Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A Vidanet hálózatán gyakorolhatnak a győri villamosmérnök hallgatók

Valós hálózati környezetben végezhetnek méréseket a győri Széchenyi István Egyetem villamosmérnök hallgatói a Vidanet többmilliós támogatásának köszönhetően. A távközlési szolgáltató ugyanis a HFC hálózati mérőlabor valamennyi aktív berendezését olyan korszerű, győri gyártású eszközökre cserélte, amelyek optikai összeköttetésben állnak a Vidanet központi fejállomásával. A támogatás részleteiről Sátor Csabát, a Vidanet Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük.


‒ Kicsit pontosabban mit jelent ez a támogatás a hallgatók számára?
‒ Az egyetem és az országos központunk között még 2014-ben alakítottuk ki a hálózati összeköttetést, most pedig a mérőlabort szereltük fel új, modern eszközökkel. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a jövő mérnökei valós körülmények között, olyan eszközökkel, olyan modellezett hálózati környezetben gyakorolhatnak, amivel később a munkájuk során is találkozni fognak. Ez óriási előny lehet számukra a munkaerőpiacon.

Sátor Csaba, a Vidanet Zrt. vezérigazgatóját
Sátor Csaba, a Vidanet Zrt. vezérigazgatója.

‒ Ez azt jelenti, hogy a hallgatók tulajdonképpen a Vidanet élő hálózatán gyakorolhatnak?
‒ Igen, pontosan ezt jelenti: a hallgatók ugyanazt a 150 digitális – köztük számos HD – csatornát tartalmazó jelet elemezhetik, amellyel előfizetőink mindennapi szórakozását, tájékozódását biztosítjuk. Az új berendezésekkel különböző hálózati topológiákat modellezhetnek, gyakorolhatják a rendszer beállítását, hibaszimulációs esetvizsgálatokat végezhetnek, valamint fejleszthetik méréstechnikai ismereteiket. Az, hogy mindezt a mi hálózatunkon tehetik meg, olyan eszközökkel, amelyeket mi magunk is használunk a munkánk során, biztosítja, hogy korszerű szakmai ismereteket szerezzenek.

‒ Miért éppen a győri Széchenyi István Egyetemet választották?
‒ Több kapcsolódási pontunk is van az egyetemmel. Vállalatunk székhelye szintén Győrben található, ráadásul velem együtt a vezetők egy része ‒ és sok szakemberünk is ‒ az intézmény falai között szerezte meg diplomáját. Emellett a távközlési tanszékhez már csak a tevékenységünk miatt is erős a kötődés: itt képzik a jövő szakembereit, akik közül, reméljük, jó néhány új kollégánk is kikerül majd.
Úgy gondoljuk, hogy összefogással nagyszerű dolgokat lehet véghezvinni, és bízunk benne, hogy a támogatásunknak köszönhetően is sikerül jól képzett, versenyképes tudással bíró szakembereket képezni az egyetem falai között.

(x)

www.vidanet.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NYERJEN VELÜNK! – HETENTE ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK A KISALFÖLD HŰSÉGES ELŐFIEZTŐINEK

Részvételi szabályzat. Tovább olvasom