Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Átköltöztetik a buszfordulót

Beled - A beledi önkormányzat pályázati pénz felhasználásával új buszmegállókat alakít ki a település központjában. A jelenlegi buszfordulót megszüntetik és más helyre költöztetik.
Néhány hónappal ezelőtt egy lakossági fórumon hallgatta meg a beledi önkormányzat a helybéliek elképzeléseit arról, miként képzelnék el a település központjának átalakítását. A községháza tervei szerint a jelenlegi – áruház előtti – buszfordulót megszüntetnék és más helyre költöztetnék. Az utazók számára új megállókat alakítanak ki, melyre pályázati pénzt vár a település vezetése.

– A lakossági fórumon is látható volt, hogy az áruház felőli oldal támogatja az átalakítást, az utca másik oldalának lakói azonban elzárkóznak a buszmegálló kiépítésétől – mondta Tompáné Balogh Mária polgármester. A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy az áruház előtt egy kiépített személygépkocsi-parkolót és egy buszmegállóöblöt létesítene. Jelenleg a tervek készítése folyik, ennek költsége is félmillió forint, ám Nagy Attiláné műszaki ügyintéző hozzátette, tervek nélkül költségvetést sem lehet készíteni a beruházásokra. Az elképzelések szerint egy másik buszöblöt az úgynevezett tsz-iroda előtt létesítenének. A beruházások teljes költsége várhatóan meghaladja a húszmillió forintot, de ezt pályázati pénzből teremtené elő az önkormányzat.

– Mindezen beruházások folytán megszűnik a jelenlegi buszforduló, amit esetleges várossá válásunk miatt így is Beled külső területeire szánnánk – tette hozzá a polgármester. A fordulónak a jelenlegi piactérrel szemben biztosítanának helyet, ennek kiépítésébe szintén beszállna az önkormányzat, ám a polgármester hozzátette, a szállítást végző cégekkel együtt.

Buszforduló: Parkoló és megálló lesz a helyén.

– A tervek a jövő hónap elejére készülnek el, a pályázatot március végéig adjuk be, a munkák legkorábban a jövő évben kezdődhetnek – mondta Nagy Attiláné.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már kevesebb volt a hab

Rábamente - A hétvégi erős habzás után hétfőre némileg javult a helyzet a Rábán. A szennyezés persze… Tovább olvasom