Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Az alapellátás ingyenes marad a kapuvári bölcsődében

Továbbra is ingyenes a kapuvári bölcsőde, de a városháza új, térítéses szolgáltatást vezet be. Indulhat a harmadik csoport is az intézményben.
– A kapuvári bölcsőde továbbra is ingyenes az oda felvett gyermekek számára – hangoztatta Hámori György kapuvári polgármester. Azonban kiemelte, a képviselő-testület új, Kapuváron ez idáig be nem vezetett bölcsődei szolgáltatásnak térítési díjat állapított meg.

– A nemrég befejeződött, közel 100 milliós bölcsődei fejlesztés során vállaltuk egy olyan kényelmi szolgáltatás elindítását, mely azon anyukák helyzetét is megkönnyíti, akiknek gyermekét nem vették fel, vagy nem adták be a bölcsődébe – mondta a polgármester.

Kapuvári bölcsőde: A beiratkozott gyermekek után nem kell térítési díjat fizetni. Felvételünkön a kapuvári bölcsődések, Pavlóczki Béláné gondozónő, Varga Lászlóné bölcsődevezető és Koloszár Szilvia go
Kapuvári bölcsőde: A beiratkozott gyermekek után nem kell térítési díjat fizetni. Felvételünkön a kapuvári bölcsődések, Pavlóczki Béláné gondozónő, Varga Lászlóné bölcsődevezető és Koloszár Szilvia gondozónő.

A részletekről szólva Boros Imréné, a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetője elmondta, az említett, esetileg kérhető szolgáltatás bevezetése tart. Ennek keretében – a bölcsődei szabad helyek terhére – az anyukák behozhatják az intézménybe gyermekeiket, napi 800 forint térítési díj ellenében, legfeljebb heti húsz órára. – Ez azokra a gyermekekre vonatkozik, akiket nem vettünk fel a bölcsődébe, de a szülőknek valami halaszthatatlan dolguk akad és a felügyeletet csak így tudják megoldani – mondta Boros Imréné.

A kapuvári bölcsőde – alapszolgáltatásként és térítésmentesen – 20 hetes kortól 3 évesig végzi a beíratottak gondozását. Jelenleg 24 kicsi jár ide, s négy előjegyzésük van.

– Április 22–23-án lesz a bölcsődei beíratás, ahol látva az igényeket, esetleg a harmadik csoportot is elindítjuk az óvodában. Már most a harmadik, teljesen felszerelt csoportszoba is várja a csöppségeket – mondta az intézményvezető. A százmilliós fejlesztésben a kényelmi szolgáltatáson túl az előbb említett harmadik csoportszoba, új sószoba és közösségi rendezvényeknek is megfelelő, tágas előtér várja a kicsiket és szüleiket.

A beíratás időpontjai
A Király-tó Óvoda és Bölcsődébe április 22–23-án, az óvodába pedig április 21–22-én várják a gyermekeiket beíratni szándékozó szülőket. A vidéki tagintézmények helyben intézik a beiratkozásokat.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóny nem kéri a 80 milliós terhet

A kónyi polgármester úgy véli, ha mindenki az eredeti megállapodáshoz tartaná magát, nem lenne… Tovább olvasom