Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

A hansági zöldség ünnepe

A mezőgazdasági termelés aktuális hivatali feladatairól kaptak tájékoztatást a gazdák a kilencedik hansági zöldségnapon.
Szó volt a minőség-ellenőrzésről, a környezetvédelemről, a növényvédelmi előrejelzésről.

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Hanság–Fertőmenti Termelői Értékesítő Szövetkezet (TÉSZ) a hansági zöldség napját. A helyszín ezúttal is Bősárkány volt.

A vendégeket Családi János, a házigazda TÉSZ elnöke köszöntötte. A szakmai fórumon szakemberek adtak hasznos tanácsokat. Szó volt például a minőség-ellenőrzési rendszerről, a környezetvédelmi termékdíjról, a zöldség- és gyümölcsellenőrzés gyakorlati tapasztalatairól.
A gazdák érdeklődve hallgatták az új, rábaközi növényvédelmi előrejelző rendszer működéséről szóló beszámolót. A rendszer az interneten küld üzenetet a termelőknek arról, hogy az adott időjárási körülmények között milyen betegségekre, baktériumokra kell különösen odafigyelniük.

A hansági zöldség napjáról Családi János elmondta: minden évben igyekeznek új információkat megosztani az érdeklődőkkel. Idén az aktuális hivatali ügyintézésekben, feladatokban akartak segítséget adni a társaknak. A TÉSZ-elnök hozzátette: természetesen a gyakorlati bemutató sem maradt el. Dombi Sándor, ma már országos hírű bősárkányi vöröshagyma-termelő osztotta meg termelési tapasztalatait a hallgatósággal.

Bősárkány adott otthont a kilencedik hansági zöldségnapnak.
Bősárkány adott otthont a kilencedik hansági zöldségnapnak.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rába-nap Árpáson

Rába-napot tartottak a hétvégén a községben. Kisbabot, Rábaszentmihály, Rábacsécsény, Rábapatona,… Tovább olvasom