Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A civilek alakítják a Rábatamási közéletet

A rábatamási polgármester szerint a helyieknek értékteremtő munkát kell adni, akár helyi, önkormányzati szervezeten keresztül is. A rábatamási közéletet a civil szervezetek alakítják, az idei sportfejlesztések is hozzájuk köthetők. Bontják a régi kultúrházat.
– Úgy vélem, a „segíts magadon, Isten is megsegít" jelszó napjainkban egyre hangsúlyosabb a vidéki kistelepülések életében – fogalmazott lapunknak Spiteller László rábatamási polgármester. A faluvezető a napjainkban kezdődő önkormányzati kampányról szólva kijelentette, valamilyen formában a következő években is szeretne részt vállalni a község közéleti munkájában, ám polgármester-jelöltségéről még nem döntött.

– Utóbbi téma amúgy sem időszerű, sürgősebb tennivaló is akad a hivatalon belül is, a napjainkban tizenkét közmunkás létszámát szeptembertől bővíteni szeretnénk – mondta a polgármester. Kijelentette azonban: nem nyírhat mindenki füvet az év minden napján.

Csonka Zsófia (háttérben a lebontandó kultúrház): – A rábatamásiak megbecsülik saját rendezvényeiket.
Csonka Zsófia (háttérben a lebontandó kultúrház): – A rábatamásiak megbecsülik saját rendezvényeiket.


– A rászoruló helyieknek helyben kell értékteremtő munkát adni, melynek nyomán nemcsak önbecsülést, hanem megélhetést is kapnának – hangsúlyozta Spiteller László. Ezen munka feltételein dolgozik a községháza, s ezért valamilyen szervezetet is létrehoznának. – Azt is hozzá kell tenni, hogy ebben a munkában nagy szerepe lehet a szomszédos települések összefogásának is – mondta a tamási vezető.
Kiemelte, évek óta sikertelenül pályáznak óvoda, templom, köztér felújítására, térfigyelőre és sok minden másra, ám a forrásokat azóta is rendre helyben kell előteremteni.

– Mindezt úgy, hogy három éve még a villanyszámla kifizetésével is gondja volt az önkormányzatnak, ám e helyzeten már sokat javítottunk – tette hozzá. A sportegyesület civil pályázatának jóvoltából már megkezdődött a sportöltöző korszerűsítése és a pálya környékének felújítása is. Némi többletet ad a civilek munkájához, hogy megalakult a helyi női focicsapat és hazajöttek az öregfiúk is. A sportpálya és az öltöző további fejlesztéséhez az egykori kultúrház anyagát is felhasználják, a közeljövőben lebontandó épület helyén parkot alakítanának ki.

– Utóbbira nagy szükség van, hiszen ilyen célra jelenleg az iskola szélesebb folyosóját tudjuk csak használni – mondta Spiteller László.

A civilek például tájház létrehozásával is tisztelegnek falujuk előtt.

Udvardi Erna, a fertődi kastély munkatársa saját pénzből és némi támogatásból építi a gyűjteményt, melyet rövidesen (augusztus 23-án) megnyitnak a nagyközönség előtt. Ezt követően ugyancsak a helyi civilek, a nőegylet szervezésében rendezik a falunapot szeptember 13-án.
A helyi programok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a rábatamási lakosság körében, ahogy a polgármester is megjegyezte, fontosabb a helyiek közti beszélgetés, mint bármilyen sztárvendég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb márványtábla kerül a szoborhoz Kapuváron

Az első világháború emlékévében pályázati forrásból újítja fel a Hősök parki világháborús szobrot a… Tovább olvasom