Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

11 milliós útfelújítás önerőből Farádon

Két utcáját újítja fel a farádi önkormányzat. Pályázat nélkül, saját forrásból kezdték meg az építkezést.
Az Erzsébet és Berzsenyi utcákra közel tizenegymillió forintot költenek, melyet a helyi költségvetésből teremtenek elő. A munkát helyi cégre bízták.

Már tartanak a munkálatok az Erzsébet és Berzsenyi utcákban. Szalai Zoltán polgármestertől megtudtuk, a helyi költségvetés tizenegymillió forintos beruházásában a két utca portalanítását végzik a szakemberek.

– Mondhatom azt, a képviselő-testülettel tudatosan készültünk arra, hogy ezen utcákban egyszer majd portalanított felületen közlekedhetnek a helyiek, hiszen az alapoktól kezdve tervszerűen építettük ki napjainkig az utakat és azok környezetét – mondta a polgármester. A vízelvezető rendszer kiépítése és a tervezett útfelület ebben az esetben nemcsak a kivitelezők dolgát, hanem a költségvetés helyzetét is megkönnyítette.– A költséghatékonysága miatt a mart aszfaltos technológiát választottuk a két utcára, és a kivitelező kiválasztásánál is gondosan jártunk el – mondta a farádi vezető. A nyertest végül egy tucat jelentkezőből választották ki. Ha kismértékben drágábban is, de egy helyi vállalkozó készíti el a mart aszfaltos burkolatot. – Olyan garanciális feltételeket, melyet egy helyi – Farád esetében csornai – vállalkozó biztosított, távolabbi kivitelezőnél nem tudtunk volna elérni – fogalmazott Szalai Zoltán. A munkák a községnek közel tizenegymillió forintjába kerülnek, erre a felújításra jelenleg nincsenek pályázati források.

A két farádi utca összesen mintegy nyolcszáz méteres felújítása várhatóan két hónapon belül befejeződik. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkénteseket várnak Csornán

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Csornai Szervezete önkéntes segítőket vár az augusztus 25-től… Tovább olvasom