Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

A csornaiak kérdeztek, a képviselők válaszoltak

Csorna képviselő-testületének hétfői közmeghallgatásán a polgármester a helyi intézményekről és a város környezeti állapotáról beszélt.

A helyiek a médiacsomagra, a művelődési központ szerződéseire és az elkerülőút helyzetére voltak kíváncsiak.

A meglehetősen hosszúra nyúló, hétfői képviselő-testületi ülés „szünetében" tartottak közmeghallgatást. Turi György polgármester a csornai környezeti állapotokról, a helyi kórház és a fürdő helyzetéről, a Vilmos parki vízelvezetésről, a városháza pályázatairól és a várható beruházásokról beszélt. A megjelent helybélieket azonban más témák érdekelték.

Kocsis Róbert a művelődési központ internetkávézójának üzemeltetési szerződéséről és az elkerülőút helyzetéről kérdezte a város vezetőjét. Turi György hangsúlyozta, a művelődési ház úgynevezett norvég projektjének felelőse a csornai kistérség, így polgármesterként e kérdésben nem kompetens, a fenntartás és üzemeltetés feladatait a kistérség látja el.

Kocsis Róbert
Kocsis Róbert


– Tudomásom szerint a projekt a támogatási szerződés szerint folyamatban van, s az említett kávézó üzemeltetésére még semmilyen szerződés nem született – tette hozzá a polgármester. Ugyancsak elhárította a konkrét választ az elkerülő ügyében is, hiszen mint mondta, a program támogatásán kívül a városnak semmilyen ráhatása nincs az építkezés menetére.

Horváth Róbert az Ifjúság úti lakótelep parkolási anomáliáiról kérdezett. A válasz szerint az illetékesek dolgoznak a probléma megoldásán.

Horváth Róbert
Horváth Róbert


Király Norbert a Szeder utcai telkekről érdeklődött. A polgármester válaszában kiemelte, az elmúlt időszakban nem volt fedezet új telkek kialakítására, ám a várható igényekre tekintettel lesznek kialakítandó építési telkek.

Király Norbert
Király Norbert


Király Norbert a helyi kézilabdasport áldatlan állapotát is számon kérte a testületen. Mint mondta, az elért jó eredmények fényében méltatlannak tartja, hogy sem a képviselők, sem a helyi sportkör vezetése nem tanúsított érdeklődést erőfeszítéseik iránt, annak ellenére, hogy az idei évben hatmillióval több jut a csornai sportra, mint tavaly. Bella Rudolf képviselő kijelentette, a Csornai Sportegyesület várja a kéziseket.

A – képviselők részéről – legnagyobb csend Vados Ferenc hozzászólását követte. A helyi kisvállalkozó többek közt a hiányzó munkahelyeket, a rossz utakat és az elmérgesedett helyi közéletet olvasta a testület fejére.

Vados Ferenc
Vados Ferenc


– A város elmúlt negyven évéből az első húszban fejlődött, a másodikban csak visszafejlődött – fogalmazott. Szerinte a képviselő-testületbe nem politikusok, hanem helyi képviselők kellenek, akik elsősorban a város érdekeit tartják szem előtt. Az elhíresült médiacsomaggal kapcsolatban megjegyezte, abban a városban, ahol ekkora gazdasági gondok vannak, fényűzésnek tűnik havi közel egymillió forintot kifizetni ilyen szolgáltatásra. – A testületben csak veszekedés folyik érdemi munka helyett, ennek közvetítésére feleslegesek a milliók – mondta a vállalkozó.
Erre Háncs Károly képviselő hangsúlyozta, a testületben a különböző vélemények ütköztetése folyik, semmiképpen sem veszekedés. A médiacsomaggal kapcsolatban még az is elhangzott, hogy a helyi televíziónak fizetendő összeget a testület többsége megszavazta. Vados Ferenc a képviselői munkáról szólva még hozzátette: a csornai eredményeket látva megkérdőjelezhető a képviselői tiszteletdíj etikussága is.

A vállalkozó azt is kérdezte, miért nem lehet belelátni a CSSE pénzügyeibe és miért szűnt meg több szakosztály is. Bella Rudolf képviselő elmondta, a testület többsége megszavazta az idei sportbüdzsé emelését és arról is tájékoztatott, hogy a sportegyesület elnökségébe nem kerülhet helyi képviselő. – A CSSE rendben elszámol a rá bízott forrásokról – tette hozzá Bella Rudolf.

Olvasóink írták

 • 16. szemi70 2011. július 05. 17:05
  „Mert.
  1, Igen csábító! Jól is jönne :-))
  2, Még nem,de előfordulhat!(Mögöttük sem álltak fegyverrel,hogy muszáj elvállalniuk!)
  3, Én is jártam történelem órákra,csak rövidítettem. Polisz = Város
  4, Igen,cirkusznak tartom. Elég megnézni a Rábaközi Stúdió közvetítését,csak egy idő után már idegesítő.
  5, Holnap ott leszek a Városháza előtt(A városvédők szerveztek oda gyűlést vagy tüntetést)
  6, Jelöltetném magam,de úgy sem választanának meg. Mivel fura egy ..... na inkább nem írom le,hogy mit gondolok. Előfordulhat,hogy moderálnák.
  7, Tetszik tudni nem számítana,hogy pártoskodnak. Ha egy olyan várost teremtenének,ahol jó élni. És nem ugrasztanák egymásnak az embereket,bizonyos célok érdekében.
  8, Nem önnel óhajtok szópárbajokat vívni. Nem is akarok az okos szerepében tetszelegni.Csak azt szeretném,hogy egy élhetőbb város legyen. Ahol,a gyermekeimnek is van jövője!! Lassan a falukban több minden lesz,mint itt !!
  Kielégítőek voltak a válaszaim,vagy folytatjuk?
  Üdv. Sz.E.I.”
 • 15. babucika3311 2011. július 05. 08:31
  „szemi70 semmire nem válaszolt, amit kérdeztem. Miért?
  Ha a csornaiaknak végre egyszer eszük lett volna, hogy kire szavaznak, semmilyen idétlen cirkuszt nem kellene elviselni, ahogy Ön mondta.
  A politika nem azt jelenti, amit Ön írt. A politika ezt jelenti: "A politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, politizál. A politika a csoporton belüli döntéshozási folyamat. Bár a kifejezést általában a kormányzás kapcsán használják, a politika jellemzően jelen van számos csoportos interakcióban, többek közt üzleti, oktatási vagy vallási intézmények működése során." Pártoskodás mióta ember az ember, azóta van. Figyelje a történelmet.”
 • 14. szemi70 2011. július 04. 18:08
  „13-nak
  Nem érdekel(ne) mennyi a pénzük,ha azt tennék amiért ott ülnek!!
  És én nem vagyok másokhoz hasonló!! Én egy vagyok azok közül,akik ezt az idétlen cirkuszt kénytelenek elviselni!!
  Én,ha nem végzem el a munkám,elbocsájtanak! Őket!???
  Most mondom,jelöljetek meg egy időpontot,amikor odajöttök tüntetni a Városháza elé,hogy "ELÉGVOLT A PÁRTOSKODÁSBÓL! Most már a város érdekeit nézzétek,intézzétek!!"
  Ott leszek!!
  Ugyan is. A politika azt jelenti,hogy "a város ügyeivel való foglalkozás"!
  És még valami! Nem személyeskedtem! KIVÉTEL NÉLKÜL SZÓLT AZ ÖSSZES VÁROSI "POLITIKUSRÓL"!
  Így vagy úgy,de én(is) fizetem őket.”
 • 13. babucika3311 2011. július 04. 11:08
  „Itt mindenki nagyon okos, itt mindenki tud mindent...
  Kérdezem: miért nem jelöltetitek magatokat és csináljátok jobban? Meg lehet próbálni....Vagy nyiltan felvállalva már senkinek sincs akkora szája? szemi70-nek biztos csábító a havi kb. 170.000,-Ft, amit csak közlök, hogy nem annyi. Tőle és a hozzá hasonlóktól kérdezem: Csinált már valamit az életében ingyen??? A Polgármester Úr tisztes fizetést kap, mégis a fiát küldi el maga helyett minden tárgyalásra. Ez feltűnt már valakinek?
  És a médáiával még mindig senki nem lát tisztán? Papp József, új média-guru és sztárfotós nyújtotta be az első számlát Balogh Csaba Képviselő Úr visszaléptetéséért cserébe.”
 • 12. toto2011 2011. július 03. 21:27
  „Molnár úr igaz eleget tett az igéretének este 9 órától közvetitte a testületi ülést ,de a közben lévő közmeghallgatást utoljára tette ami hajnali fél háromig tartott. Igy biztos lehetett hogy nem sokan látják az őt ért kritikát.Havi egy millióért Ő ezt is megteheti. Hancs úr biztos elégedett, hiszen Ő büszke arra ,hogy sikerült létre hozni az élő közvetitést ,ami sajnos a kapuváriaknak 300 ezer forinttal kevesebbért közvetiti.
  Nekünk,csak felvételről cenzurálva igaz éjjel vágatlanul amiben bizos volt hogy alig látják az előfizetők.Molnár úr ezzel bizonyitotta milyen lokálpatrióta.”
 • 11. szemi70 2011. július 01. 10:26
  „Hát,ahogy az itt leírtakat olvasom,nem igen válaszoltak.
  Pedig azt gondolom,lenne miről beszélniük. ők inkább,csak félre-,vagy egyáltalán nem beszélnek. Már meg sem lepődöm ezen. A legfontosabb számukra,hogy az általuk kb. 170000 forintra felturbózott "tisztelet díjukat" zsebre tegyék. Kínos kérdésekre,kínos csend a válsz. Tényleg le kellene már szállni a magas lóról !!
  És a politikai csatározások helyett meg kellene már mozdulni,a városért. Mert,ha a fiatalok elköltöznek a városból,nem lesz aki adót fizessen. És ugye,az ő "díjuk" is adóból teremtődik elő !
  Ezért hát a marakodás helyett,a gondolkodást,és az embereket helyezhetnék az előtérbe !
  Nosza Rajta!”
 • 10. mami53 2011. június 30. 11:08
  „Gratulálok a Vados Úrnak !
  Csornán kevés ilyen ember van aki felmeri vállalni a saját és köz-véleményét nyilvánosan.Sajnos a Molnár Úr megint megmutatta milyen gerinces.Elősször is havi 1 milláért a helyszini közvetitést a kapuvári önkormányzati ülésről közvetitette, szerdán meg az őt ért kritikát nem adta le magyarul CENZURÁL ez ám a demokrácia Hurrá!”
 • 9. ValóSág 2011. június 30. 05:21
  „A legrendesebb emberek Csornán élnek. Sajnos, velük lehet ezt megtenni, ami ott van. Mindig hozzá nem értő embereket engednek a "nyakukra ülni". Ezért tart itt a város, ahol van. Addig nem lesz változás, amig a "főnökség" csak a saját pecsenyéjét sütögeti. Sajnos kevés köztük aki a városért dolgozik. Amint megválasztják őket, elfelejtik, hogy honnan jöttek. Ez van. Sajnos.”
 • 8. HORIME 2011. június 29. 22:22
  „Minden tiszteletem Király Norbert-é! Az általa, valamint néhány fanatikus kézilabda rajongó szülő által létrehozott HétFő Kézilabda Club mindent megtesz a gyerekek fejlődése érdekében. Éjt nappallá téve azon fáradoznak, hogy a kézilabdát szerető lányok minél többen és minél többször látogassák az edzéseket, amit a lányok lelkiismeretesen végig is csinálnak. Előttük is le a kalappal! A kézilabdát szerető fórumozókat szeretném megkérni arra, látogassanak el az egyesület honlapjára,(www.hetfokc.hu) és nézzék meg az eredményeket. Az U10 (2000-es korosztály) első nekifutásra az Audi Eto Kc. utánpótlás bajnokságában a harmadik helyért küzdött, és nagy csatában a Student Comfort csapata csupán egy góllal győzte le. Az eredmények önmagukért beszélnek! Természetesen vannak gáncsoskodók, de remélem az elért eredmények ismeretében Ők is átgondolják véleményüket. Ez az egyesület a Csornai utánpótlásért is küzd, ami egyben város hírnevét is öregbítheti! Hajrá Hét Fő! Hajrá Csajok! Hajrá Norbi!”
 • 7. sorok_közt 2011. június 29. 21:45
  „Ráadásul milyen színvonaltalan az az egykamerás közvetítés! Kínos félperceken át nem látni, ki beszél.”
 • 6. merzsebet 2011. június 29. 21:10
  „5. majd elmesélem a feleségemnek .<moderálva>”
 • 5. hajracsorna 2011. június 29. 12:52
  „"/nem vagyok csornai/" :D :D :D :D Móni madám... :D :D :D :D

  Mátyásfeketeserege! A kapuváriaknak a helyén volt az eszük, amikor polgármestert kellett választani. Köszönhetitek magatoknak okos csornaiak (és mi rábaköziek is köszönhetjük nektek, sajnos)!”
 • 4. merzsebet 2011. június 29. 12:09
  „Ki az a Kocsis Róbert?/nem vagyok csornai/”
 • 3. merzsebet 2011. június 29. 12:08
  „A kórházat tudatosan építik le.Politika.A többiben tökéletesen igaza van mind kettőtöknek .”
 • 2. Mátyásfeketeserege 2011. június 29. 11:36
  „igaza van az 1 es nek.a városban a TV nek kéne az utolsó dolognak lenni..
  "Az elhíresült médiacsomaggal kapcsolatban megjegyezte, abban a városban, ahol ekkora gazdasági gondok vannak, fényűzésnek tűnik havi közel egymillió forintot kifizetni ilyen szolgáltatásra."
  Azt az 50 millát költhették volna a kútra is aztán akkor már a miénk lenne a kút... de nekünk az ingyen cirkusz kell gondola Háncs úr... (vagy pedig majd a visszaosztott pénzt...)
  Meglehet nézni Kapuvárt majdnem minden hónapba írja az újság hogy fejlesztenek, új munkahely jött létre, bővíti valamilyen cég magát, felújítások vannak..
  Nálunk mi van?
  ipari park ipar nélkül...egy alig köszörülő kórházunk, Kút nélküli termálfürdőnk, rossz utak, fejetlenség.”
 • 1. miro132 2011. június 29. 09:21
  „Igaza van Vados úrnak! Ebben a városban tényleg nem politikusokra van szükség hanem képvizelőkre akik tudják azt hogy miért ülnek a városházai székekben.
  Mindenképpen elsőbbséget kell hogy élvezzen a munkahelyteremtés majd az utak és a termál lenne a prioritás. Úgy látszik a képviselők nem érzik azt hogy nincsenek munkahelyek- persze mert nekik van és hülyeségekre költhetik a közös pénzt...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új óvodavezetőt választott és összevonásról döntött a kapuvári képviselő-testület

Csökkenő költségvetési hiánnyal számol a kapuvári képviselő-testület. Legutóbbi ülésükön új… Tovább olvasom