Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Augusztus elején Csorna félpályás útzárral tiltakozik

Csorna - Augusztus elején félpályás útlezárást tartanak a csornaiak. A városukra jellemző elviselhetetlen forgalom miatt tiltakoznak, illetve az elkerülőt követelik.
„A csornaiak tűrőképességük határán vannak, ha kell, polgári engedetlenséghez folyamodunk és lezárjuk a főutakat" – ígérte még áprilisban Turi György csornai polgármester egy „utas" fórumon. A városvezető továbbra is hiányolja a települést elkerülő szakasszal kapcsolatos konkrétumokat. Most is ígéri: lesz útlezárás.

Legutóbb Gyopáros Alpár alpolgármester a megyei közgyűlésben fogalmazott úgy, hogy polgári engedetlenségi akciót kezdeményeznek a csornaiak. A helyiek számítanak rá, hogy az önkormányzati vezetők élére állnak az elkerülőutat követelő megmozdulásoknak.

– A megyei közgyűlés a miniszterelnöknek írt levelet, kértük, vegye fel az érintett minisztereivel a kapcsolatot – tájékoztatta a Kisalföldet Turi György. – Megírtuk, hogy a forgalom már tűrhetetlen, s úgy vettük észre, hogy az illetékesek teljesen érdektelenek. Az újabb figyelemfelkeltés érdekében szükség lesz a félpályás útlezárásra.

A polgármester megjegyezte: érzékelhető a csornaiak eltökéltsége, őt is naponta keresik meg, felajánlva a segítséget és a részvételt. Konkrét időpontja még nincs az útlezárásnak, annyi biztos, hogy augusztus elejére tervezik.

Csorna belvárosán naponta több mint húszezer jármű megy keresztül.
Csorna belvárosán naponta több mint húszezer jármű megy keresztül.

Turi György elmondta: félpályás lezárásról lesz szó, a város kivezető szakaszain elállnak egy-egy sávot. Az egész pályás lezárást a balesetek, illetve rendkívüli helyzetek miatt nem kockáztatják meg. Torlódás útakadály nélkül is gyakran kialakul a városban, úgyhogy teljes lezárásra nincs is szükség.

– Az akciótól azt várjuk, hogy városunkra irányul a figyelem és talán az illetékesek is a fejükhöz kapnak végre és elvégzik a feladataikat – tette hozzá a csornai polgármester.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. csornai 2008. augusztus 05. 19:39
  „Figyelem!!!!!!

  Augusztus eleje van......”
 • 22. kiskata 2008. július 30. 14:57
  „Én csak azt tudom, hogy reggel, ha munkába indulok, a buszra (buszvégre), akkor a körforgallmnál nem egyszer 5-10 percet (!!!) kell ácsorognom a zebránál (!!!), hogy végre egy nagy kegyesen megálló/lelassító jármű átengedjen. Hozzáteszem, legtöbbször kamionosok szánnak meg, a pici személyautók még véletlenül se :/
  Büdös, zajos, szmogos kisváros - tökmindegy, melyik oldal vezeti, egyik se jobb a Deákné vásznánál. Az elkerülő meg egyre csúszik csúszik mindig évekkel arrébb. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy lesz-e vagy 25-km-nyi kerülő, mert akkor aztán teljesen hiábavaló lesz a megépítése is...”
 • 21. Lacikó 2008. június 30. 20:09
  „Hogy Neked mit,azt nem tudom,de már a beszédes esték is több,mint amit a jocód tett itt12 évig.Nekem lehetővé tette,hogy dolgozhassak,a lányom pedig egy fontos mütétet köszönhet neki.A joci igért,aztán igért,s igért.De te nyugodtan nyalhatod a seggét,ha neked az jó.”
 • 20. Putyilov 2008. június 30. 06:55
  „Akkor sorold fel légyszíves,hogy Áder úr a "Beszédes esték"-en kívül mit tett a városért?
  Mit intézett nekünk anno házelnökként?”
 • 19. Lacikó 2008. június 29. 20:18
  „Ki meri bántani Ádert?Az az egy normális tag van a parlamentben.A zsebes joci az meg egy arrogáns bunkó,aki még szemét hazug beképzelt is ennek tetejébe.Csornán jelenleg semmilyen szakértő nincs,csak megélhetési politikával foglalkozó,úri allürükkel bíró egyének játszadoznak.”
 • 18. miro132 2008. június 29. 17:43
  „Vélemenyem szerint hiányzik az önkormanyzatnál egy közlekedési szakértő mivel gyakorlatilag semmi nem történt az elmúlt években a városban a két elhibázottan épitett körforgalmon kivül. Már régen keszen kellene a téglagyárat megkeülő 85-86 os utakat összekötő utnak es a hegyeshalmi vasút mellett feleitett útnak ami alternativat adhatna a belváros elkerülésére. Hibásan egyirányusitották az Andrássy utat amit vissza feleé kellett volna megtenni hogy a barbacsi utat és az andrássy utat hsználva el lehessen keülni a belvárost...”
 • 17. OPTIMISTA 2008. június 27. 13:13
  „Áder a nagy ÚR! miért nem segit Ő mindent tud , gyakran megjelenik nálunk . Kérjétek a segítségét , Pap szerintetek csak mindig rontott, most akkor még meddig vártok Áder segítség Csornának!”
 • 16. Putyilov 2008. június 27. 12:24
  „Áder és Papp urakat annyira érdekli Csorna jelene és jövője,mint engem Oudagadougou-é.
  Nem az utat kellene lezárni,hanem a politikusokat fellógatni,akik a pártjukat és nem a választóikat képviselik.
  Semmitérő banda!”
 • 15. szabee 2008. június 27. 10:33
  „pan.cser igazad van!nem a népet uszitani kell hanem intézkedni,kilincselni!
  Ilyenkor hol vannak az országgyülési képviselők? Nemszoktam politizálni ,de hol van Áder, +a többi?vonatkozik ez ugy a szocikra is!
  Ha meg nem jön össze jön a dugodij??!!:))))”
 • 14. pan.cser 2008. június 27. 09:44
  „Lobbyképesség, ezen múlik. Példa erre Pápa, Kövér és Gyurcsány is pápaiak, lett is elkerülő. Indokolt volt ott is mert azon a városon a gyérebb forgalom mellett is volt elég gond a beépítés jellege miatt. Csornán van-e lobbyképes ember, vagy jó pályázat író? Balhéval is ki lehet kényszeríteni bizonyos dolgokat de ezt sem azonnal. Egy totális blokád következtében a kormányzat megmakacsolná magát mint szokta, aztán három év múlva gyorsan megcsinálnák, nehogy az elkurvulás gyanújába keveredjenek. Sajnos kilincselni kell, küldjék el az előző polgármestert a pesti haverjaihoz, ha nem tud valamit intézni, jól hordják le az impotenciájáért. A szociknak minden jó pont úgy kell mint egy falat kenyér. Én a csornai vezetés helyében ebben az irányban mozdulnék el. Egy bölcs kínai mondta néhány évtizede:" mindegy, hogy a macska fehér vagy fekete, lényeg, hogy fogja meg az egeret!”
 • 13. d. 2008. június 27. 05:35
  „teljes pályás utzár kell, mind2 iránybol, a stradnál és a tangazdaságnál is.
  a félpályásnak semmi értelme.
  tapasztalatbol mondom.
  és addig kellene lezárni az utat, amig neki nem állnak az épitkezésnek.
  legyen már vége ennek a népirtásnak!”
 • 12. alapi 2008. június 26. 22:01
  „Nem is egy hete várunk az elkerülőre...
  Most már tényleg olyan akció kell, ami ránk irányítja a figyelmet, a forgalom tényleg tűrhetetlen. És hiéba szerelsz fel lámpákat akármennyit és akárhova, nem oldja meg ezt a hatalmas forgalmat.
  A polgármesternek üzenjük: legyen eltökélt, mi mellette vagyunk, kitartunk és ott leszünk.”
 • 11. miro132 2008. június 26. 21:20
  „Tiszta hulyeseg az egesz. Az onkormanyzatnak vegre el kellene bontania a 2 korforgalmat es lampas keresztezodeseket kellene helyettuk epiteni azonnal. Ezzel a varosi lampaknal feltorlodott forgalmat az uj lampaknal meg lehetne fogni igy a dugo nem a varsokozpontban alakulna ki. Nagy hiba volt igy megvalostani a lampas keresztezodeseket es a korforgamlakat. Ezzel az azonnali lepessel elhetobbe lehetne tenni a varost. Nem tiltakozni kellene hanem megoldassal eloallni mivel az elkerulot nem lehet egy het alatt megepiteni...”
 • 10. cl43 2008. június 26. 20:26
  „Nagyon helyes,már régen kellett volna. GYURCSÁNYNAK kellene forgarmat számolni 40 fokos tüzö napon 8 órán keresztül.”
 • 9. qeu 2008. június 26. 15:19
  „A városba nem szabad beengedni a teher forgalmat, azaz városn kívük kell úgy megcsinálni nem a körforgalomnál ahogy a Taxis blokádnál volt, egy-egy személykocsi elfért, de teherkocsi nem. Így nem dugulna be a város a kaminoktól. Amúgy Rába Steiger és baráti kürök leengedett boronával jól mutatna és lenni is eredménye.Ja és nem a kimenő oldalon, hanem a bejövőn kell ezt megcsinálni.
  Amúgy én a vasútra is raknék ki kocsit a sinekre, mivel múltkor megmagyarázták, hogy már nem tolatgatnak és én hétvégén közel 20 percet álltam du 1-kor tolatgatás miatt.”
 • 8. Zoci 2008. június 26. 12:54
  „Tökéletesen értelmetlen. Ez megint ilyen jellemző magyar félmunka, hogy nem merünk megcsinálni valamit normálisan. Elég lenne négy négy zetor a körforgalmakhoz aztán megbénulna fél Kisalföld.”
 • 7. HáTé 2008. június 26. 11:55
  „Hát én ott leszek, ha szabit kell kivennem, akkor is! Pedig nem is vagyok csornai, de számomra is elviselhetelen a forgalom - átutazóként is.
  De tényleg a bevezető szakasz lezárásának lenne értelme. Ott fognak pöfögni a belvárosban az alapjáraton várakozó kamionok. Egy óra alatt simán szmogriadó lesz!
  Nem értem azt sem, hogy miért kell ezzel augusztusig várni. Az még több, mint egy hónap.”
 • 6. Nitta 2008. június 26. 10:02
  „Végre csinálnak valamit már évekkel ezelőtt ezt kellett volna tenni.”
 • 5. Moongoze 2008. június 26. 09:44
  „Jaja vágom a származást, de akkor is ocsmány dolog....”
 • 4. alapi 2008. június 26. 08:42
  „Szerintem a félpályásnak is lesz eredménye, megbénül a forgalom. Gondolj csak bele, útlezárás sem kell, csak egy kisebb baleset, vagy bármilyen akadály és bedugul a város. Most majd a főutakon áll a sor, szerinem Beledig és Eneséig biztos. Csak keményen kell kiállni és többször megcsinálni. A csornaiak biztos, hogy minden alkalommal ott lesznek szép számmal. És ez nem pártfüggő.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öröm a sok véradó

Olvasónktól érkezett SMS-ben - Attól félek, a kapuvári véradók előbb-utóbb megunják az… Tovább olvasom