van? Most 7.dik ho 5.en kerdem,nyitva,vagy nem.Jolenne mar ha pontosabban komonikalnanak. Holandiabol szeretnem tudni.”
 • 8. cicakam 2008. május 08. 20:02
  „capr, telejesen igazad van! Mig csornan tokolodnek, kapuvaron fejlesztenek, szepulnek, es folyik be hozzajuk a penz. Meg kell nezni miben jobbak ok a csornai uzemeltetoknel, aztan ellesni a dolgokat, es utana majd csak beindul valami, mert elobb vagy utobb be kellene, hogy induljon, de ugy tunik, hogy valahol nagyon beragadt ez a csornai termalos ugy”
 • 7. HáTé 2008. május 05. 13:37
  „El kell menni Pápára,Celldömölkre... Ott a minta. Működik. Csorna iskolapéldája a magyar népnek.Ez ám a böszmeség! Fulladoznak a szmogban - nem baj, elviselik.Dübörögnek a kamionok, nincs egy normális útszakasz, fél órákat állnak a vasúti átjáróban, utána meg lejattolnak a leselkedő traffipax-nak. Ők így szeretnek élni. Ne vegyétek el az örömüket. Ha valaki élelmes, kamionparkolóval (fürdő,WC, esetleg egy kis étterem) például már sokat kereshetett volna. Ha valaki élelmes - lenne, ez a termálfürdő is jó biznisz - lenne. Kár érte.”
 • 6. Putyilov 2008. május 03. 07:05
  „Az Önkormányzat most megmutathatja,hogy mennyire tökös gyerekek.
  Ha a város érdekeit nézik (amiért tulajdonképpen ott vannak),akkor kötbér,szerződésszegés miatti jogi lépések stb,aztán ők lépnek Termálfürdő ügyben.
  Ha viszont mégsem történik semmi előrelépés,akkor bizony nem a város számít,hanem a zseb éhsége.
  De akkor legalább tudjuk,hogy hol a pénzünk és van kivel támogattatni a kórházat.”
 • 5. Capr 2008. május 03. 00:39
  „Ne csúsztasson Sabine drága:

  1. Nem lehetnek túl egy felszámolási eljáráson, mert a nevében is benne van hogy akkor megszűnik a cég. Végrehajtáson vagy csődeljáráson túl lehetnek.
  2. Miért indult a csődeljárás? Ha a termál végett akkor miért vették meg ha nem tudják fizetni a költségeit. Ha a kertészet végett, akkor meg egyáltalán megnézte valaki az önkormányzatnál a cég likviditási helyzetét az adás-vétel előtt?
  3. "A cég elvesztette jó hírnevét a piacon és partnereit is." Ez valószínűleg a kertészetre utal. Egy vállalkozás bizony tőkebefektetéssel jár. Ausztriában is. Hölgyem! Ez itt nem gyarmat... Tessék betalicskázni pénzt, kockáztatni, vállalkozni. Mielőtt idejött kertészkedni, illetve ráadásul megvette a termált, azt gondolta, hogy majd "jól lehúzok itt mindenkit oszt jónapot"? Ha nem tud valamit finanszírozni, akkor vallja be, hogy buktam egy marék zsé-t, elhamarkodottan döntöttem, nem néztem jól körül, de az nem megy, hogy mindenkit hülyének nézek és az egész várost meg akarom vezetni. Tőlem fordíthatja a következő két év forrásait a kertészetre, de akkor adja vissza 2 forintért a városnak a termált. Ha nem akarja visszaadni, akkor fizessen kötbért, mert szerződött valamire és azt nem teljesítette.
  4. Befektetett 180.000 EUR-t? Várom a következő nyilatkozatát, amelyben tételesen felsorolja, hogy milyen fejlesztéseket valósított meg 45-50 MFt-ért. Mert 180 eEur az annyi.
  5. Ha nincs fejlesztés, akkor legalább számoljon el a termál nyereségével. A kertészet nem érdekel, az magánvállalkozás. A termál nyereségét tessék visszaforgatni. Hol a pénz?? Csak azt ne mondja, hogy veszteséges, mert akkor dilettáns az üzemeltetéshez.
  6. Mit vár az önkormányzat a jelentéstől?? Az osztrák cégvezető már most megmondta, hogy 2009-ben nemcsak hogy nem fejezi be de el sem kezdi a fejlesztést. Remélem van klauzula a szerződésben annak jogszerű, szerződésszegés okán történő felbontására.

  Bazzeg.. nem várom el, hogy Csorna fürdőváros legyen, 4 csillagos szállodákkal. Kell egy megfelelően kiépített, fedett, egész évben működő termál, panzió(k)val, kiszolgáló egységekkel, ja és megfelelő promó anyaggal. A város feladata az előző felsorolásból "csak" az első ill. az utolsó pont lenne. Közel 20 éve megy a tökölődés, meg az egymásra mutogatás a termál ügyében. Van egy jó termálvíz, van egy lepukkant termál. Közel van az osztrák, meg a szlovák határ. EU van. Pályázatok vannak. Mi a ..... kell még ahhoz, hogy fejlesszen végre a város, vagy egy megfelelő közbeszerzéssel kiválasztott üzemeltető????

  Capr”
 • 4. Én-e 2008. május 02. 20:14
  „Vagy fizessen a labanc,vagy takarodjon haza!Azt hiszi,remélem rosszul,hogy majd most is meg tud egyezni valakivel,mint azzala t...ves komcsival ezelött.”
 • 3. miracle 2008. május 02. 19:46
  „Természetesen mindenki nyitás előtt fél nappal kezd el kapozni. Eddig nem tűnt fel, hogy nem történik semmi?”
 • 2. Lizsu 2008. május 02. 10:26
  „Tekintsenek el a kötbértől???? Normális ez??? Ami Csornán megy az egy vicc.”
 • 1. Putyilov 2008. május 02. 07:12
  „A baj csak az,hogy a 180000 EUR nem látszik sehol,lehet,hogy csak papíron létezik?
  Minek vette meg,ha nem képes üzemeltetni és fejleszteni?
  A város ne "vegye meg",hanem kapja meg ingyen!
  Mi az,hogy addig is a város tekintsen el a kötbértől? Vki nem teljesítette az általa vállaltakat.
  A kötbér jogszerű. Ne higgye,kedves hölgyem,hogy itt is csak hülyék élnek!
  Ön már régen elvesztette a jó hírnevét. Legalább próbálja meg egy kicsit rendezni.
  Ha az Önkormányzat elfogadja szó nélkül a tervet,akkor én nem mondom,hogy vki,vagy vkik meg lettek zsírozva.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillióval csökkent a város hiánya

Kapuvár - A képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott: tavaly százmillió forinttal csökkent a… Tovább olvasom