Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bezár az ápolási otthon - A felmondási időt sem várják meg

Kapuvár - A kapuvári ápolási otthon üzemeltetője egy hónapon belül felmondta a szerződést az ápoltakkal. A kórházzal kötött kontraktusban hat hónapos felmondás szerepel, mely idén júniusban jár le. A dolgozókat átveszi a soproni kórház.
Kapuvár főjegyzőjének, Borsodi Tamásnak küldött levelében az ápolási otthont üzemeltető budapesti Harris Kft. azonnal felmondta az ápoltak gondozását a kapuvári intézményben. A levélben dr. Hegyiné Morvay Erzsébet ügyvezető az üzemeltetés magas veszteségére hivatkozik, ezért mind az otthon dolgozóival, mind az ápoltakkal „a lehető legrövidebb időn belül" szerződést bont.

Teszi ezt a cég annak ellenére, hogy a kórházzal kötött bérleti és üzemeltetési szerződésben hat hónapos felmondási idő van kikötve, ami idén júniusban jár le.

Ápoltak: Egy hónapon belül elhagyják az intézményt.

A Harris Kft. nem először zavarja meg a környék ápoltjainak életét, hiszen már az elmúlt év végén is felröppentek a bezárásról szóló hírek. A kapuvári önkormányzat több javaslatot is tett 2007 utolsó negyedévében a Harrisnak. Ezekben a bérleti díjat is elengedte volna a cégnek, sőt, a Harris által kifogásolt tetőhibákat már el is kezdték kijavítani.

Ezek mellett a városháza vállalta egy beteglift felszerelését is (Kisalföld, 2007. december 14.). Az önkormányzat leveleire azonban semmilyen válasz nem érkezett a fővárosból, egészen e hónap 14-ig, mikor is az azonnali felmondásról értesítették a város jegyzőjét.

Még decemberben feltette Kapuvár polgármestere azt a kérdést: mi lesz az ott lakókkal? A választ a levél tartalmazza: az ápoltaknak egy hónapon belül felmond az üzemeltető. Hámori György polgármester azonban többedszer hangsúlyozta, a kapuvári betegek elhelyezését mindenképpen megoldja az önkormányzat.

Információink szerint az otthonnak jelenleg tizennégy ápoltja van, közülük tizenegyen kapuváriak. A vidékiek a felmondás után vélhetően különböző intézetek várólistáira kerülnek. Az otthon dolgozói június 22-ig maradnak a szükséges papírmunkákat és a leltárt elvégezni. Úgy tudjuk, a dolgozók mindegyikét átveszi a soproni kórház.

Lapunk telefonon megkereste a Harris Kft. ügyvezetőjét, ám dr. Morvay Erzsébet – fontosabb teendőre hivatkozva – nem kívánta kommentálni a fentieket.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. február 22. 09:49
    „Lehet, hogy Őseink humánusabban intézték azon horda tagjainak sorsát, akik már nem tudtak lépst tartani velűk. Egy jól irányzott kő balta ütréssel és egy arra alkalmas gödörrel el volt intézve! Ma már oda lökik az idős elesett embereket ahol a legkevesebb gond van velük. A lelki terrort e rendszerben nem büntetik, föleg, ha azt látják, csupán emberi roncsok az áldozatok. Akkor, amikor még aktiv dolgozók voltak addig mosolyogva nyúlták le a nyugdíj és egészségbiztosítási alapjukat a béreikből! Ez már e rendszerben feledésbe merűlt! Az idősek, betegek kifosztása a menő míg él a páciens! Ha meghal, akkor a hozzátartozó, még élőt vágják meg az egyre dágább tárolási, temetési, hamvasztási költségekkel! Addig is lökik öket egyig elfekvőből a másikba felelötlenűl, hisz az ilyen szerződőknek csupán egy-egy adat, darabonként számolva az idős beteg ember!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári tűzoltók: Tavaly volt a legtöbb műszaki mentés

Kapuvár - Az utóbbi tíz év legtöbb műszaki mentése (171) jutott tavaly a kapuvári tűzoltóknak.… Tovább olvasom