Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Az évad legjobb férfi táncosa

 „Az évad legjobb férfi táncosa" szakmai díjat egy csornai származású fiatalember nyerte el.

Lengyel Szabolcs,  a budapesti Honvéd Táncszínház tagja Csornán, a szülei alapította Pántlika Néptáncegyüttesben tette meg az első tánclépéseket. A Rábaközből a fővárosba vezetett az útja.

„Tizenegy éve, érettségim után kerültem a Honvéd Együttesbe mint polgári szolgálatos katona. Leszerelés után szerettem volna ottmaradni, de nem volt státus. Ezért a 1996-os esztendőt a Budapest Együttesben töltöttem és 1997. januárban kerültem vissza a Honvédba" – idézte fel röviden eddigi életútját.

 „Ebben nőttem fel, talán mást nem is tudnék csinálni. Pedig mostanság már eléggé »hajtós« hivatás a táncosoké, hisz próbák, fellépések, utazások követik egymást."
Lengyel Szabolcs
Szabolcs természetesnek tartja, hogy a táncospályát választotta, mivel ez az a terület, ahol igazán otthon érzi magát.Lengyel Szabolcs nem elégszik meg azzal, hogy kiváló néptáncossá nőtte ki magát, egyre gyakrabban készít koreográfiákat és gyermekekkel is foglalkozik, bevezeti őket a néptánc világába. „Öt-hat éve koreografálok, Csornán készítettem az első munkát.


Lengyel Szabolcs
A Honvéd Együttesben párommal, Béres Anikóval dolgozunk, Foltin Jolán szavazott nekünk bizalmat tavalyelőtt. Akkor készült a Ki népei vagytok... című előadás első része. Úgy érzem, sikerült megbirkózni a feladattal, és azóta ha a Honvéd Együttes új műsort tervez, felkérnek, hogy készítsek koreográfiát" – magyarázta.

Szabolcsot nagy megtiszteltetés érte a napokban: jelentős szakmai díjat kapott, „Az évad legjobb férfi táncosa" címmel tüntették ki. „Meglepődtem, amikor értesültem a díjról, nem számítottam rá" – mondta szerényen, hozzátéve, hogy 1997 óta a táncos kollégái már háromszor választották őt a legjobbnak.
Haszonits József
 

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepeltek a csornai tűzoltók

A csornai tűzoltók ünnepi állomány- gyűlésén dicséretek és jutalmak átadására is sor került. Tovább olvasom