Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Bírság jár az utcán hagyott traktorért

Maglóca - Az utcán tárolt gépek miatt hivatalos levelet kapott a maglócai Kalányos Ferenc. Bírságot helyeztek kilátásba számára, ha nem tünteti el az eszközöket. A gazda nem ért egyet a rendelettel.
A községi önkormányzatra panaszkodik a maglócai Kalányos Ferenc. Azt mondja, az „elöljárók nem hagyják békén". Leginkább azzal „találnak rajta fogást", hogy mezőgazdasági gépeit háza előtt, az utcán tárolja. Azt mondja, egyszer már megbüntették ötezer forintra, most harmincezerrel fenyegetik. A helyi rendelet azonban rá is vonatkozik.

– Gazdálkodó ember vagyok, földjeim, jószágaim és gépeim is vannak – mutatta be magát Kalányos Ferenc. – A masinák tényleg kint álltak a ház előtt, de faluhelyen élünk, senkit nem zavartak. Se a gyalogos-, se a közúti forgalmat nem akadályozták. Egyszer aztán jött egy felszólítás, hogy a közterület nem megfelelő használata miatt fizessek be ötezer forintot. Megtettem, és a gépeket is eltakarítottam. A napokban azonban megint felszólítottak. Most már harmincezer forintos bírságot helyeztek kilátásba. Azt írta a jegyző, hogy autó és egyéb munkagépek álltak engedély nélkül az utcán. Hát persze, amikor a gyerekek megérkeznek munka után, nem járnak be az udvarra a kocsival. Ráadásul megkezdődtek a tavaszi munkák. Amíg ebédelni hazajövök, a traktor kint marad a ház előtt. Ezért sehol a világon nem büntetnek, csak Maglócán.

Gazdálkodó ember vagyok, faluhelyen élünk. A gépek senkit nem zavarnak az utcán – mondja Kalányos Ferenc.
Gazdálkodó ember vagyok, faluhelyen élünk. A gépek senkit nem zavarnak az utcán – mondja Kalányos Ferenc.

A felszólító levélben a következőket írják az elöljárók: a közterület rendeltetéstől eltérő használatához engedély szükséges. Nem adható közterület-használati engedély mezőgazdasági jellegű járművek, gépek és berendezések, mezőgazdasági termények, tüzelőanyagok elhelyezésére. A közterület-használat szabályainak megszegése 30 ezer forintos pénzbírsággal sújtható.

Kalányos Ferencnek nyolc napot adtak a szabálytalan állapotok meg-
szüntetésére.

Lapunk megkeresésére Molnár Erika körjegyző megjegyezte: a helyi rendeletek mindenkire egyformán vonatkoznak. „Kalányos Ferenc esete egyébként nem egyedi, a faluban mások is kaptak hasonló értesítést" – tette hozzá a körjegyző.

Olvasóink írták

 • 8. pampus 2009. április 04. 06:43
  „Ha valaki megfizette a gépjárműve után a már teljesítmény adónak titulált súlyadót, akkor joga van a közutak teljes szélessége és hosszúságának a használatára. Természetesen a KRESZ betartásával. Ha a spekulánsok és a haverok még nem sajátították ki és nem festettek fel parkoló sávokat, akkor csupán itt is az a hivatali visszaélés történik mint azoknál a rendeletgyártásoknál amikor csupán a rendeletekkel veszik ki az lakosság zsebéből a pénzt! Természetesen pénz bezsebelés egyenlő a múltszázadi "útnállássa"l szerzett kifosztással.l!”
 • 7. pancser 2009. április 03. 23:46
  „Az utcán nem lehet gépeket tárolni ez világos, hova jutnánk, ha mindenki kiterjesztené a felségterületét a háza előtti részre. Mindazonáltal abban semmi kivetnivalót nem találok, ha valaki a háza előtt megáll egy traktorral, ha nem tárolási céllal teszi. A fórumozóknak mondom, miért kell ismét cigányozni, ez az ember magyar állampolgár, mint gazdálkodó tiszteletet érdemel, hiszen munkájával próbál megélni. A neve? Éppen olyan tisztességes név, mint például a Tolvaj, amelyből Vas déli részén elég sok van és senki nem csinál problémát belőle és nem bántják a viselőjét, mint itt egy-két ütődött!”
 • 6. pampus 2009. április 03. 05:39
  „Kedves Dr.Kotász! Kérem írja meg, hogy hol és milyen feltételekkel adnak munkát a cigányoknak ! Természetesen a munkaköri leírást, a hozzá illő teljesítmény bérezést és az áttekinthető bérlapot hol adnak a hivatalos munkaszerződés mellé. Természetesen a munkajog szerinti szociális és munkavédelmi előírásokat betartva,.Továbbá szakszervezeti lehetőséget biztosítva.
  Gondolom,mivel "Dr." elő titulust használ e kérdésekre nem lesz nehéz válaszolnia.”
 • 5. Dr.Kotász 2009. április 03. 00:00
  „Tisztelt Pampus!
  Arról nem tehetsz hogy romának születtél, de szerintem képezd magad aztán beszéld rá a fajtásaidat is. Aztán meg irány a munka, úgy mint mások. Ahogy látom számítógépre meg internetre már telik, talán nem is vagy olyan hülye mint amilyennek mutatod magad. Ne keseregj nekünk sokkal nehezebb mint nektek, és nekünk még arra is jut időnk, hogy rendbe tartsuk a portánkat. A szabályok azért vannak hogy betartsák őket és a társadalom nagyobbik része meg is teszi ezt. És nem reklamál minden szar miatt.”
 • 4. pampus 2009. április 02. 18:02
  „Az sokkal, érdekesebb, hogy most nem nyilatkoznak azok, akik azt követelték, hogy a cigányok dolgozzanak ne segélyért álljanak sorba az "önkormányzatoknál" ! Itt úgy látszik az önkormányzat nyúlja le a cigány dolgozót!”
 • 3. lolita 2009. április 02. 10:27
  „Hat ez oriasi problema nem is ertem miert nem lehet ezt embersegesen elintezni egy faluban!?Penz nagy ur es ezmiatt mindent elkövetünk!”
 • 2. Goldman 2009. április 01. 21:01
  „Mit nem kell ezen érteni. El kell tüntetni és kész. Köszönje a képviselőinek.”
 • 1. pampus 2009. április 01. 19:20
  „Hogy, hogy az övét még nem lopták el? Úgy mint a szalmabálázót a traktorral együtt nem is oly régen! Vagy ez nem annyira értékes? Lehet hogy csak arra jó, hogy súlyadót és parkolási díjat vessenek ki rá? De az is lehet, hogy valakiknek nem tetszik, hogy a "Kalányos" dolgozik vele?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új piacrendelet készül

Csorna - A témát érintő kormányrendelet változása miatt hatályon kívül helyezte a képviselő-testület… Tovább olvasom