Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A kamerákkal kevesebb a bűn

Azokon a településeken, melyeken működik térfigyelő kamerarendszer, csökken a bűncselekmények száma. A csornai önkormányzat is erre törekszik és pályázik.

Valamennyi csornai fórumon, ahol rendőrök vannak jelen, elhangzik: a városba kell a térfigyelő kamerarendszer. Az önkormányzat önerőből nem tudja finanszírozni kiépítését, korábbi pályázata viszont sikertelen lett. Most újra próbálkozik a városháza. Egy kamera az illegális szemétlerakót is figyelné majd.

Nyolc darab kamerát helyeznének ki, egy jutna a 86-os főút és a Szeder utca kereszteződésébe is.
Nyolc darab kamerát helyeznének ki, egy jutna a 86-os főút és a Szeder utca kereszteződésébe is.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén Nagy Eszter aljegyző tájékoztatta a pályázat részleteiről az elöljárókat. Eszerint a korábban meghatározott, nyolckamerás rendszer kiépítéséhez tartja magát az önkormányzat. Jutna a Köztársaság és a Kossuth utcák kereszteződésébe, a Dózsa utca és a Tátra utca találkozásához, a Lehel térre, a Soproni út és a Szeder utca, valamint a Laky Döme utca és az Andrássy utca kereszteződésébe, a nyugati körforgalomhoz, az Andrássy utcába és a Soproni út keleti bevezetőjéhez.

A rendőrök korábban elvégezték a kamerákkal kapcsolatos hatásvizsgálatokat, megjelölték a bűnügyileg fertőzött és veszélyeztetett helyeket. A kamerák a tapasztalatok szerint a bűnmegelőzésben is nagy szerepet játszanak. Azokon a településeken, melyeken működik a rendszer, csökkent a bűnözés.
 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytörténeti gyűjtemény készül: tárgyakat várnak

Helytörténeti, néprajzi gyűjteménye bővítésére törekszik a helyi Életmód Klub. Néhány hete már… Tovább olvasom