Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Valósítsa meg a vállalkozása hatékonyságát növelő ötleteit

Sokszor hallhatunk mostanában arról, hogy az egyre erősödő piaci versenyben kiugrási lehetőség a KKV-k számára az üzletmenet hatékonyságának javítása, a vállalkozói kultúra fejlesztése, illetve az új piacok elérése lehet.

Ugyanakkor a megvalósítás során sokszor magukra maradnak a vállalkozások. A fejlesztések elindításában hatékony megoldást jelenthet a Vállalati Tanácsadás Program, amelyet az OTP Bank Nyrt., az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA), a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (KVA) és a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) alkotta konzorcium koordinál. A projekt részleteiről, a Nyugat-dunántúli program koordinátorát, Kiss Orsolyát kérdeztük az OTP Bank részéről.

Miben rejlik a Vállalati Tanácsadás Program erőssége?

A Vállalati Tanácsadás Program segítségével növelhető a KKV-k versenyképessége és hatékonysága, mivel hozzáadott értéket jelentő szakmai tudás vonható be a vállalkozásba. Ehhez akár 50%-os mértékű vissza nem térítendő támogatás is igényelhető. A Nyugat-dunántúli régióban megvalósuló Vállalati Tanácsadás Programon keresztül pedig akár 3 hónap alatt hozzájuthatnak a lehívható támogatásokhoz a mikro-, kis- és középvállalkozások.


Milyen szakterületeken tudnak a vállalkozások támogatott tanácsadást igénybe venni?

A vállalkozások a következő 12 területen vehetnek igénybe tanácsadást: vállalati stratégia; szervezetfejlesztés; online megjelenés és e-kereskedelem; technológia és termékfejlesztés; marketing; közbeszerzés; pénzügy, adó, számvitel; horizontális célok; munkaügy és munkabiztonság; ügyvitel és adminisztráció; jog; valamint szakfordítás.

Támogatás csak írásos formában teljesített, egyedi megoldást alkalmazó tanácsadási tevékenység után adható. A tanácsadást akkreditált tanácsadók nyújthatják, akik a pályázati szakaszba is bevonhatóak, ezáltal gördülékenyebbé és gyorsabbá válhat a teljes folyamat. A tanácsadók ráadásul a különböző kötelező jelentések és dokumentációk elkészítésében, a pályázatok keretében előírt követelmények teljesítésében, illetve a támogatási források igényléséhez kapcsolódó pénzügyi beszámolók összeállításában is segítenek. Az akkreditált tanácsadók listája – akiktől a vállalkozások megrendelhetik a tanácsadási szolgáltatásokat – a www.tanacsadoakkreditacio.hu honlapon érhető el.

Mekkora támogatás nyerhető el a pályázaton?

A kisebb költségű projektmenedzsment-tanácsadástól a jelentősebb értékű stratégiai tanácsadásig sokféle szakértői szolgáltatás támogatására lehet pályázni. Az elnyerhető támogatás a projekt méretétől függ: 200.000 forint és 2.000.000 forint között 50%, a 2.000.000 forint és 4.000.000 forint közötti költségrészre 40%, míg a tanácsadói díj 4.000.000 forintot meghaladó hányada tekintetében 30% a sávosan számított, vissza nem térítendő támogatás mértéke. Az elnyerhető támogatás maximális összege 4 millió forint. A pályázók a tanácsadói díj önrészét saját forrásból, de akár banki finanszírozással is biztosíthatják.

Mi a biztosíték arra, hogy a legjobb tanácsadói szolgáltatáshoz jutnak a pályázók?

A programban részt vevő tanácsadókat a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ versenyeztette majd akkreditálta, biztosítva ezzel a tanácsadói munka magas szakmai színvonalát. Az OTP Bank a Helyi Vállalkozásfejlesztési Alapítványokkal és a KISOSZ-szal együttműködve sokat tett azért, hogy az igénybe vehető szolgáltatások köre és a pályázati rendszer a legnagyobb mértékben megfeleljen a vállalkozások igényeinek.

Mekkora forrás áll a vállalkozások rendelkezésére?

A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében megvalósuló projektre 586 millió forint értékű Európai Uniós forrás áll rendelkezésre.

Miként lehet pályázni a támogatásra?

A pályázás gyors és egyszerű: az erre a célra kifejlesztett webes felületen lehet regisztrálni (www.tanacsadastamogatas.hu/nydop), követve a honlapon található részletes útmutatást, majd elektronikus úton lehet beadni a pályázatokat is. A honlapot érdemes rendszeresen látogatni, hiszen egyebek közt nyomon követhető a beadott és az elbírált pályázatok száma is.

Hol lehet a pályázattal kapcsolatos bővebb felvilágosítást vagy segítséget kérni?

A program honlapja mellett az OTP Bank 25 kijelölt bankfiókjában a Helyi Vállalkozói Központok és a KISOSZ további 7 tanácsadói pontján kaphatnak részletes tájékoztatást a vállalkozások. A tanácsadói pontok listája a program honlapján érhető el:
www.tanacsadastamogatas.hu/nydop
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajzos csodák - Életünk kreatív irányítása - Jól sáfárkodhatunk fizikai és szellemi adottságaikkal

Ha azt hiszed, olyan messzire mentél, amennyire csak tudtál, még csupán fele olyan messze vagy, mint… Tovább olvasom