Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Betyártábor ifjú betyároknak

Sobor - A beledi szociális központ szervezésében Soboron táboroztak a dél-rábaközi gyerekek. Íjászkodtak, fazekasságot tanultak és kirándultak.
A Beled Egyesített Szociális Központ Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatának szervezésében idén ismét tábort nyitottak a szolgálat ellátási területén élő gyerekeknek. Helyszínül a Soboron működő Rábaközi Vendégházat választották.

A Sobri Jóska Betyár Tábor programjában szerepelt zászlókészítés, jelszó- és indulóválasztás, csapatversenyek. A gyerekek interjút készítettek a helyiekkel, melynek témája a Rába folyó és a környezetvédelem volt. A játszóházi foglalkozások során különféle tevékenységeket próbálhattak ki. A szervezők gondoskodtak a prevencióról is. Különböző témákhoz kapcsolódóan – drog, alkohol, dohányzás, egészséges életmód és táplálkozás – készítették el a gyerekek plakátjaikat. Egész napos programként szerepelt egy kis kikapcsolódás a pápai élményfürdőben. Különös színfoltja volt a programnak a vendégházat üzemeltető Nemes Lászlóné által felajánlott íjászbemutató. Megismerkedtek a fazekasmesterséggel is és részt vettek lovas kocsis túrán: megnézték a szanyi templomot, a múzeumot.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, vállalkozók, kereskedelmi és vendéglátóegységek, illetve a szülők, valamint önkormányzatok támogatták felajánlásaikkal a táborozó gyermekeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kislány nagy autóval a főutakon

Kapuvár - Lapunknak többen jelezték, hogy a 85-ös főúton többször is feltűnik egy nagy, ömlesztett… Tovább olvasom