Átadták a Kisalföldi Presztízs-díjakat - fotók, videó

Galéria
Zsenák-Kiss Szimóna
2012.11.29. 22:12
Értékelem a cikket!
Betűméretet növelem Betűméretet csökkentem Cikket küldöm e-mailben Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom

Tizenegyedik alkalommal adták át csütörtök este a Kisalföldi Presztízs-díjakat, a megyei vállalkozások és üzletemberek egyik legnagyobb elismerését.

Hírlevél feliratkozás

Értesülni szeretnék a napi friss helyi hírekről! E-mailemre levél érkezik, amelyben megerősítem a feliratkozást.A színvonalas gálaestet az Egyetemi Csarnokban rendezték meg, ahol hagyományosan a megyei gazdasági, közéleti vezetői köszöntötték a térség legjobban teljesítő vállalkozásait és vállalkozóit.

A közönséget valódi mesevilág fogadta a csarnokba lépve: a MéhKasAula vizuális műhelyt gyönyörű üvegfestményeiket vetítették a térre. A folytatás is meseszerű volt: Lantos Zoltán hegedűművész, Kovács Debora és Gombai Ildikó légtornász "Amine álma" produkcióval kápráztatta el a nagyérdeműt."Boldizsár Ildikó írja: a népmesék valójában csak a XIX. század végétől kezdve tekinthetők `gyerekműfajnak´, a mesélés mindazidáig a felnőttek számára nyújtott lehetőséget önmaguk és a világ mélyebb megismerésére és megértésére.

A történet hőse mindig tudja, hogy álmai csak személyes erőfeszítése révén válhatnak valóra, segítői - jó tündérek, táltos paripák - legfeljebb csak útba igazítják, megerősítik őt abban, hogy jó úton jár.

A Presztízs Díjak is eféle megerősítések: jelzik, hogy győztesei jó úton járnak, minden esélyük megvan arra, hogy álmuk beteljesedjék.

Egy ilyen - már beteljesült álom azonban maga a Presztízs Díj is: Szammer István úré, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. ügyvezető igazgatójáé, aki tíz esztendővel ezelőtti vízióját valósította meg" - mondta a lenyűgöző előadások után az est háziasszonya, Ördög Nóra.


Fotók: H. Baranyai Edina

A megjelenteket Szammer István után Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere, országgyűlési képviselő és Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron megyei kormányhivatal vezetője is köszöntötte.

Ebben az esztendőben is öt kategóriában díjazták a megye legsikeresebb vállalkozásait és vállalkozóit. A Presztízs-plakettek átadása, a nyertesek kihirdetése előtt mindegyik csoportban három-három jelölt kisfilmjét mutatták be.


Galéria kép

A Presztízs-díjak mellett kiosztották a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara két különdíját és a PwC Magyarország által felajánlott három értékes szolgáltatás-csomagot és a grémium meglepetés-díjat is.

A Közösségi Felelősségvállalásért idén a "LURKÓ" Győri Kórház Gyermekosztályáért Alapítványt jutalmazták, s ez a szervezet kapta az alapításának 30. évfordulóját ünneplő Digitáltechnika Kft. különdíját is.


Galéria kép

A cég vezetése úgy döntött, hogy a jövőben minden évben különdíjat ad egy kategórianyertesnek, továbbá minden díjazottnak egy ajándék fotókönyvet a gálán készült képekkel.

Az Innovatív Megoldásokért az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. munkáját ismerték el, az Év Kisvállalkozásának járó plakettet a Hatos és Társa Nyelviskola Kft. vehette át. A nyelviskola vezetője, Hatos Hajnalka a PwC Magyarország "KKV Turbó vállalkozásfejlesztési mentorprogram" különdíját is elnyerte.

Az Év Vállalkozása a Wolf Orvosi Műszer Kft. lett, amely szintén részesült különdíjban: a PwC Magyarország a "Segítség KKV cégek adózási kérdéseiben" jutalma is rá várt. Az Év Üzletemberének Cserpes Istvánt, a Cserpes- Sajtműhely Élelmiszeripari Kft. tulajdonos ügyvezetőjét választották, számára "Személyre szabott vállalatirányítási konzultációt" ajánlott fel a PwC Magyarország.

Galéria kép

A Régió Turisztikai Fejlesztéséért járó Alapítói Különdíjat Nyerges Csabától, a Kisalföld főszerkesztőjétől a Lipóti Termálfürdő Üzemeltető és Szolgáltató Kft. vehette át.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Presztízs-díjak születésétől a kezdeményezés mellett áll, 2010 óta pedig két különdíj odaítélését és átadását is vállalja.

Mihalicz Antal, a kamara elnöke a Kamarai Különdíjjal Prohászka Ottót, a Tutti Élelmiszeripari Kft. alapító tulajdonosát jutalmazta, az Innovációs Ikarosz-díjjal pedig Fülöp Zoltán, a Fülöp ManuFaktúra képviselőjének munkáját ismerte el.

Ez utóbbi plakettet annak az egyetemi környezetből induló, innovatív ötletnek, üzleti modellnek ítélte oda a kamara, amely a leginkább megállja helyét az üzleti világban, mint vállalkozás.

A díjátadó vacsorával és a Harcsa Veronika Quartet minikoncertjével folytatódott.


Galéria kép

hirdetés

hirdetés

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...