Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

˝Az aranytojást tojó tyúk nem a városé˝

Csorna - Közérdekű és magánjellegű hozzászólások is elhangzottak a csornai képviselő-testület hétfői közmeghallgatásán. A helybeliek a termálfürdő, a közterületek állapota, az utak, a csapadékvíz-elvezető rendszer felől érdeklődtek elsősorban.

A korábbi években megszokottakhoz képest szép számmal vettek részt a csornaiak a hétfői közmeghallgatáson. Turi György polgármester tájékoztatója után a jelenlévők kaptak szót.

Tubán József
Tubán József

Tubán József evangélikus lelkész arra kérte a város vezetőit, hogy támogassák a helyi kisvállalkozókat. Kérdése később a városi temetők parkolóinak állapotára vonatkozott. Abdai Imre képviselő (SZDSZ), aki a temetőket is működtető kft. helyi kirendeltségvezetője, válaszában elmondta: mindkét parkoló önkormányzati tulajdon. A Szent Antal-temetőnél nemrég húztak új burkolatot. A bősárkányi úti sírkertnél a Jószív kft. vállalta, hogy évről évre nagy mennyiségű murvát terít el, elkészítve egy későbbi szilárd burkolat alapját.

Gulyás Imre
Gulyás Imre

Gulyás Imre arra hívta fel a figyelmet, a közlekedési táblák kihelyezésénél körültekintőbben járjanak el az illetékesek. Varga Ferencné arról beszélt, az idős embereknek gondot okoz, hogy házaik előtt a nagy zöldterületeket rendben tartsák. Az önkormányzat segítségét kérte. Háncs Károly (KDNP), a gazdasági bizottság elnöke ígérte, megkeresik a megoldást. Vados Ferenc a közterületek, köztük is a Táncsics utcai játszótér állapotát kifogásolta. A válaszból kiderült, a belvárosi parkokat gondozó céggel szerződést bontottak, amíg az újat kiválasztják, a városi közmunkások látják el a feladatot.

Varga Ferencné
Varga Ferencné

Dr. Zólyomi Valéria a termál ügyében kért szót. Mint mondta, a strand a város aranytojást tojó tyúkja, amit nem szabadna veszni hagyni. Turi György úgy reagált: a baj az, hogy a tyúk nem a városé, mivel a termálkút nem önkormányzati tulajdon.

Ujhegyi János
Ujhegyi János

Ujhegyi János a csapadékvíz-elvezető rendszer hibáit említette. A polgármester tudatta: tervek vannak a csatornahálózat felújítására, de forrást egyelőre nem találtak. Önerőből viszont a település ezt a beruházást nem tudja elvégezni.

A közmeghallgatáson szokatlanul sokan vettek részt.
A közmeghallgatáson szokatlanul sokan vettek részt.

Olvasóink írták

 • 2. qeu 2009. július 02. 08:47
  „Tisztelt Polgármester Úr!

  A termálkút a városé, mert innen nem lehet elvinni, tehát az aranytojó tyúk itt van és itt is marad.
  A probléma abban van, hogy senki nem akart és nem akar áldozni annak megvételére, stb. Ez az 1990 óta tartó teszetoszaság látszik meg a városon.

  Nézzünk kicsit körül: Kapuvár, Lipót, Sopron, Celldömölk, Sárvár, Mesteri, Borgáta, Kehidakustyán,stb. A semmiből hoztak létre használható, élvezhető strandot. Saját kutat furattak sok helyen........

  Miro132-nek meg igaza van, mert Imre Sándor idejében lett új kút. ( hogy ez mennyire használható azt nem tudom. )”
 • 1. miro132 2009. július 01. 15:13
  „Azt szeretnem megkerdezni hogy tudja e valaki azt hogy ki a termalkut tulajdonosa ? ha jol emlekszem 2 db kut van melyek kozul az ujabbat egy maganember furatta. Az a kerdes ki furatta es ki a tulajdonosa a reginek? Azt tudom hogy a termalviz az allam tulajdona mely kitermeles utan banyajaradekot es gondolom vizdijat is kell fizetni..

  miro”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a rendezési terv

Kapuvár - Hétfői ülésén a kapuvári önkormányzat a város idei költségvetését módosította elsőként. A… Tovább olvasom