Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Bankárok védték a szépségkirálynőt?

A sikkasztásra való felbujtással gyanúsított P. József szerint bankos barátnője éveken át becsapta őt. A lány ügyeit pedig a brókerbotrányban is érintett vezető banki tisztségviselők tussolták el évekig.

A kapuvári P. József állítja: ártatlan az ellene felhozott vádakban. Barátnője, az egykori szépségkirálynő, N. Éva – aki a rendőrségi nyomozás szerint 354 millió forintot sikkasztott el, amelyből 250 milliónak a nyomára bukkantak – éveken keresztül becsapta, most pedig őt használja fel bűnbakként.
A sikkasztásra való felbujtással gyanúsított férfi szerint a lány azért tudta a bankból könnyűszerrel kilopni a pénzt, mert komoly befolyású erők álltak mögötte. Olyan személyek is, akik ma az elhíresült brókerbotrányban gyanúsítottak.
P. József most a győri börtönben várja, hogy a bíróság döntsön sorsáról. Itt nyilatkozott a nagy port kavar ügyről és mondta el saját véleményét a Kisalföldnek.

– 2001 nyarán Éva titkos SMS-üzenetekkel hívta fel magára a figyelmemet. Ebben az időben nekem komoly barátnőm volt – idézte fel P. József kapcsolatuk kezdeteit. – Találkozgattunk, rejtegettük kapcsolatunkat, láttam, hogy jól él, költekezik, de tőlem apróbb ajándékokon kívül semmit nem fogadott el. A „Miből telik?" kérdésre mindig előadta, hogy jó helye van a bankban, rendszeresen kap munkája után jutalékot és Budapesten olyan kapcsolatai vannak, akiken keresztül kisebb, de jól fizető üzleteket bonyolíthat le. Ez a bizonyíték arra, hogy már a velem való megismerkedése előtt sikkasztotta a pénzt, amiről egyébként dokumentumok is vannak. 1998-ban például két esetben bukott meg 100 ezer forint körüli összegekkel, míg 2000-ben két alkalommal összesen mintegy egymillió forintot hozott ki a bankból illegálisan. Ezeket az ügyeket azonban elsimították, mivel Évának jó kapcsolatai voltak a bank felső vezetésével.

– Ha valóban ilyen kapcsolatai voltak, miért volt szüksége Évának pénzes barátra?

– A lány időközben rájött arra, hogy a sikkasztás csak akkor működhet tovább, ha valamilyen háttér is áll mögötte, vagyis olyan ember, akinek vagyona van és akire rá lehet mutatni. Ekkor szedett fel engem és ezután már nem volt feltűnő kirívó életvitele.

– Önnek sem volt feltűnő barátnője szokatlanul magas költekezése, nem is gondolt arra, hogy nem legális úton jut a pénzhez? Ráadásul ön is vett fel pénzt a lánytól.

– Gyanakvásomat kézenfekvő magyarázattal altatta el. Kapcsolatunk 2002-ben fordult komolyabbra. Éva mellett már nem volt más barátnőm. Hamarosan elárulta nekem, hogy Budapesten, a bank tőzsdével foglalkozó részlegén van egy nagyon jó kapcsolata, egy bróker, aki vezető beosztásban van és a neki átadott pénzt rövid idő alatt magas haszonnal tudja megforgatni. Számlát nyitottam a bankban és összesen 20 millió forint saját tőkét adtam Évának. A papírokból kiderül, hogy 2002 augusztusáig egy fillért nem vettem fel a bankban, utána pedig csupán tizenöt darab pénztárbizonylaton szerepel a nevem azzal, hogy a saját számlámról 32 millió forintot vettem fel. Teljesen legálisnak tűnt az eljárás.

– Nem is gyanakodott a gyors haszonszerzés miatt?

– Egyszer, 2002 decemberében 500 ezer forintra volt gyorsan szükségem, amit a csornai bankból, Évánál akartam kivenni és egyszerre a számlámat is meg akartam nézni. Ám ezt a barátnőm nem engedte. Összevesztünk és a nővéremtől kértem segítséget, aki ugyanennél a banknál, csak a soproni fiókban dolgozott. Mire viszont Csornáról Sopronba értem, a kolléganők mindent rendben találtak, mert később kiderült, Éva ez idő alatt kreált a nevemre egy számlát, holott addig nem is volt. Csak azt hittem, hogy van.

– Ez hogyan lehetett, sosem ellenőrizte a pénzügyeit?

– De igen, csakhogy ilyenkor Éva mindig „megfejelt" a nevemre egy számlát, amire a szükséges pénzt más ügyfelektől nyúlta le. Ezt úgy tehette meg, hogy ismert minden kódot, a bank teljes számítógépes rendszerére rálátása volt és tudott pénzeket mozgatni ide-oda. Vagyis rendszeresen becsapott engem.

– Ez 2002 decemberében volt és Éva négy hónap múlva lebukott. Ön is előzetesbe került.

– Az év elején megromlott a kapcsolatunk, próbáltam vele szakítani, más nőkkel találkoztam, de nem tudtam lerázni őt. Hiába zártam ki a házból, hiába kapcsoltam ki a telefonokat, nem tágított, visszakönyörögte magát. Ma már tudom, hogy kellettem neki, hiszen életében először adódott egy lehetőség, amit ki akart használni, de rám is szüksége volt, mint gazdag barátra, a takarás, az alibi miatt. Amikor lebukott, előjött a tündérmesével, hogy a szerelem elvakította. Ez teljesen életszerűtlen. Hiszen alighogy összejöttünk, már nagyobb összegekhez nyúlt, a végére pedig úgy „elszaladt", hogy már a befolyásos ismerősei sem tudtak segíteni.

– A rendőrségi nyomozás szerint Éva összesen 354 millió forintot sikkasztott, amelyből 250 milliónak a nyomára bukkantak. Hiányzik azonban 100 millió forint.

– Az a 250 millió forint jórészt az én vagyonom lefoglalásából jött össze az Éva által bemondott irreálisan magas értékeken. Ezeket viszont én magam, saját jövedelmemből vásároltam. Nem volt titok a vagyoni helyzetem, hiszen tizennégy éve autókkal kereskedtem, különböző üzleteim voltak, tehát nem az elmúlt két évben gazdagodtam meg. Ezért is vagyok felháborodva a rendőrség tájékoztatásán is, hiszen mindent úgy állítottak be, hogy a közösen sikkasztott pénzből építettem úszómedencét, bárpultot, vagy vettem autókat, motort, házimozit. 1990 óta minden évben új nagymotorom volt, a legújabb autókkal jártam, egy házimozi pedig nem jelentett nekem kiadást. Vagyis az elsikkasztott pénz nem került hozzám és Éva nagyon jól tudja, hogy most miért ül. A rendőrséget pedig fel kívánom jelenteni amiatt, hogy a bírósági eljárás előtt tényként közölték a velem szemben felhozott vádakat.

– Kilenc hónapja van előzetesben, hogyan viseli a benti körülményeket?

– Intelligens embernek tartom magam, igazából a hatodik hónap után lettem türelmetlen. Senki sem viselheti jól a bezártságot, különösen a karácsony viselt meg, de a lelkiismeretem tiszta, mert tudom, hogy ártatlan vagyok. A nyomozás eredménye egyébként nagyon felháborító, és remélem, hogy a rosszindulatú és elfogult nyomozók után a helyzetet tisztán látó ügyésszel és bíróval kerülök szembe. Ha innen kikerülök, első utam a csornai bankba vezet, Éva munkatársainak a szemébe nézek és elmondom nekik is az igazságot. Vannak információim, melyeket ha szükséges, nyilvánosságra is hozok. Ismerem Éva összes budapesti kapcsolatát, azokkal a vezető bankárokkal is, akik most a brókerbotrány gyanúsítottjai, és ha kell, én is kitálalok.

Kapcsolódó cikkek:

354 milliót sikkasztott a bankból (2003-11-26) >>
Kétszázmillió a szerelemért (2003-05-05) >>
Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóficok és Cserények

Sikeres évet tudhat maga mögött a Kapuvár néptáncegyüttes. Az új koreográfiával számos sikert… Tovább olvasom