Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Az utcalezárásokra is felkészültek

Csorna - Utcájuk egyirányúsítását akarják elérni a József Attila utcában élők. A nagy átmenő forgalom ugyanis tönkreteszi mindennapjaikat: ha kell, demonstrálnak is.
Egyre türelmetlenebbek a csornai József Attila utca lakói. A nagy átmenő forgalom és az önkormányzat tehetetlensége miatt fordultak a Kisalföldhöz. Hétfőn délelőtt azt is bizonyították: nem riadnak vissza a drasztikus eszközöktől sem, ha rákényszerülnek. Néhány perc alatt megbénították az utca forgalmát, „spontán demonstrációt" tartottak.
Pölöskei Miklósné hívására mintegy húszan gyűltek össze utcabeliek, hogy elmondják sérelmeiket. Kiderült:

tűrőképességük határán vannak, a nagy átmenő forgalom már kibírhatatlan.

Az utcabeliek szerint nemegyszer előfordul, hogy a nyitott ablakokon keresztül az autók a sarat a szobákba verik be. Közel húsz éve próbálnak megoldást kérni problémájukra, sikertelenül.

Azt mondták, hogy utcájuk annak idején nyugodt, csendes volt. Aztán a belváros forgalmi rendjének változása, később a „rendőrlámpák" kihelyezése és a körforgalmak megépítése „betette a kaput". Utcájuk menekülőút lett, melyen a Szombathely, illetve Győr felől érkezők kikerülik a belvárosi forgalmat, a várakozást. Azóta hajnali ötkor kelnek, akkor érkeznek a járművek ablakaik alá. Az út burkolata kétirányú forgalomra alkalmatlan, keskeny. A gödrök balesetveszélyesek, kerékpárral legjobb, ha a járdán közlekednek. Amikor a 86-os főúton sorompó van és megindul a forgalom, szinte elviselhetetlen állapotok uralkodnak a József Attila utcában.

Panaszukat már többször elmondták a városvezetőknek is – eredménytelenül.

Ígérték, hogy foglalkoznak az üggyel, de döntés nem volt. Egészen egy hónappal ezelőttig. Akkor a képviselő-testület úgy határozott, hogy egyirányúsítja az utcát. A helyiek örültek, és megnyugodtak, a szomszédos utcák gazdálkodói azonban felhördültek. Kérelmet juttattak el a polgármesteri hivatalba, hogy a testület vonja vissza az egyirányúsítást. Indokuk az volt, hogy gépeikkel nem tudják földjeiket megközelíteni, csak a József Attila utcán keresztül. A testület helyt adott kérésüknek és visszavonta korábbi döntését. Szeptemberben térnek újra vissza a kérdésre.

Nem riadnak vissza a drasztikus eszközöktől sem: A József Attila utcaiak demonstrálni is hajlandóak, hogy végre intézkedjenek ügyükben
Nem riadnak vissza a drasztikus eszközöktől sem: A József Attila utcaiak demonstrálni is hajlandóak, hogy végre intézkedjenek ügyükben


Az utcabeliek panaszát a Kisalfölddel együtt hallgatta meg dr. Kristóf János, a körzet önkormányzati képviselője. Elfogadja az érveket és egyetért a lakókkal. Ő is megoldást szorgalmazna.
– Valóban, az utcában élők türelme fogytán, ezt a kérdést tovább húzni nem lehet – összegzett. – Az egyirányúsítást amiatt vonta vissza a testület, mivel a gazdák gépeikkel nem tudnak a Zöldfa vendéglő előtti szervizútra fordulni. Ráadásul a Közút kht. nem járul hozzá, hogy a Kossuth utcai kereszteződéstől jobbra, a körforgalom felé ráhajthassanak a 85-ös és 86-os főutak közös szakaszára. Most az önkormányzat még egyszer megkeresi a kht.-t, hogy engedélyezze kikanyarodásukat. Az intézkedés és az utcabeliek nem a gazdák ellen vannak, hanem a hatalmas átmenő forgalmat szeretnénk kiszűrni.

Az a néhány mezőgazdasági gép nem okozhat fennakadást a főúton.

– Bíztunk az új városvezetésben, hogy ők végre intézkednek az érdekünkben. Ha azonban most sem történik semmi, demonstrációt szervezünk, lezárjuk az utcát és megbénítjuk a közlekedést – foglalta össze az utcabeliek véleményét is Pölöskei Miklósné. És hogy „erejüket" bizonyítsák, kiálltak a burkolat közepére. A várakozni kénytelen sofőröknek elmagyarázták, mi is történik, majd szabad utat engedtek. „Ugyanezt egész nap is megcsináljuk, ha rákényszerítenek bennünket" – ígérték.

Olvasóink írták

  • 2. aha 2008. július 30. 07:53
    „Igazad Van Lackó!”
  • 1. Lacikó 2008. július 29. 17:27
    „Az Mi utcánk is forgalmas,én sem rettenek vissza semmitől.Soproni ut.Egyenrangú polgárok vagyunk azzal a szőke hölggyel aki a képen van.Erről ennyit.Ha neki,akkor nekem is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még a bevásárlókocsit is lopják

Csorna, Kapuvár - Kapuváron egy lakótelepi borozóból loptak dohányárut és édességet. Csornán trükkös… Tovább olvasom