Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

A Hunyadi is segítette Gódorné sportpályáját

Sorozatunkban a megyei középiskolák egykori, azóta ismertté vált növendékei beszélnek diákéveikről. Ezúttal Gódorné Nagy Mariann volt világválogatott kézilabdázót, egykori csornai hunyadis diákot kérdeztük.

Gódorné Nagy Mariann 1975-ben érettségizett Csornán, a Hunyadi János Gimnáziumban. Ma is jó szívvel emlékszik vissza iskolájára, tanáraira, diáktársaira. Kérdésünkre azt is kijelentette: pályafutásának alakulásában jelentős szerepet játszott a Hunyadi sportszerető légköre.

– Csornai lány vagyok, így nem is volt kérdés, hogy általános iskola után a helyi gimnáziumban folytatom – fogalmazott Gódorné Nagy Mariann. – Nem is akartam persze elmenni, hiszen akkor már kézilabdáztam a városi csapatban. Jól éreztem ott magam. A középiskolás éveket egyébként nagyon élveztem, szerettem hunyadis diák lenni.

A fiatal sportoló 14 évesen mutatkozott be a helyi felnőttcsapatban, aztán rövidesen a korosztályos válogatottnak is állandó tagja lett. Így a mérkőzések, tornák, edzőtáborok miatt előfordult, hogy hiányzott az iskolából.

A Hunyadiba járt – Gódorné Nagy Mariann 1975-ös tablóképén és most.
A Hunyadiba járt – Gódorné Nagy Mariann 1975-ös tablóképén és most.

– Papp Ferenc igazgató úr és a tanári kar maximálisan támogatott. Nemhogy nem ellenezték, inkább segítettek, amiért most is köszönettel és hálával gondolok rájuk. Azt hiszem, abban, hogy így alakult a pályafutásom, nagy szerepe volt valamennyiüknek – mesélte az egykori élsportoló.

Gódorné Nagy Mariann sikeres és eredményes pályát tudhat maga mögött. Ötször lett az év játékosa, 269 alkalommal játszott a magyar válogatottban, több mint százszor az osztrák nemzeti csapatban. Volt világválogatott, szerzett világbajnoki ezüstérmet.

Ma is aktívan sportol. Szintén szakmabeli férjével Lentiben tanít és edz fiatal játékosokat. Gódorné ugyanis az Őrségben, Szentgyörgyvölgyön telepedett le és ott működtetik családjával szabadidőközpontjukat is. A Hunyadi-gimnáziummal viszont teljesen megszakadt a kapcsolata. Osztálytalálkozójuk is mindössze egyszer volt az elmúlt évtizedekben. Pedig, mint mondta, jó volna találkozni a diáktársakkal, és talán lesz, aki megszervezi a találkozót.

Olvasóink írták

  • 1. GabeszI 2013. július 18. 23:18
    „Nagyon jó játékos volt! Imádtam és büszke voltam rá, hogy csornai!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aláírásgyűjtők most árat emelnek?

Hányszor lehet egy kampányban átverni az embereket? – kérdezi sajtóközleményében az MSZP… Tovább olvasom