Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Ajánlják az inkubátorházat

Az eredeti célok és vállaltak szerint működik Szanyban az inkubátorház. Vállalkozók, vállalkozások vették birtokba, kedvezményes feltételekkel bérelve irodákat, műhelyeket.
 
Folyamatosan népesül be Szanyban a tavaly átadott inkubátorház. Fiatal, illetve kezdő vállalkozók, vállalkozások kapnak helyet az épületben, kedvezményesen. Mindannyian azt mondják, nagyon jól jött a lehetőség. Már működik az alkatrészgyártó műhely, a könyvelőiroda, dolgozik a kőfaragó és hamarosan beköltözik az asztalos is. Egy kereskedelmi cég is oda helyezi át székhelyét.

Az első beköltöző a Noki-Tech kft. volt, mely egyedi alkatrészgyártással, CNC-megmunkálással foglalkozik. Egyik tulajdonosa és ügyvezetője, Varga Krisztián a Kisalföldnek elmondta: cégük megítélésén is sokat javított, hogy az inkubátorházban működtetik.

– Tágas, világos, kulturált körülmények közé kerültünk – foglalta össze az előnyöket Varga Krisztián. – Ügyfeleinket, partnereinket már nem egy sötét, szűkös garázsban fogadhatjuk, hiszen még tárgyalóhelyiség is van az inkubátorházban. A bérleti szerződésünk öt évre szól, bízunk benne, hogy ezalatt sikerül megerősödnünk annyira, hogy saját tulajdonú üzemet alakítsunk ki. Azt hiszem, az ilyen lehetőséget a hozzánk hasonló vállalkozásoknak találták ki. Nagyon tudom ajánlani fiataloknak. Már amikor indultunk is jól jött volna a segítség. Ugyanis közel egymillió forintot költöttünk a műhelyre.

Az inkubátorház 700 négyzetméteres, irodákat, műhelyeket, üzleteket alakítottak ki benne.
Az inkubátorház 700 négyzetméteres, irodákat, műhelyeket, üzleteket alakítottak ki benne.

Az inkubátorházban két helyiséget foglal el egy könyvelőiroda. Vezetője, Helyes Jenőné korábban a szanyi kultúrházban bérelte munkahelyét. Azt mondja, minőségi változás volt a költözésük.

– Sokkal kényelmesebb irodánk van itt, tárgyalóval, szociális helyiségekkel. Ügyfeleinknek is nagyon tetszik és az a fontos, hogy ők jó szívvel keressenek fel bennünket – jegyezte meg Helyes Jenőné.

A szanyi önkormányzat az inkubátorház építésében a felvidéki Jóka településsel működött együtt. A fejlesztés uniós támogatással valósulhatott meg. Az önkormányzat a 400 ezer eurós beruházáshoz 340 ezer eurós támogatást kapott, a kivitelezéshez 20 ezer euró saját erőt biztosított, a nemzeti támogatás 40 ezer euró volt. Az épület 700 négyzetméteres.

– A fejlesztéssel megvalósult célunk, lehetőséget adunk a helyi vállalkozásoknak. Továbbra is várjuk jelentkezésüket és mérjük fel igényeiket. Az önkormányzatnak ugyanis egyik legfontosabb feladata, hogy erejéhez mérten segítse a gazdasági élet szereplőit – fogalmazott Németh Gergely, Szany polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári strand: a hét végén kinyitnak

A hírek szerint a hét végén – tavalyi árakkal – végre kinyithat a kapuvári strand. Az önkormányzat év végéig a jelenlegi üzemeltetővel köt szerződést. Tovább olvasom