Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Átveszik a jelzőrendszert

Beled - A beledi egyesített szociális központ veszi át a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás üzemeltetését az eddigi szolgáltatótól. A dél-rábaköziek munkája januártól tizenkilenc településre terjed ki.
– Januártól a beledi egyesített szociális központ üzemelteti a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is, eddigi feladataink megtartása mellett – mondta a intézmény vezetője. Odoricsné Buthi Krisztina hangsúlyozta, a megnövekedett feladatokat tizenkilenc településen fogják ellátni, vélhetően tíz új munkatárssal.

– Mind a szociális központot, mind a jelzőrendszert 2006 óta működtetjük Beledben, ez utóbbit a Megmentő Kht.-vel kötött ellátási szerződés révén – tájékoztatott az intézményvezető.

A központ egyelőre tizenhat településen alapellátásokat nyújt: családsegítés, házi segítségnyújtás és többek közt gyermekjóléti szolgálat.

A beledi egyesített szociális központ tizenöt házigondozója tartja a kapcsolatot az idősekkel.
A beledi egyesített szociális központ tizenöt házigondozója tartja a kapcsolatot az idősekkel.

A vonatkozó törvények változása miatt a jelzőrendszert és a házi segítségnyújtást egy szervezetnek kell végeznie, ezért a beledi szociális központhoz kerül a feladat. Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, a jelenleg szolgáltatást végző Megmentő Kht. is ellátta volna a feladatot (átvéve a házi segítségnyújtást is), ám a belediek úgy vélik, egy évek óta felépített rendszert nem szívesen adnának ki a kezükből. A jelzőrendszer diszpécserközpontját és a több mint négyszáz jelzőkészüléket (januártól ez ötszázra is nőhet) vélhetően az eddigi szolgáltatótól bérlik, az ügyeletest szállító autóról még tárgyalnak. A jelenleg kiépített rendszer jól működik, megfelel a jogszabályi előírásoknak, ezért stratégiai változásokat nem terveznek.

A jelenleg kilenc településen működő házi segítségnyújtást is kibővítik. Tíz település jelezte csatlakozási szándékát a társuláshoz, ezzel tíz új munkatárssal bővül az intézmény dolgozóinak száma, az eddigi huszonhéthez képest. Szakmai szempontból fontosnak tartja az intézményvezető, hogy az új dolgozók az érintett településekről kerüljenek ki.

Az egyesített szociális központ nem csak nagy foglalkoztatónak, de sikeres pályázónak is számít a környéken, hiszen munkájuk támogatására tizenhétmillió forintot nyertek a közelmúltban. Ehhez az intézményvezető annyit tett hozzá, hogy éves költségvetésük közel kilencvenöt százalékát a normatívákból és pályázatokból fedezik, a maradék öt százalékot, a közel másfél millió forintot a helyi önkormányzat biztosítja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetős marad a kórházi parkoló

Kapuvár - A már elhatározott Belső utcai fizetős helyeken túl a városháza nem bővíti a térítéses… Tovább olvasom