Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A csornai Margit Kórház szülészete harmadik legjobb az országban

Szülőszobai ellátás kategóriában a csornai Margit Kórház az első helyen végzett.

Vidéki kórházak a legsikeresebbek az „Év Szülészete 2011" versenyen

A csornai Margit Kórház kimagasló eredményei

Egyedülálló díjat alapított a legnagyobb baba-mama portál, a babaszoba.hu. Az „Év Szülészete 2011" díj odaítéléséről maguk a szülők dönthettek, akik három hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték a hazai, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészeteket.

Győr-Moson-Sopron a megyék és a résztvevő budapesti kerületek összesített eredményei alapján huszonhetedik lett a huszonkilenc helyezett közül.

Az összesített verseny nyertesei

• Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház (1. helyezés)

• Kemenesaljai Egyesített Kórház, Celldömölk (2. helyezés)

• Margit Kórház, Csorna (3. helyezés)

A díj megalapításának célja az volt, hogy méltó beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, segítőinek munkája és megbecsülése. A szülészeteket május 2-től július végéig ennek megfelelően három kategóriában lehetett értékelni: szülőszobai ellátás, gyermekágyi és újszülöttellátás, felszereltség és környezet.

Külön érdekességnek számított a szavazás lebonyolítása során, hogy csak azok a felhasználók tudtak szavazni, akik a babaszoba.hu oldalán létrehozott regisztrációjukat összekötötték a Facebook-fiókjukkal. Erre a szavazás hitelessége miatt volt szükség: a fiókok tulajdonosainak legalább 20 ismerőssel kellett rendelkezni, illetve legalább egy olyan bejegyzéssel, like-kal vagy feltöltött fotóval, amely 90 napnál régebbi.

A verseny végeredményét tekintve pedig az az érdekes eredmény született, hogy a díjazottak között nincs egy sem a nagy forgalmú, kiválóan felszerelt fővárosi szülészetek közül. Ugyanakkor a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a csornai Margit Kórház két díjjal is gazdagodott.

A kategóriánkénti verseny győztes szülészetei

Szülőszobai ellátás kategória
• Margit Kórház, Csorna

Gyermekágyi és újszülöttellátás kategória
• Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház- Rendelőintézet, Karcag
Felszereltség és környezet kategória

• Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház

– A végeredmény mindannyiunk váratlanul ért, annál is inkább, mert három év alatt a magazin riportereivel bejártuk az ország összes, még működő szülészetét, és a tapasztalatok alapján egészen másra számítottunk – vélekedett Bálits Éva, a babaszoba.hu és a Kismama magazin főszerkesztője. – Azt gondoljuk, vidéken erősebbek az érzelmi szálak, míg a híres, élenjáró fővárosi szülészetek vendégei magasabb elvárásokat támasztanak az ellátással szemben, kritikusabbak, ha nem találnak mindent tökéletesnek, ezért fordulhatott elő, hogy könnyebben lepontozták a választott intézményt. Persze szülni azért inkább oda mennek, mint azt a statisztikák mutatják.Megyei szintre bontva a Győr-Moson-Sopron megyei kórházakra érkezett 4,31-es átlag alapján a megye elmarad a többi megye eredményéhez képest. Az összes kórházat figyelembe véve 4,49  a megyénkénti átlag.

A hivatalos díjátadásra szeptember 7-én, az MTA dísztermében került sor. Az elismerés értékét növeli, hogy az egyes díjakat a nyertesek olyan szaktekintélyektől vehették át, mint Dr. Kissné Dr. Horváth Ildikó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségpolitikai Főosztályának főosztályvezetője (a fődíjat adta át), Csetneki Julianna, a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznői Szekciójának országos vezetője (a szülőszobai ellátás díját adta át), dr. Mészner Zsófia, az OGYEI főigazgatója (a gyermekágyi és újszülöttellátás díját adta át), illetve Prokopp Dóra a felszereltség és környezet kategória díját adta át.

Olvasóink írták

 • 19. dr.med 2011. szeptember 19. 11:11
  „Semmelweis és nem Semmelweisz:)”
 • 18. golya 2011. szeptember 12. 06:11
  „Mi lenne ha egyszer nem a politikáról csatároznátok, hanem büszkék lennétek erre a kis csapatra, hogy ilyen nehézségek árán, ilyen körülmények között is lelkiismeretesen, tiszta szívvel végezték a munkájukat és ilyen szép eredményt értek el! Gratulálunk Nekik! Munkájukhoz további sok sikert, kitartást csak így tovább!”
 • 17. merzsebet 2011. szeptember 11. 18:38
  „Semmelweisz Ignác bármily sorsa is volt/ lett /az "anyák megmentője" marad.Ere emlékezzünk,mint ahogy Széchenyi a legnagyobb magyar.
  Most meg a Szülészeti osztály sikereiről van szó! Politika mentesen ha lehet!”
 • 16. fortuna54 2011. szeptember 11. 13:55
  „Nem lehetne egyszer politika mentesen reagálni valamire?”
 • 15. CSIRIBIRI 2011. szeptember 11. 08:30
  „14. Jerry 2011.09.10. 18:19
  Egy kis lehűtés nem árt a heves szoclib buksidnak .
  Alább a "gyászhuszár" lelohasztotta a szekfüvilágot ,és tönkretette az országot a "molnár-horvát" egészségügy(c rombolókkal együtt .(csornai kórházat is)
  """""Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák - ismeritek.
  Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."""”
 • 14. Jerry 2011. szeptember 10. 18:19
  „Érdekes, nem is oly rég a kedves narancsszurkolók még lelkesen támogatták a fidesz szűllészeti, sebészeti ágyszámcsökkentő javaslatát, a város vezetésében üldögélő narancsosok egyhangulag megszavazták a korház ilyen irányu leépítését, támogatták a téti elfekvő Csornára telepítését stb.Most meg működik a fideszes szelektív emlékezet,és már elfelejtődik a korábbi tervezet.Narancsos uraim,fordult a szél/kálmán/járás? Igenis tessék ffelvállani ,hogy a fidesz tervezet be akarta zárni a kórházat, le akarta építeni a szülészetet.Tessék beismerni a pofára esést, hogy a bezárni kivánt szülészet az ország élvonalába tartozik, tessék beimseri, ahogy egyik kórházi orvos mondta, "olyanba akarnak dönteni,amihez nem értenek"Tessék be ismerni, hogy ez a fidesz döntés is kudarcba fulladt, szakszerüség,észerüség helyett csak dilettáns politikai vezetőik döntését akarták vélgrehajtani,megmagyarázni jó pártkatonaként a "tévedhetetlen " vezér" akaratát.Tessék egyszer őszintének lenni, mert a vezérük is öszinte volt,mkior elmondta:ne higgyék el amit mondok.Remélem, ezek után megmarad Csornán a Margit kórház, szülészettel,sebészettel, portással,nővérekkel és orvosokkal együtt.Mert kórházra szükségünk van, a bólógató pártaktonákra már aligha.”
 • 13. CSIRIBIRI 2011. szeptember 08. 20:00
  „Semmelweis Ignác

  "Anyák megmentője"


  Egy "átlag" ember azt tudja Róla, hogy az anyák megmentője és a kézmosással kapcsolatos .

  Ahogy elolvastam az élettörténetét, szomorúság fogott el. Miről szólt az élete, küzdelemről, üldőztetésről, megnem értésről, irigységről, emberi butaság és gögősség vette körül. Ő aki annyi embert mentett meg, milyen sorsra jut, agyon verik. Döbbenetes, de a még szomorúbb az, hogy nem Ő az egyetlen. Számos magyar a saját hazájában ugyan ebben részesült- napjainkig- és a szélmalom harcuk, mégis győzelmet hozott.

  (Gwendin)

  """Számos magyar a saját hazájában ugyan ebben részesült- napjainkig- és a szélmalom harcuk, mégis győzelmet hozott."""
  Talán itt is a győzelem lesz az "Úr" .”
 • 12. juju 2011. szeptember 08. 18:42
  „Győrben szalmonella fertőzés miatt lezárták a szülészetet 1974-ben. Így kerültem Csornára a Margit Kórházba.
  A legjobb helyre kerültem. Már akkor is nagyon jó volt ez a szülészeti osztály.”
 • 11. Majnovera 2011. szeptember 08. 13:22
  „Szívből gratulálok a szülészet osztálynak és az összes dolgozójának! 5 hetet feküdtem ott; csak jót tudok mondani az ellátásról és a dolgozókról is! Ha valakik, akkor ők megérdemelték a díjat!”
 • 10. 1120 2011. szeptember 08. 13:07
  „"3. k29680 2011.09.07. 19:31
  Érdekes.Ezt a kórházat akarják a narancsbérencek tönkretenni???"

  Ha egy szegfűbérenc mondja, akkor biztosan így van... :)”
 • 9. kiskukta 2011. szeptember 08. 08:09
  „Kedves Ott Dolgozók!

  Őszintén gratulálok,ez mindannyiuk érdeme és erőfeszítéseik elismerése.Sajnos ennél sokkal több -elsősorban anyagi-elismerés járna minden egészségügyben dolgozónak!A díj különös érdeme,hogy olyan kategóriában érte el a kórház,ahol kiemelkedően nagy a nővérek,szülésznők szerepvállalalása.Talán elgondolkodik mendenki egy kicsit,hogy milyen nagy a feladata az ápolószemélyzetnek és szinte alig beszélünk róluk...

  Még egyszer szívből gratulálok és a legjobbakat kívánom a kórháznak!”
 • 8. hajracsorna 2011. szeptember 08. 00:35
  „En is tiszta szivbol gratulalok a Margit Korhaznak! Csak igy tovabb, hajra Csorna!

  k29680!
  Van valamilyen konkret informaciod is, vagy csak a gyulolet beszel beloled?

  (Elnezest, a billentyuzeten, amin irok, nincsenek ekezetek).”
 • 7. merzsebet 2011. szeptember 07. 23:38
  „Gratulálunk mi is,csak szép emlékeink vannak a szülészeti osztály dolgozóiról és a csecsemősökről.Ez a baba-barát osztály!Megérdemelték a díjakat!Nem szűnhet meg!!!”
 • 6. Gyöngyi60 2011. szeptember 07. 21:06
  „Gratulálok! Csak így tovább!”
 • 5. ferrara 2011. szeptember 07. 20:07
  „Tavaly szültem Csornán! Még ha akarnék sem tudnék rosszat mondani! Csak így tovább! Gratulálok a helyezéshez!”
 • 4. Guci01 2011. szeptember 07. 20:05
  „Igen! Igen! Igen! Gratulálok én is. Tiszta szívemből! Én is ott szültem, s mindenki kedves és barátságos volt. Szinte kivétel nélkül, mindenkinek volt egy kedves szava az emberhez, de legalább egy biztató mosolya. Ha a kórház felé járunk, mindig elmondom a kislányomnak, hogy ő ott jött világra. A mai napig szeretettel gondolok vissza az ott töltött napokra! Minden jót kívánok az ott dolgozók"aprajának-nagyjának"! :)”
 • 3. k29680 2011. szeptember 07. 19:31
  „Érdekes.Ezt a kórházat akarják a narancsbérencek tönkretenni???”
 • 2. Csillagtáncos 2011. szeptember 07. 19:26
  „Gratulálok a szülészet csapatának a helyezéshez! Maximálisan megérdemlik, hatalmas odaadással és szeretettel veszik körül a mamákat-babákat. Én 2008-ban szültem a kisfiamat az osztályon, hamarosan aktuális lesz a tesó születése, csak reménykedni tudok, hogy megmarad az osztály és ismét örömmel mehetek ide szülni. Munkájukhoz további jó egészséget és sok sikert kívánok!”
 • 1. kissné0519 2011. szeptember 07. 14:43
  „Én is Margit kórházban szültem Csornán, 2011 májusban.Nagyon meg voltam elégedve mindennel és mindenkivel!Segítőkészek, barátságosak és türelmesek voltak a szülésznők, orvosok,csecsemős nővérek!Megérdemlik ezt a díjat!Nekem nem a külsőségek számítanak, hogy milyen szép vagy milyen modern egy kórház, a szobák, hanem , hogy hogy bánnak az emberrel, és itt nem lehet panasz semmire!
  Külön megszeretném köszönni Ildikó Madamnak és Bödecs Péter adjunktus úrnak, hogy világra segítették a kisfiamat!
  További jó munkát kívánok az egész osztálynak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakorlatoztak a Csornahőnél

Összevont vizes gyakorlatot szervezett a napokban a csornai önkéntes tűzoltó-egyesület. A Csornahő… Tovább olvasom