Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Bősárkány: kerékpárút pályázatból

Bősárkány belterületén csökken a balesetveszély, ha a 86-os főút mentén elkészül a kerékpárút.
A bősárkányi önkormányzat 46 millió 459 ezer forintot nyert a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán (Kisalföld, 2005. szeptember 14.). A pénzt kerékpárút építésére fordítják a Hanság menti településen.

– Örömmel fogadtam a döntést, amiről a tanácsülés helyszínén értesültem – mondta Szalay Imre polgármester. – Miként a pályázatban írtuk, a beruházást két év alatt szeretnénk megvalósítani, tehát nem 2007-re, hanem 2006-ig. Mielőtt elkezdjük a munkát, ezt a határidőt tisztázni kell a Soproni Fejlesztési Ügynökséggel.
Szalay Imre szerint a csaknem két kilométer hosszú kerékpárút – amely a temetőnél kezdődik és a település északi határáig tart – 58 millió 74 ezer forintba kerül. A pályázaton az összeg nyolcvan százalékát kapták meg, húsz százalékot, 11 millió 615 ezer forintot saját forrásból kell biztosítaniuk.

A bicikliút a 86-os főút mentén húzódik; a temetőtől a kegyeleti parkig annak a keleti, azután a nyugati oldalán. A kivitelezést az idén szeretnék elkezdeni, de előtte le kell folytatni a közbeszerzési eljárást.
– Egy régi gondunk oldódik meg, mivel már két éve elkészíttettük a terveket 1,6 millió forintért. Tavaly országos pályázaton próbálkoztunk, de pénzhiányra hivatkozva elutasítottak minket, ezért futottunk neki a regionálisnak. Ettől persze a kamionforgalom nem lesz kisebb a faluban, a balesetveszély viszont igen, mivel a kerékpárosoknak nem kell a járművek között közlekedniük – nyilatkozta Bősárkány polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dísztök búza helyett

Angliai és holland piacra termelnek dísztököt a rábaközi gazdák. A jó gabona- és kukoricatermő földekbe hét évvel ezelőtt került az első cucurbita, és azóta is népszerű. A hozzáértők azt mondják: magasabb ráfordítással és több munkával ugyan, de tisztesebb hasznot hoz, mint a hagyományos növéynek. A termés holland és angol háziasszonyok nappaliját is díszíti. Tovább olvasom