Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

A közútkezelő egyeztetést kezdeményez

Egy csornai, Park utcai olvasónk kereste meg szerkesztőségünket elektronikus levélben. Arról ír, hogy az utcabeliekkel együtt nem értik: a tavaszi útburkolati jelek újrafestése óta a Hantech zrt. gyáránál, a körforgalomból a 86-os útra fordulva záróvonallal találják szembe magukat azok, akik a Park utcába fordulnának.

Mint olvasónk írja, néhány hete még szabályosan lehetett bekanyarodni a Park utcába, ami most már csak a záróvonalon áthaladva lehetséges. „A régi felfestések még látszanak halványan, melyek a bekanyarodást szabályossá tették, de frissek nincsenek. Forgalmirend-változás volt, amit elfelejtettek kitáblázni vagy csak lemaradt pár vonal?" – teszi fel a kérdést levelében egy ott lakó aláírással.

Park utcai olvasónk fotót is küldött, hogyan kénytelenek megszegni a szabályt, ha utcájukba akarnak kanyarodni.
Park utcai olvasónk fotót is küldött, hogyan kénytelenek megszegni a szabályt, ha utcájukba akarnak kanyarodni.

A Kisalföld a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez továbbította a felvetést. Pécsi Norbert Sándor, a cég szóvivője reagált.

– Csornán a kérdéses helyszín a 86-os főúton, a 85-ös főúti körforgalmi csomópont elválasztó szigetétől körülbelül öt méterre van. Az eredeti – tartós burkolatjellel felfestett – forgalmi rend alapján nem lehet a körforgalomból kihajtóknak balra nagy ívben bekanyarodni, mivel az az E hálózatba tartozó 86-os főút csomópontjában forgalombiztonsági, illetve forgalomlefolyási kockázatot okoz. A korábbi, tisztázatlan eredetű záróvonal melletti „szaggatás" lekopott – a tartós jel hibátlan –, ezért kifogásolhatta a bejelentő a jelenlegi állapotot. Társaságunk álláspontja szerint a forgalmi rend megfelelő, de a város önkormányzatával egyeztetést kezdeményezünk, mivel a városi úthálózat érintett részének egyirányúsításával egy településrész megközelítői szabálytalanul kénytelenek a tiltás ellenére lekanyarodni – közölte Pécsi Norbert Sándor.

Olvasóink írták

 • 9. miro132 2013. május 09. 16:16
  „Talán tavaly vlt már egy cikk ugyenebben a témában. Akkor sem volt szagatott vonal a záróvonal mellett de aztán megoldották és lett. Érdekes hogy minden évben ezt a cisrkuszt el kell játszani mert valahogy elfelejtik odafönn....

  Kórháznál a kapuból kihajtva jó lenne ha lehetne balra kanyarodni...”
 • 8. lajospapa 2013. május 09. 10:21
  „Én bizony megerősíteném az a megkopott szaggatott jelet, eddig is bekanyarodott itt aki akart (szabályosan, hiszen ott van az a szaggatott jel, csak kopott), tegye eztán is könnyű szívvel, váljék egészségére. Persze kockázata is van, ha itt akar majd surranni a hátsó útra a csatornajavítás miatt egérutat kereső idetévedő autós, akkor a Park utcaiak nyígnak majd a nagy forgalom miatt. Mindenkinek sose lesz jó.
  "Miért vannak még mindig kint a vasúti átjároknál lakott területen kívül a sebességkorlátozó táblák?"
  Talán azért, mert ha szükséges a sebességcsökkentés (rossz állapotú vagy nem belátható átjáró, stb. egyéb szempont) akkor ezek, a KRESZ-ben rendszeresített táblák használhatók.”
 • 7. Goldman 2013. május 08. 10:14
  „Még valami: meg lehet nézni a piac tér környékét is. Ott közlekedni szerdai napon egy katasztrófa, főleg most, hogy árkolnak.
  Miért kellett visszavinni oda a piacot?”
 • 6. Goldman 2013. május 08. 10:09
  „Engem meg az érdekelne, hogy Győr felé haladva a döri kereszteződésben minek van felfestve a balra kanyarodó sáv a semmibe? Egy évben kétszer veszi igénybe a traktor. Nem lenne célszerűbb inkább jobbra kanyarodó sávot vagy Dör felől egy balra besoroló sávot kialakítani?
  Miért vannak még mindig kint a vasúti átjároknál lakott területen kívül a sebességkorlátozó táblák?
  Írtam erről két helyre. Fülük botját sem mozgatták....”
 • 5. thermál 2013. május 07. 17:03
  „Fordítva ül a lovon a tisztelt tanult kolléga, először egyeztetek, majd utána döntök. Így megy , ha bürokraták, és nem szakemberek hozzák a döntéseket.”
 • 4. zsebpiszok 2013. május 07. 16:06
  „A legjobb! - "tisztázatlan eredetű záróvonal melletti ,,szaggatás" " - :)))
  Hogy lehet egy felfestés tisztázatlan eredetű?A közút festi a vonalakat!”
 • 3. Mátyásfeketeserege 2013. május 07. 14:09
  „Nemhogy a kórház előtti útszakaszt (kórházbejárót ) Sárga csikoznák fel hogy a nyomorult mentős be tudjon fordulni a kórházba, vagy ki onnét, és ne kelljen 1 percet ott szirénáznia a kapuba mert a kamionoktól vagy a szautóktól nem tud menni. A szerkesztő helyébe én ennek is utána járnák hogy a közút kezelő erre a kérdésre mit válaszol”
 • 2. balassaz 2013. május 07. 12:02
  „Azt mondja meg a magas tudású, hogy hol lehet megfordulni legközelebb, hogy a ,,86-os főút csomópontjában forgalombiztonsági, illetve forgalom lefolyási kockázatot" NE okozzon, amikor a Park utcában lakó szabályosan akar bekanyarodni.
  (Talán a termálparkolóban.)
  Hajrá magyar ország, hajrá magyarok.”
 • 1. ferde 2013. május 07. 11:34
  „Jó hogy ilyen nagytudású emberek vannak a közútkezelőnél! A Park utca egyirányú, csak innét lehetett megközelíteni eddig. A zebra nem okoz "forgalomlefolyási kockázatot" csak a balra kanyarodók! Szerintem ez megint csak a pénzbehajtás része, ugyanis meg vagyok győződve, hogy a zsaruk mostantól ezt lesik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már 2014-et tervezték Csornán

A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén már az önkormányzat 2014-es költségvetésével is… Tovább olvasom