Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Beled indulhat a kistérségi iskolapénzért

Háromszázmillió forintos iskolafelújítási pályázatot készített a beledi önkormányzat. A kistérség támogatásával a tornacsarnok felújítását és emeletráépítést terveznek az intézményben.

A Kapuvár-beledi kistérség támogatásával a beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ (MÁMK) iskolája pályázik mintegy háromszázmillió forintra. Ebből az intézmény és a hozzá tartozó tornacsarnok felújítását szeretné elvégeztetni a kisváros önkormányzata. A pénzből tetőszigetelést és új emeletek építését végeznék el.

Minden megyei kistérség egy intézményt ˝indíthat˝ mikrotérségi oktatási központok fejlesztésére. Ahogy Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta, Beled hosszas egyeztetések után kapta meg a kistérség támogatását az indulásra. Szóba került még Kapuvár és Mihályi is, ám végül a dél-rábaköziek elképzeléseit helyezte előtérbe a kistérség tanácsa.

Beledi iskola: Kell a hely a párhuzamos osztályoknak. Fotó: Kisalföld-archívum
Beledi iskola: Kell a hely a párhuzamos osztályoknak. Fotó: Kisalföld-archívum

– A pályázható összeg háromszázmillió forint, melyet többféleképpen lehet megosztani. Így ötvenmilliót kaphat a napjainkra harmincéves tornacsarnok, százmilliót az óvoda és a többit költhetjük az iskolára – mondta a beledi polgármester.

Az átalakításra két éve kész tervekkel rendelkezik a városháza. Eszerint az iskola másfél emeletnyi ráépítést kapna, ami a jelenlegi áldatlan helyzetet váltaná ki az intézményben. A polgármester örömmel újságolta, Beledben néhány éve újra párhuzamos osztályok működnek, s idén ismét két első osztály indult. Kell a hely a gyermekeknek, hiszen napjainkban három helyszínen folyik az oktatás. A teljes kihasználtsággal üzemelő tornacsarnok tetejére is ráfér a szigetelés, valamint a nyílászárók cseréje. Tompáné Balogh Mária kijelentette, bíznak a sikeres pályázatban, ám azt hozzátette, a régióban már így is több mint százharminc százalékos a túljegyzés erre a pályázatra.


Csornai kistérség

A mikrotérségi oktatási intézmények fejlesztésére egy kistérségből egy intézmény indulhat. Horváth Gyula, a Csornai kistérség munkaszervezetének vezetője elmondta, a kistérség április 14-én dönt a kijelölt intézményről. Egyelőre három település került szóba, Bágyogszovát, Kóny és Csorna. Utóbbi esetében két intézmény van ˝versenyben˝, a Csukás-szakközépiskola és a farádi óvoda.

Olvasóink írták

  • 1. Bettikedrága 2010. június 25. 10:51
    „ennél régebbi képet be se tehettek volna!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai kórház: még kétszáznégymillió az adósság

Törlesztettek a fűtéstartozásból és igyekeznek kifizetni a beszállítói számlákat a csornai… Tovább olvasom