Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

A mezőőröket fizetni kellene

Közbeszerzési eljárás megindításáról döntöttek hétfőn a kapuvári képviselők és a mezőőri szolgálat felállításának lehetőségét is vizsgálták.
Hétfőn a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete döntött a városi épületek felújítási munkálatairól, közbeszerzési eljárásról, módosították rendezési tervüket és a mezőőri szolgálat felállításának lehetőségét is tárgyalták.
A napirend első pontjaként Horváth Gyuláné óvodavezető számolt be intézménye működéséről. A tájékoztatóra reagálva Hámori György a testület véleményét megfogalmazva kijelentette: a kapuvári óvodákban magas színvonalú, a gyerekek érdekeit maximálisan szem előtt tartó nevelés folyik.
Ezután a képviselők módosították szervezeti és működési szabályzatukat, majd elfogadták azt a megállapodástervezetet, melyet a helyi kisebbségi önkormányzattal kötnek az együttműködés részleteiről. Az ülésen szó volt a város 2002-es közbeszerzéseiről is. A beszámolóból kiderült, hogy tavaly két esetben kellett ezt a formát választani: a parkfenntartási munkákról és az útfelújításokról döntöttek eképpen. A képviselők az önkormányzati épületek fenntartási és felújítási feladataira tízmillió forintot különítettek el, s most a munkák részleteit és a sorrendjét határozták meg.
Téma volt a testületi ülésen a város gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátása. Mint kiderült, az önkormányzat kiegészítő családi pótlék, rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, gyermektartásdíj-előleg és otthonteremtési támogatás formájában segíti anyagilag a rászorulókat. A törvény által előírt alapellátásokat a gyermekjóléti szolgálat és a bölcsőde végzi.
A plénum döntött a város rendezési tervének és vagyonrendeletének módosításáról is. Ezt követően a mezőőri szolgálat felállításának lehetőségét vitatták meg a képviselők. A tájékoztató szerint a szolgálat költségeit fele részben az állam biztosítja, a másik felét pedig a földtulajdonosok, földhasználók állnák. A döntés értelmében a plénum felkérte a jegyzőt, hogy a működés részleteit dolgozza ki, s rendelettervezet formájában terjessze a testület elé.
A képviselők szintén hétfői ülésükön határoztak arról, hogy a halaszthatatlan útfelújítási munkák elvégzésére közbeszerzési eljárást írnak ki, három csomagban különítve el a teendőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkozni kell a világ dolgaival

Foki Gézáné nemrég múlt 90 éves. Babóton él, ahol hajdan postamester volt, a Rákosi-rendszerben meg… Tovább olvasom