Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

Bővítették a ravatalozót Bágyogon, Szováton temetői parkolót terveznek

Régi elképzelése vált valóra a bágyogi egyházközség híveinek. Temetőjük ravatalozóját bővíttette az önkormányzat.

Szabadtéri szentmisén áldották meg a hétvégén Bágyogszováton a bágyogi temető ravatalozóját. Az épületet bővítették, fedett résszel látták el. Az önkormányzat saját erőből finanszírozta a beruházást. Ígéretét teljesítette az önkormányzat a fejlesztéssel, mondta Takács Csaba polgármester.

A bágyogi ravatalozót szabadtéri szentmisén áldotta meg Németh István plébános.
A bágyogi ravatalozót szabadtéri szentmisén áldotta meg Németh István plébános.

A szováti településrész sírkertjénél parkoló kialakítása lenne időszerű. Kétszer pályázott már az önkormányzat, sikertelenül.
A bágyogi egyházközség elképzelései között régóta szerepelt, hogy temetőjük ravatalozóját átalakítsák. Hiányzott ugyanis egy fedett, külső rész, mely alatt csapadékos időben is meg lehet tartani a gyászszertartást. A helyi önkormányzat kétmillió forintot költött az épületre és a közelmúltban készült el a fából felállított rész. A szabadtéri szentmise után Németh István plébános áldotta meg az építményt. Kérte a jó Istent, adjon vigasztalást mindazoknak, akik a ravatalozóban elhunyt szeretteiktől búcsúznak. Takács Csaba portálunk érdeklődésére megjegyezte: szeretnék a ravatalozó burkolatát térkövezni, illetve a lépcsőt rendbe tenni. A szováti településrész sírkertjénél parkoló kialakítása lenne időszerű. Kétszer pályázott már az önkormányzat, sikertelenül. A terveik készen vannak, és amint megfelelő kiírással találkoznak, ismét benyújtják igényüket.

A helyi hősökért is imádkoztak a bágyogszovátiak a hétvégén.
A helyi hősökért is imádkoztak a bágyogszovátiak a hétvégén.

A hétvégén tartották meg a hősök napi megemlékezéseket is a községben. A bágyogi és a szováti emlékművek előtt szintén István atyával imádkoztak a hívek a világháborúkban elesett katonákért, polgári áldozatokért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skoda és teherautó ütközött Veszkénynél - fotóval

Egy fehér Skoda kombi és egy teherautó ütközött a 85-ös főúton Veszkény térségében hétfő délután 1… Tovább olvasom