Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

A hétvégi garázdaságok ellen

A garázdaság városbéli megfékezését kéri a vendéglátóhelyek vezetőitől Kapuvár polgármestere és a rendőrkapitány.
Minap a városházán találkoztak Kapuvár vezetői és a nagyobb szórakozóhelyek tulajdonosai és üzemeltetői. A tanácskozáson részt vett Szabó Iván alezredes, rendőrkapitány is. A megbeszélés egyetlen témája a városban hétvégente tapasztalható, egyre nagyobb méreteket öltő garázdaság megfékezése volt.

Sörösüveggel verekedtek

Lapunk korábban beszámolt arról (2005. február 21.), hogy a garázdaságok száma az elmúlt négy évben közel a duplájára emelkedett Kapuváron. Míg 2000-ben huszonhat, addig a múlt évben már több mint negyven eset fordult elő. A garázdaság a legtöbb esetben testi sértéssel jár együtt. Erre példa egy múlt hét végi eset, mikor is a fiatalok sörösüveggel estek egymásnak. Ahogy azt Szabó Iván már a képviselő-testület előtt is kijelentette, a garázda esetek kiindulópontjai jellemzően a hétvégi szórakozóhelyek, diszkók.

A tulajdonosok felelőssége

A rendőrségi vezető szerint felmerül a szórakozóhelyek bérlőinek, tulajdonosainak felelőssége is. Ahogy fogalmazott, az ittas vendégeket a legtöbb esetben kiszolgálják a nagyobb forgalom reményében. A részegek aztán mind a helyiségeken belül, mind onnan eltávozva randalíroznak. A polgármester és a rendőrkapitány is egyetértett abban, hogy a város nyugalmát hétvégén is fenn kell tartani, ezért minden eszközt be kell vetni. Szabó Iván szerint a rendezvények és diszkók szervezőinek feladata megelőzni a rendbontásokat, akár a tőlük eltávozó vendégekkel szemben is. Borsodi Tamás címzetes főjegyző hangsúlyozta: egy-egy hangosabb hétvége után több bejelentés érkezik a hivatalhoz.

Térfigyelő a mulatónál

Baranyai Balázs, az egyik kapuvári mulató vezetője lapunknak elmondta: hasonló eset egy általa vezetett mulatóban már előfordult Csornán (Kisalföld, 2005. február 10.). A rendbontások megelőzésére többször vették igénybe a babóti polgárőrök segítségét, munkájukra a továbbiakban is számít. A vendéglátós úgy véli, nem lehet a felelősséget csak a szakmára terhelni, nagyobb teret kéne adni a vendégek egyéni felelősségvállalásának is. „Ne hétvégén éjjel neveljük a fiatalokat" – mondta Baranyai Balázs. Mindezek mellett természetesen próbálnak tenni a rendbontások ellen, szándékukban áll a mulató környékére térfigyelő rendszert telepíteni.

Szabó Iván alezredes kijelentette, a mostani tanácskozás inkább csak a figyelem felkeltésére szolgál, némi türelmi idő elteltével újra összeülnek és megvitatják a tapasztalatokat. Azután a rendőrség megteszi a szükséges intézkedéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti ünnepünk siker és büszkeség a csornaiaknak is

Mint minden évben, idén is a Petőfi-szobornál emlékeztek meg a csornaiak az 1848. március 15-i forradalomról tegnap. Az ünnepség az Alapfokú Néptánciskola növendékeinek verbunkos táncával kezdődött, majd Nagy László, a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola történelemtanára mondott ünnepi beszédet. Tovább olvasom