Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Az alapszolgáltatások teljes köre biztosított

Kóny - Európai uniós támogatással családi napközi is szolgálja már a kónyiakat. Új helyre költözött a szociális központ is a faluban. A létesítményt csütörtökön adták át.

Huszonhétmillió forintos beruházás fejeződött be csütörtökön Kónyban. Hivatalosan is átadták a faluban kialakított két családi napközit és a szociális és gyermekjóléti központ új székházát. Egy épületben, de teljesen elkülönítve valósították meg a fejlesztéseket, európai uniós támogatással.

Aller Imre polgármester elmondta: a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében nyertek támogatást a kivitelezéshez. Összesen húsz és fél millió forintot, melyhez a fennmaradó összeget önerőként biztosította az önkormányzat.

– A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai bérleményben dolgoztak. A feladatok és a létszám bővült, szükség volt a költözésre. Az új épületben megfelelő körülmények között láthatják el huszonkét település ügyeit – fogalmazott a polgármester. – A családi napközi kialakításával hiányt pótolunk a településen. A felmérések alapján igény van az effajta ellátásra. Az intézményben hároméves korig várják a gyerekeket. A beruházással településünkön, illetve a társult községekben az alap szociális szolgáltatások teljes körét tudjuk biztosítani.

A kónyi fejlesztés az egykori községi szolgálati lakások helyén valósult meg. Az épületnek csak a főfalai maradtak, belül teljesen átalakították az ingatlant. Három önálló intézményt hoztak létre, az akadálymentesítést is elvégezték. A felújított épületet Balogh József, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke adta át a helyieknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múltat őrző hagyományok, jelent építő kezdeményezések

Bezi - A falu környezetének szépítését, a helyi hagyományok ápolását, bemutatását vállalta az… Tovább olvasom