Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Autót kaptak a farádi tűzoltók

Új, több feladat ellátására is alkalmas autót vehetett át a minap Szalai Zoltán farádi polgármester, aki egyben a helyi, 130 éves önkéntes tűzoltó-egyesület elnöke is.

A kifejezetten jó állapotú autót a község tűzoltói a hét végén Szalay Antaltól, a Dunántúlon három gyárat is üzemeltető német–magyar üzletembertől kapták. – A Provertha németországi üzeme Pforzheimben működik, az üzem vezetősége kiemelt feladatának tekinti a magyarországi infrastruktúra javítását, így engem keresnek, ha a Kapuvári járásban segítséget szeretnének nyújtani – mondta a Kisalföldnek Szalay Antal. Az üzletembertől tudjuk, a cég munkatársai több esetben segítenek a németországi adományok eljuttatásában: így került új, a közösség javát szolgáló autó Lébénybe, Beledbe és Farádra is, ám több esetben egészségügyi felszereléseket is küldenek a rászoruló intézményeknek.

Szalay Antal német–magyar gyártulajdonos adta át az új autót Szalai Zoltán farádi polgármesternek.
Szalay Antal német–magyar gyártulajdonos adta át az új autót Szalai Zoltán farádi polgármesternek.

A hétvégi adományt Szalai Zoltán polgármester, a farádi tűzoltók elnöke a kapuvári gyár területén vette át. A farádi polgármester elmondta, a helyi önkéntesek szervezete épp a napokban ünnepelte megalakulásának 130. születésnapját. Kiemelte: az évek múlásával nemcsak az emlékek mennyisége, hanem a feladatok száma is nő. – Szerződésben állunk a Kapuvári és Csornai járás hivatásos tűzoltóival, a katasztrófavédelemmel. Szükség esetén a farádi önkéntesek szinte az első vonalban küzdenek a lángokkal vagy legutóbb a hóval és árvízzel is – jegyezte meg Szalai Zoltán. Hangsúlyozta: a most kapott autót a tűzoltóversenyeken és a bevetéseken is tudják majd hasznosítani.

– Beledből nemrég egy fecskendős autót tudtunk vásárolni, a német segítséggel nemcsak autóparkunk, hanem a szolgáltatásunk minősége is nő – mondta a farádi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Rábaközben

A kapuvári és csornai kirendeltség ajánlatai. Tovább olvasom