Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

A sportegyesületet is támogató Horváth Ferencre emlékeztek

A bágyogszováti sportegyesület és az önkormányzat idén is megrendezte a Horváth Ferenc-emléktornát. Az Alcufer cégcsoport alapítójára, a falu szülöttjére és támogatójára emlékeznek ilyenkor.
A Horváth család is rendszeresen részt vesz a Horváth Ferenc-emléktornán és soha nem érkeznek üres kézzel. A minapi futballtalálkozón a Gyirmót, az SVSE, a Kóny és a házigazda Bágyogszovát mérkőzött egymással. Hagyománnyá vált már az is, hogy a rendezvényre mindig valamilyen fejlesztés történik a sportpályán.
Idén az Alcufer segítségével szélesebb lett a kapuk mögötti labdafogó és új hálókat is fel tudtak szerelni. Két kandelábert is felállítottak, így az esti órákban is lehet már edzést tartani.

Az emléktornán Boros József emlékezett meg Horváth Ferencről.
Az emléktornán Boros József emlékezett meg Horváth Ferencről.

Kialakítottak egy zászlófelvonót is, hogy a rendezvényeket ünnepélyesebbé tehessék. A munkálatok kivitelezését földmunkával Czinder István, betonnal Balázs Szabolcs, egyéb munkákkal Darázsdi Géza segítette. Mellettük még számos önzetlen támogató vette ki részét a fejlesztésből.

A Bágyogszovát focicsapatát rendszeresen támogatja a Horváth család.
A Bágyogszovát focicsapatát rendszeresen támogatja a Horváth család.

Az emléktornán az Alcufer ügyvezetője, Horváth Ernő köszönte meg a községnek, hogy édesapjukról minden évben megemlékeznek. Egyúttal bejelentette: cégük 500 ezer forintos sportszervásárlási utalványt ajándékoz az egyesületnek, valamint szintén félmillió forint értékben fűnyíró gépet vásárolnak a gyepszőnyeg karbantartásához.

Boros József, a bágyogszováti sportegyesület elnöke a Kisalföldnek elmondta: sokat jelent, hogy ilyen család áll a csapat háta mögött. „Két évvel ezelőtt az esőzések miatt tönkrement pályánk helyreállításának költségeit is vállalták. Mostani felajánlásuk váratlan volt és nagyon jólesett. Komoly felszereléseket tudunk vásárolni, a fűnyíróval pedig rendben tartjuk pályánkat. Persze, nemcsak a sportot támogatja a család, hanem a falubeli fejlesztéseknél is lehet rájuk számítani. Horváth Ernő és Ferenc édesapjukhoz hasonló áldozatvállalással állnak ki a bágyogszovátiak mellett" – jegyezte meg Boros József. A két cégvezetőt a település önkormányzata tavaly díszpolgári elismeréssel tüntette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégén lesz Kapuváron a Lovas- és kulturális napok

Hétvégén rendezik meg a Szent Anna Napi Lovasnapok és Kulturális Napokat Kapuváron a MEDOSZ pályán. Tovább olvasom