Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 0°C | 5°C Még több cikk.

Ősz a kozmetikában (X)

Tartós smink
Ma az ápoltság és a személyiség kifejezésének kultúrája odáig fejlődött, hogy a kozmetikai világban jelen van a Permanent Make-up, azaz a tartós smink.

Különösen azok számára javasolt, akik ébredéskor már kifogástalan sminket szeretnének, nem látnak elég jól (a szemüveg zavaró), hogy sminkeljék magukat, sportolnak (úszás, búvárkodás, futás, aerobik stb.), valamint balesetből, betegségből kifolyólag hiányzó vonalak pótlására, az arc, kifejezőképességének helyreállítására alkalmazható.

A tartós smink lehetőségei: a szempilla, szemöldök hiányzó vonalainak újrafestése, hosszabbítása, finomítása, szemek, ajkak vonzó hangsúlyozása, ajaknagyobbítás, teljes ajakszínezés, ajakkontúrozás, sebhelyek, pigmentzavarok összehangolása a bőr színével, javítások: rossz színű, rossz formájú tartós smink korrekciója, szájkontúr, szempilla korrekciója baleset vagy betegség után.

A Permanent Make-up tartós, de nem végleges eljárás, ellentétben a tetoválással. Tartóssági ideje 3–5 év. Ezzel a módszerrel a festék csupán az epidermisz második rétegébe jut.

A steril csomagolású, egyszer használatos akupunktúrás tű tiszta és célzott munkát tesz lehetővé. A kezelőfejbe épített nyomásérzékelő és teleszkóprendszer biztosítja, hogy a tű a festéket mindig a szemcsés rétegbe ültesse be. A vendég a kezelés után rögtön újra végezheti a megszokott tevékenységeit.

A kívánt vonalat a pigmentálás előtt precízen megrajzoljuk, a vendég egyéniségével összhangban lévő színtónust közösen kiválasztjuk. Nagyon fontos a tartós smink esetében a szín megválasztása.


A színeket két nagy csoportba osztjuk: hideg és meleg, ezen belül: világos, közép- és sötét színeket különböztetünk meg. A színek a beültetés után oxidálódnak, ezért kissé sötétebbek először, majd világosabbá válnak. A végső szín általában két hét után látható.
A tartós smink készítése során alaposan analizáljuk a bőr tónusát, az arc alakját, megtervezzük a megfelelő alakot, hogy a kívánt összhatást érjük el. A Permanent Make-up biztonságos kezelési eljárás. Az esetlegesen felmerülő fájdalomérzet miatt felületi érzéstelenítőt használunk. A festékbevitelt korrekcióval megerősíthetjük.

Az általunk elvégzett kezelésnél három hónapot át – szükség esetén – ingyenes korrekcióval állunk rendelkezésre.

Csikár Krisztina mesterkozmetikus

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játsszon és nyerjen CD-t gyermekének!

Játsszon és nyerje meg gyermekének a Gyerekkarácsony EXTRA című CD-t! Csupán egy kérdésre kell jól… Tovább olvasom