Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Az éjszakai munka drága, inkább a dugók

A főút burkolati hibáit javítja a közútkezelő Csorna belvárosában. Emiatt az eddigieknél is tragikusabb közlekedési helyzet várható.

Útjavítás akadályozza a forgalmat Csorna belterületén. Az amúgy is katasztrofális állapotok így tovább súlyosbodtak. Dugók, hosszas várakozások teszik próbára a városban autózók türelmét. Mint megtudtuk, a közútkezelő munkatársai az úthibákat marják vissza és aszfaltozzák újra. Emellett közfoglalkoztatottak bevonásával szegélytisztítást is végeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs vezetője a Kisalföld kérdésére közölte: a következő egy-két napban is folytatják a munkákat, illetve a balesetveszélyes aknafedlapokat is cserélik majd.

Nagy forgalom eddig is volt, az útburkolat javítása miatt most hosszas várakozásra kell számítania a Csornán átutazóknak.
Nagy forgalom eddig is volt, az útburkolat javítása miatt most hosszas várakozásra kell számítania a Csornán átutazóknak.

– A városon átmenő forgalom az M86-os út építése miatt a szokásosnál is nagyobb, ezért sajnos a legkisebb beavatkozás is torlódással járhat – tájékoztatott a kommunikációs vezető. A Kisalföld rákérdezett: miért nem este vagy éjszaka, kisebb forgalmi időszakban végzik el a munkákat? – Az éjszakai munkavégzéshez nagyobb beruházásokra lenne szükségünk, hogy megfelelő fényviszonyokat teremtsünk. Továbbá az éjszakai műszak nagyobb bérköltséget is jelentene, arról nem beszélve, hogy számos egyéb figyelemfelhívó, tájékoztató jelzésre lenne szükség. Mindez jelentős pluszköltséget jelentene. Ha van rá lehetőségünk, akkor inkább a hétvégi munkavégzést iktatjuk be. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az éjszakai munka zavarhatja az ott élők nyugalmát. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakosok nem tolerálják a nagyobb zajjal járó éjszakai munkákat – válaszolt a szóvivő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aranyérem boldoggá tette a falut

Bajnokságot nyert a markotabödögei focicsapat. Ötven évvel ezelőtt volt erre példa legutóbb: az alig… Tovább olvasom