Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A kórházukért mennek utcára a Csornai Városvédők

A csornai városháza előtt tiltakoznak a városvédők szerdán délután fél négykor, a rendkívüli testületi ülés előtt.

A csornai civilek meg akarják védeni a Margit Kórházat! - írja az inforabakoz.hu

"A kórház léte addig nem fontos, amíg nem gyermekeidről, szüleidről, testvéreidről, rokonaidról van szó.

A félreértések helyett láss tisztán!

Gyere el! A te véleményed is számít!

Ha egyetértesz azzal, hogy a Margit Kórházra Csornán a jelenlegi működési formában van szükség, és nem szeretnéd, hogy a sebészet és a szülészet- nőgyógyászat ágyszáma csökkenjen, akkor gyere el

2011. július 6-án 15.30-kor a csornai városháza elé, és 16.00 órakor a képviselő-testületi ülésre!

A Margit Kórház ellátási területe - 47.095 fő - 49 érintett település" - írták a Csornai Városvédők.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Jerry 2011. július 08. 08:56
  „pancser, áruld már azt is ki nekünk tudatlanoknak, hogy mivel 25 perc alatt Csornáról Győrbe a PAMOKHOZ,Győr VAsvári Pál utcába, ami kb 40 km.Ez ugye kb 90 km /h átlagsebességet jelent, beleszámitva Enese lakott területet,a 85-ös főut forgalmát,a győri forgalamt, lámpálkat stb.Lehet, hogy te másik megyében élsz,vagy csak a vasárnap autózól apuka kocsijával ,és azt hiszed, mindig olyan forgalom van?Tudod nem csak a város határig kell a beteget vinni, hanem a korház kapujáig,Ja és nem mindenki jár mentővel, meg apukától kapott autóval sem.Van akinek pl busszal kell járni,még a 21. században is.Nem lehet mindenki olyan pancser,hogy csak a város határáig ismeri az utat, a Rába parton lévő Duna centerig.”
 • 29. ValóSág 2011. július 07. 21:54
  „Mindenkinek be van kötve a szeme, nem veszitek észre, hogy a kórház már akkor tönkre lett téve, amikor átszervezés jogcímen a jól működő belgyógyászatot szétverték, és no kinek kellett a belgyógy? Hát a polgármester feleségének! Fogorvosi rendelő kellett. Ezután jöhet a privatizáció. Szájhősködni lehet, de a cselekedetek mást mutatnak! Sajnos meg vagytok vezetve CSORNAIAK!”
 • 28. pancser 2011. július 07. 19:23
  „27-hez! Mint egy gép ismételgeted a magadét. tökéletesen tisztában vagyok a megyei közlekedéssel. egy kicsit fel kéne venni a 21.-ik századi tudásból, a megváltozott körülményeket megváltozott szolgáltatások elégíthetik ki jól. A világ összezsugorodott azóta mióta a csornai körházat létrehozták. Sajnálom, hogy ennyire nem veszel erről tudomást! Csornából más területen is hiányzik a dinamizmus a belátás, néhány igazán friss agyú ember megszenvedi ezt. A győri út is megjavul, ma is csak 25 perc Győr és messze van? A fiatalok elvándorolnak, igen elvándorolnak de nem emiatt a 25 perc miatt hanem a kb. 120 év miatt ami a fejekben van! Bocs, ez nem igaz mindenkire!”
 • 27. Jerry 2011. július 07. 17:25
  „pancser,már megint bizonyítgatod itta hozzá nemértésed.Az teljhesen természeres, hogy egy megyei kórház magasabb szintű felszereltséggel rendelekezik,mint egy kis városi.Ezért hívják megyeinek, de ez nem azt jelenti hogy feltte is, áll, hogya városi kórházban csupa tehetségtelen ember dolgozik.Egy városi kórház feladta az általános ellátás, sürgősségi esetek kezelése.A sulyos,komplikált eseteket korábban is elküldték Győrbe vagy éppen Szombathelyre mert ott volt a specilális orvos.Ezt nem te találtad ki, bárhoghy hiszed, ez régen is igy volt, külföldön is így csinálják régóta.Ez azonban nem zárja kia kis kórházak létjogosultságát.Egy szülő nőt pl felesleges beutaztatni Győrbe, azt letudják itt is vezetni.egy vakbélműtétet is el tudnak végezni a csornai sebészek, de pl egy szívátültetéshez, kéz viszavarrásához nem árt egy specialista.Egy ct vizsgálat rutin feladata, de felesleges minden kis kórháznak gépet beszerezni, a PAMOK gépe kiszolgálja a megyét.Nincs túlterhelve. A hsz.edből látszik, hogy még nem autóztál sokat a megye utjain, gondolom papád ritkán adja köllcsön a kocsiját. Igaza van, ne a gázd taposd, inkább a tankönyveket lapozd, nem lehetsz örökké pancser, szakmát is tanulj, de ne az egésszégügyet.”
 • 26. szemi70 2011. július 07. 16:26
  „Jó,jó!!
  Elmegyünk Győrbe!!
  De előtte,csináljátok már meg végre a 2x2 sávos utat !!
  És szerezzetek frankó mentőautókat,szép sárgát piros "hópihe" szerű jellel az oldalán !! :-))
  Oksi!? Mer´ a <moderálva> életbe nem érünk oda időbe !!
  A kórházból meg "csinálunk",bocsi,csinálhattok elfekvőt . Mivel majd a fiatalok elvándorolnak,és csak öregek lesznek.
  Már látom lelki szemeimmel,hogy kihalt a város,csak páran üldögélnek a kocsma előtt. És tüskés növénygömböket,meg homokot fúj a szél.
  Tudjátok sokaknak szimbólum lett a kórház. Úgy gondolják,ha ezt is elveszik tőlük,már nem marad semmijük.
  Igazából én arra lennék kíváncsi,(lehet csak szóbeszéd),igaz-e,hogy valaki szemet vetett az épületre?!
  Esetleg,netán,eccer majd lesz "Thermál fürdő",oszt akkor majd lesz egy jól fizető rehabilitációs intézet belőle.?!
  Na majd meglátjuk.
  Addig meg írogassunk okosokat.
  Szió!
  (Má´ látom,hogy kopnak majd a klaviatúrák!)
  :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 25. pancser 2011. július 07. 09:50
  „24-hez! Végre valaki aki mentes a helyi szokásos "vakságtól"! Azt hiszik a jámborok, hogy ellenük vagyunk pedig az ellenkezője igaz.”
 • 24. alacska 2011. július 07. 07:43
  „A nyugati országokban sincsenek uton-útfélen kórházak. A sürgősségi ellátást meg kell hagyni, hogy olyan állapotba hozzák a beteget, hogy szállítható legyen egy korszerű, minden műszerrel felszerelt kórházba. De ezeknek a kisvárosi hagyományos kórházaknak / bármennyire is fáj/ lejárt az ideje. Nincs pénz műszerparkra, csak azok az orvosok jönnek akik csak itt látják bíztosítva egzisztenciájukat, illetve nagyobb pénzért esetleg ide lehet csábítani őket. A jövő útja tehát nem ez!”
 • 23. 1120 2011. július 07. 02:51
  „11-esnek! Én kizárólag a tényeket írtam le. Azok meg ugye makacs dolgok... Te ellenben (általad) megfellebbezhetetlennek vélt véleményt írsz le, amihez ráadásul légből kapott adatokat csatolsz.
  Egyben viszont egyetértünk. Az valóban baj, hogy egy beszűkült gondolkodású, 4 éves tevékenysége alapján szerintem alkalmatlanságát sokszorosan bebizonyító ember lett tavaly (ismét) a polgármester. Ebben még az (volt) a szép, hogy sokaknak sokkal fontosabb volt, hogy csak nehogy egy (amúgy kétharmados többséggel az országot vezető) párt "legyüttmentezett" embere nyerjen, hanem egy "csornai". Ebben teljes volt az egyetértés az MSZP, a Jobbik, meg a seregnyi, tevékenységében amúgy szinte semmit sem mutató "civil" szervezet között.
  Az "eredmények" már most látszanak...és hol van még 2014? :(”
 • 22. pancser 2011. július 07. 00:38
  „20-hoz! Még a környező országokban is távolabb vannak egymástól a kórházak mint nálunk, az USA-ról vagy Ausztráliáról nem beszélve. Történeteket én is tudnék mesélni, baleseti sérültekről, vagy akár szalmonellás betegekről akiket a mosonmagyaróvári kórházból irányítottak Győrbe, pontosan a súlyosabb eseteket. Tudomásul kell venni mint írtam, a kritkus helyzetekre egy központi megyei kórház jobban fel van készülve. Akkor miről is beszélsz?”
 • 21. Jarod 2011. július 07. 00:32
  „19. pancser.. sokra mész a magas szintű megyei kórházzal ha nem érsz el oda, ha ráérsz az esetleges egészségügyi problémáddal, akkor megértem ha a megyeit választod. De amikor tényleg csak percek számítanak akkor mi van. Lehet a legmodernabb mentőt, de ha a 85-ösön baleset van és elterelnek? Néha a döntéshozóknak meg kellene kérdezni azokat is, akik értenek hozzá és nem úgy döntenek ahogy elvárják tőlük.”
 • 20. maja576 2011. július 06. 22:45
  „pancser!!ha nincs a csornai kórház a kislányom meghal.mert győrig nem értünk volna el. nem értek volna el velünk.”
 • 19. pancser 2011. július 06. 22:36
  „Ugyan már, végre szakítani kell a földhözragadt szemlélettel. egy megyei kórház mindig felette áll a csornainak és felette is fog. Magyarul, ha színvonalasabb ellátást, jobb műszereket akarunk, nem sértésnek szánom, de igaz, és jobban felkészült orvosokat akkor Győrbe kell menni ma is, sok esetben. A kórházban nem kézrátétellel, varázslattal gyógyítanak, hanem munkával, műszerekkel és szaktudással. Igaz egy 70 éves néninek aki nem mozdult ki életében a falujából annak ezt nehéz megmagyarázni. Viszont a világ ez irányba halad. Jól ismerem a megyét, minden útját, egy jól felszerelt járművel gyorsan, biztonságban Győrbe lehet érni. Minden támadás dacár én a vidéknek a Rábaköznek magasabb orvosi ellátást szeretnék, ezt a megyeszékhely kórháza magasabb szinten garantálja.”
 • 18. merzsebet 2011. július 06. 21:29
  „iskola (9) -nek ???? Megosztanád velünk?”
 • 17. Jerry 2011. július 06. 21:02
  „pancser,látom,nem csak az egésszégügyi, de a földrajzi ismereteid is nagyon hiányosak.Nem kivánom , hogy megtapasztald, milyen érzés lesz neked,mikor a terveid szerint két kórház lenne csak a megyében, és veled vagy szeretteiddel araszolgatna a főúton egy "rohamkocsi" 60 éves mentő ápolóval,mert az uton közlekedő pancserek nem adják meg neki az elsőbbséget.”
 • 16. CSIRIBIRI 2011. július 06. 20:46
  „13. pancser 2011.07.06. 19:18
  """A felsorolt falvakból egyáltalán nem nehéz megközelíteni Győrt,"""
  ---Főleg neked , mert tenéked nem kell több órát utazással töltened betegen,melyre majdhogy rámegy a napod, nem kell kb.50--60 km-ért kb. oda 1000/1200 és vissza1000/1200 Ft-ot fizetni, és még annyi előnyöd sincs a városival szemben hogy a távolsági menetrendhez kedvezőbb időbesorolást kapjon és egy csúszás majd fél napot jelent .

  """akkor még lovas kocsival vitték az embereket a csornai kórházba. """
  Menjél végig egy távolsági buszon ,azt majd visszasírod a lovas kocsit ,mert az utak és maguk az Múzeális forma búszok még emelik a nosztalgikus utazást .

  ""Ha rajtam állna két nagy kórház lenne a megyében, jól felszerelt rohamkocsik állnának készenlétben.""
  Az első fele úgy nem igaz , hogy ha szembesültél volna betegségből kifolyólag az ílyen távolsági utazásokhoz nagy rendszerességgel , márpedig nagyon sok beteg majdhogynem ezt az életet éli ,(akár tájékozódjál),a másik a fekvőbetegek és ezáltal családtagjaik kálváriája időben és költségben a távolság miatt.

  ""jól felszerelt rohamkocsik állnának készenlétben""(és elegendő?)
  Kérdezd meg a szakembereket , hogy kellenek a közbülső ellátóhelyek ,(nemrég így menekült meg csornán egy beteg,bent volt a kisalfödben!),mert mi van ha valamej útlezárás vagy forgalmi gond áll elő ???

  Igaz ,nem 1902-t írunk ,de mindent nem lehet alárendelni a pénznek ,amit már akkor sem annak rendeltek alá, mivel a biztosított munkavállalók ezért fizetik/ték adójukat és tb-és hozzájárulásukat.

  Nem a TB-és bürokráciát kell növelni , hanem a jól felszerelt gyógyítóhelyeket orvos és ápolók sokaságával !”
 • 15. szemi70 2011. július 06. 20:45
  „Csak egy fiktív eset !!
  Csorna,egy nyári hétköznap déli 12 óra,30 fok. A város bedugult,kb.100 kamion,ugyan ennyi szgk.
  (Mert működnek azok a fránya közlekedési lámpák,Uri Geller megmondta : Múköggy!!)
  A 85-s főút járhatatlan,traktor fogja a forgalmat,oda-vissza 3km-s kocsisor.
  És aki most nagyon okos,(ne adja az istene,hogy így legyen!),bazi rosszul lesz,esetleg balesetet szenved,gyerekekről nem is merek beszélni !!!
  Kórház nincs,Mentők "összekaparják",és indulás Győrbe !!
  Na most képzeljék el kedves honfitársaim,ez normál esetben is 25 perces út !!
  De,most bazira sietni kéne!!
  Na,majd akkor tessék okosakat mondani,és nem kiabálni !”
 • 14. merzsebet 2011. július 06. 20:38
  „Pancsernak és a többieknek."A kórház léte addig nem fontos míg nem gyermekeidről szüleidről,testvéreidről rokonaidról van szó."Ha baj van 5 perc is sok!!!!Remélem soha nem tapasztalod!”
 • 13. pancser 2011. július 06. 19:18
  „A felsorolt falvakból egyáltalán nem nehéz megközelíteni Győrt, hogy mi maradhat Csornán azt döntsék el az illetékesek. "Jerry" amikor ezeket a kórházakat kialakítoták, akkor még lovas kocsival vitték az embereket a csornai kórházba. Nem kéne itt leragadni sem neked sem másoknak. Ha rajtam állna két nagy kórház lenne a megyében, jól felszerelt rohamkocsik állnának készenlétben. Az agyak sokkal nehezebben igazodnak a változásokhao mint ahogyx kéne. Nem 1902-t írunk "Jerry". ha mégis azt hiszed, kérj a Dzsó bácsitól az ötleteidre egy kis pénzt!”
 • 12. Jerry 2011. július 06. 18:36
  „pancser ,Engem egyáltalán nem zavar, ha Mmagyaróvárról Győrbe kell mennem kórházba.Az viszont zavarna, ha pl olyan kezelésért,amit helyben el lehet végezni, bevinnének Csornáról Győrbe.Sok kis falu van Csorna környékén, pl Sobor, Egyed, Szil,Vágstb ahonnan még Csorna elérése is körülményes, nem hogy Győr.Ezen településeken nincs mentő, sok helyen még orvosi ügyelet sem.Magam ismerek sok olyan embert, akinek életét mentette meg az, hogy közel volt a kórház.Egy ismeretlen szülő nőnek tényleg mindegy , hogy Csornán szül vagy Győrben, feltéve ha a te felésged az, és neked kell bevinni az orvoshoz.Akkor is mindegy lesz, hogy 3 vagy 33 km-t kell vele autózni?Egy balesetnél is mindegy, hogy 3 vagy 30 perc alatt ér ki a mentő,és 2 vagy 20 per alatt veled a műtőbe? Pancser,megint olyanhoz szóltál hozzá, amihez nem értesz.Soha semiből nem tanulsz?”
 • 11. kerteszb 2011. július 06. 17:46
  „1120: nagyon narancsos szemüvegen nézed a világot...Esztergomban pont a fideszes képviselőtestület és az ex-polgi tette tönkre a várost, és Meggyes képtelen beletörődni abba, hogy leváltották. Maga után hagyott 25 milliárd adóddágot. Mindenhez van arcotok, pl. a nyaklg eladódosott Debrecen Kósája akarja mostanában 10 évre eltiltani a polgimesterségtől az önk-ot csődbe vivő egyéneket...kezdheti saját magával meg Meggyessel. Gondolom Csornán a kórház mellett az is a baj, hogy nem a fideszes mindentudó lángelme lett a polgármester...”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlék: Habsburg Ottó Kapuváron 2001 decemberében - Galéria

Habsburg Ottó 2001 decemberében Kapuváron a Gartai Népfőiskola meghívására érkezett a városba. Önnek… Tovább olvasom