Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Mozgás, nyugdíjasok!

Könnyebb mozgás, jobb életminőség – ezt ígéri a győri Yakuza Fitness, aki kifejezetten a nyugdíjasokat várja új edzéseire. A kímélő, fokozatosan nehezedő gyakorlatokat bárki elkezdheti, kortól és súlytól függetlenül. Az első edzésen a mosolygó arcok is bizonyították, hogy érdemes!
A kezdeményezés hazánkban még újszerű, tőlünk nyugatabbra azonban természetes, hogy az aktivitásra való vágy nem szűnik meg a nyugdíjaskorral. Sőt, az orvosi álláspont is az, hogy még komoly egészségügyi problémák esetén – például infarktust követően – is javasolt a mozgás, persze mértékkel és szakszerű felügyelet mellett.
Mindezt garantálja Kiss László, a Yakuza Fitness vezető edzője, aki nagy sikernek nevezte, hogy már az első edzésre negyven nyugdíjas jött el.

Hely van bőven, a 400 négyzetméteres, félig sportpadlóval, félig puha szőnyeggel borított teremben kényelmesen végezhetők a kifejezetten nyugdíjasok számára összeállított gyakorlatok.– Bevezetésként a pilatesre épülő gyakorlatokkal kezdünk, amely egy kifejezetten kímélő, az ízületeket és a gerincet védő mozgásforma. Ezzel készítjük fel a résztvevőket a CrossCore-ozásra. A CrossCore a függesztett erősítő eszközök legújabb generációjához tartozik, ahol egy csigán mozgó kötél segítségével végezhető összetett, hatékony erősítő mozgás. A tornán az alapelv a biztonság: mindenki annyit és olyan mértékben végez, amennyit az egészségi állapota, az edzettsége megenged. A személyre szabott mozgásnak köszönhetően akár egy nyolcvanéves, túlsúlyos ember is elkezdheti az edzéseket. A lényeg a fokozatosság; a mozgás intenzitását, a mozgástartományt lassan, fokozatosan bővítjük, bizonyos gyakorlatoknál pedig segédeszközök is könnyítik a végrehajtást – magarázza a szakember.

Az eredmény kecsegtető, hiszen a torna áldásos hatásai már nagyon hamar érezhetők. Könnyebb lesz a mozgás, kevésbé megerőltetők az olyan mindennapi mozdulatok, mint a járás, a magasra nyúlás vagy a hajolás. Az időskorra megereszkedett törzsizmok megerősödnek, javul az izomtónus, nő a mozgástartomány – például hosszabbak lesznek a lépések –, felélénkül a keringési rendszer. Egy szóval: javul az életminőség.

Yakuza Fitness


De van még egy fontos hozadéka is a rendszeres tornának.
– Már az első alkalommal látszott, hogy a résztvevő nyugdíjasok mennyire élvezik a mozgást! Az alapvető mozdulatok is tudnak örömet okozni, a mosolygó arcok bizonyították, hogy jól esett az átmozgatás.
Kiss László minden nyugdíjast bátorít, annál is inkább, mert most nagyon kedvező áron, mindössze 4800 forintért vásárolhatnak korlátlan havi bérletet, a szokásos 14 400 forint helyett. Aki pedig megtapasztalja a rendszeres mozgás előnyeit, örömét, biztosan nem akar többé otthon, tétlenül ülni!

Cím: ETO Park 2. emelet, Győr, Nagy Sándor József utca 31. Bejelentkezés: 20/290-1230

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hotel Lajta Park - Ebédajánlat

Tovább olvasom