Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Átadták a megújult városházát Csornán

Átadták a felújított csornai városházát pénteken, a projekt eredményeként az épület megszépült, fűtési költségének 40 százalékát pedig megtakaríthatják az előzetes számítások szerint - mondta Turi György polgármester a projektzáró sajtótájékoztatón.

A program kiemelt célja az energiafelhasználás racionalizálása volt - hangsúlyozta a városvezető.

Az 1981-ben épült városháza hőszigetelése elavult, ezért a homlokzatot a külső felújítás során szigetelték, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtési rendszert.

A bejárat előtetőt kapott, amely karakteres megjelenést kölcsönöz a rábaközi kisváros központi épületének.

A földszinten lévő üzlethelyiséget is átalakították: egyik részében irattárat rendeztek be, a másikban jövő februárban gazdabolt nyílik.

A beruházás 66 millió forintból valósult meg, ehhez 48,6 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében.

A kivitelező a beruházás elhúzódása miatt késedelmi kötbért fizetett az önkormányzatnak, így 3,6 millió forinttal csökkent a tervezettnél magasabb kivitelezési költségből adódó többletönerő mértéke - közölte a polgármester.

A városháza rekonstrukciójával a főtér - Szent István tér - meghatározó épületei megújultak, így a városi ranghoz méltó környezetben ünnepelhetik a csornaiak jövőre a település várossá nyilvánításának 40. évfordulóját.

Olvasóink írták

 • 4. Goldman 2010. december 17. 15:01
  „http://www.nyugatmagyar.hu/tudosito/kereknyomok_a_fuves_teruleten/2194313/”
 • 3. TRENTINO 2010. november 30. 15:50
  „moderálva személyeskedő”
 • 2. bősárkányi 2010. november 27. 19:23
  „A fűtési költségen megtakaríthatnak, főleg ha nem ablaknyitással ellensúlyozzák a bent lévő nagy meleget, hanem a fűtéscsap lejjebbtekerésével.”
 • 1. Goldman 2010. november 27. 09:14
  „Szép lett a városháza. Legalább is szebb, mint ahogyan kinézett. A következő lépésben az előtte levő teret kellene rendbe tenni. De nem csak azt! A járdák kritikán aluliak. A városkép összességében egy okádék, a Rákóczi iskola előtti területet az önkormányzatnak az iskolával meg kellene csináltatnia. Ott egyébként is káosz van. A "nagyfőnöknő" menetiránnyal szemben közlekedik a szülők rendszeresen a füvön (hol van már az amikor az óvónéni parkolási módszerével lassan eltünt és sárhalmaz lett a környék?) és a gyalogátkelőhelyen landolnak esélyt sem adva a gyerekek és a többi közlekedő balesetmentes közlekedésének.
  Tehát összeségében: lehet egy épület szép, de nem csak az számít, hanem a környezete is. Az összkép csak úgy teljes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselő-testületi ülés és közmeghallgatás Kapuváron

A város önkormányzatának képviselő-testülete november 29-én, hétfőn délután 3 órától tartja… Tovább olvasom