Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

A buszforduló megépítése az önkormányzat feladata

Hajnali kerékpározás helyett falujukban szeretnének buszra ülni a rábaszentmiklósiak. Ehhez azonban buszfordulóra, ahhoz pedig kétmillió forintra lenne szükség.
Buszra várnak a rábaszentmiklósiak: a hajnalira, amelyik reggel öt órakor indul Kisbabotról Csornára. Azt szeretnék a helyiek, ha a járat átmenne az ő falujukba is. Csak néhány kilométert és pár percet jelentene ez a busztársaságnak. Nekik viszont nem kellene hajnalban átkerekezniük a szomszéd községbe.

A problémával Szabó Istvánné kereste meg szerkesztőségünket. Elmondta, már régóta kéri a Kisalföld Volánt, hogy engedélyezzék a busz kitérőjét.

– A Volánnál arra hivatkoznak, hogy nálunk nincs rendes buszforduló kialakítva. Ez persze csak kitalált indok lehet, hiszen a többi járat meg tud fordulni Rábaszentmiklós központjában. Még a munkásjáratok is. Sajnos, egyedül a hajnali ötórás számára tiltották ezt meg. Csak ez az egy busz nem fordulhat meg ott, ahol a többi. Érdeklődtem az önkormányzatnál is, de saját erőből nem tud a község buszfordulót kiépíteni. Talán egy pályázati lehetőség segíthetne. Itt a tél, a hideg, fagyos hajnalok. Mivel a busz nem jön hozzánk, kénytelenek vagyunk mi átmenni Kisbabotra, ha azt akarjuk, hogy eljussunk a munkahelyre.

Szabó Istvánné szerint a falu központjában lenne alkalmas hely a buszfordulóra
Szabó Istvánné szerint a falu központjában lenne alkalmas hely a buszfordulóra


Ebben a cipőben, illetve kerékpáron jár hajnalban Szabó Istvánné férje is. És még jó néhányan a településen. Az asszony megjegyezte: nagyon várják, hogy megoldódjon a kérdés, mert úgy érzik, nekik is joguk van a megfelelő tömegközlekedéshez.

Gál József, a Kisalföld Volán csornai kirendeltségének üzemvezetője megerősítette: az önkormányzatnak kell kialakítani a szabályos buszfordulót. Ha elkészül, nem lesz akadálya annak, hogy a kérdéses járat átmenjen a rábaszentmiklósiakért.

Németh Szabolcs, a község polgármestere érdeklődésünkre kifejtette: a jó szándék a képviselő-testületben megvan. A pénz viszont hiányzik. – A testület tárgyalta már a kérdést, szeretnénk is megépíteni. Árajánlatot kértünk a beruházásra, ami kétmillió forintba kerülne. Ez költségvetésünk húsz százalékát jelenti. Önerőből nem tudjuk finanszírozni, talán lesz alkalmas pályázat, melyen az önrészt biztosítani tudjuk. Bár ez is okozhat nehézségeket – fogalmazott a polgármester.

Olvasóink írták

  • 2. Goldman 2011. november 24. 11:50
    „Azon az egyen nincsen rükverc.”
  • 1. miracle 2011. november 18. 16:01
    „Gál József úr miért nem válaszolt arra a kérdésre, hogy akkor a többi busz miért forgolódik ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékfal a fafaragónak

Salló István fafaragó tiszteletére emlékfalat avatnak holnap délelőtt 11 órakor a Széchenyi István… Tovább olvasom