Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Borsodból érkeztek, jobb életet reméltek

Egy boldogabb és jobb élet reményében költözött a Sándor család egy évvel ezelőtt Kazincbarcika mellől Rábacsécsénybe. Munkahelyet, biztos bevételt, beteg gyermeküknek megfelelő iskolát reméltek.
A Sándor család tervei egyelőre nem váltak valóra, és most arra gondolnak, a Jóakarat hídja talán hozzájuk is elérhet.

– Sajókazán éltünk, négy gyermekünkkel települtünk Rábacsécsénybe – kezdte történetüket Sándor Zsolt. – Eleinte úgy tűnt, révbe érünk, hiszen lett munkahelyem. Nyár közepén azonban kényszerűségből felmondtam. Október elejéig egy gazdánál dolgoztam, gyümölcsösben, zöldségesben. Most december elsejétől ismét sikerült elhelyezkednem a szomszéd faluban.
Sándorék anyagilag nehéz helyzetbe kerültek, havonta több mint hatvanezer forintot fizetnek ki a kötelező kiadásokra. Helyzetüket súlyosbítja, hogy négy gyermekük közül kettő is beteg. 11 éves Gabriella lányuknak gyermekkori cukorbetegsége van. Inzulinpumpa használatát javasolták az orvosok. A fél évre való felszerelés megvásárlása nagy gondot okoz a családnak, hiszen közel 40 ezer forintról van szó. Előfordulhat, hogy rövidesen támogatást kapnak rá, és akkor havonta tízezer forintba kerül majd. A 9 éves Richárd autista, nem beszél, nem érti az embereket. Abban bíznak szülei, hogy számítógép segítségével megtanulhat kommunikálni. Orsolya lányuk 6 éves, most kezdte az első osztályt, a legkisebb gyermek pedig, Botond 17 hónapos.

Nagy gondot okoz Sándoréknak a fűtés és sokszor az élelem megvásárlása is. Nagylányuknak például szigorú diétára lenne szüksége.
– Szívesen fogadnánk némi tartós élelmiszert, gyerekruhákat, pelenkát. Félünk az év végi víz- és gázelszámolástól is. Nagy segítség lenne, ha az alapítványi támogatásból részesülhetnénk – jegyezte meg az édesapa.
A Kisalföld munkatársai az olvasói adományoknak köszönhetően megkezdték az alapítványi támogatások kiosztását, azokat folyamatosan kapják kézhez a rászorulók, ahogy a Sándor család is. Erről későbbi lapszámainkban beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénz a templomra, támogatás a táncosoknak

Tovább olvasom