Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Vadkerti Attila álomolimpiája

Szeged - A magyar férfi kézilabda-válogatott a negyedik helyet szerezte meg a XXX. nyári olimpián Londonban. Mocsai Lajos csapatának három szegedi játékos, Vadkerti Attila, Mikler Roland és Zubai Szabolcs volt a tagja. A hétfő esti szegedi ünneplés poéngyárosával, Vadkerti Attilával beszélgettünk.
– Sikerült már pihennie?

– Egy keveset igen. Nem fizikálisan fáradtam el leginkább, hanem mentálisan. Nagyon kemény volt az elmúlt négy hét. Az olimpián hihetetlen stresszben éltünk, hiszen élet-halál meccseket játszottunk. Leginkább ez viselt meg. Nagyon nehéz volt elviselni a győzelmi kényszert, hogy nyerni kell ahhoz, hogy meghosszabbítsuk a londoni részvételt. Szerencsére ez sikerült, a legjobb négy közé jutottuk, így a zárónapig maradhattunk.

– Elégedett a negyedik hellyel?

– Napról napra szebb lesz ez az eredmény. Az elődöntőt, a svédek elleni csatát sajnálom igazán. Nagy lehetőséget szalasztottunk el, egy nyerhető meccset buktunk el. Kár ezért, mert esélyünk volt a skandinávok ellen. A bronzmeccsen a jobb csapat nyert, a horvátok erősebbek voltak, megérdemelten lettek harmadikok.

Első a család: Luca és Regő már nagyon várta haza az édesapát, Vadkerti Attilát. Fotó: Schmidt Andrea
Első a család: Luca és Regő már nagyon várta haza az édesapát, Vadkerti Attilát. Fotó: Schmidt Andrea


– Érsekújváron a lelátón mászkált, amikor az edző a pályára szólította, hogy vegyen részt az edzésen. Gondolta volna akkor, hogy egyszer az életben olimpikon lesz?

– Az egy aranyos történet – a tesóm edzett, a mester pedig azt gondolta, hogy lopni akarok, ezért hívott a többiek közé. Olimpikon? Amikor megsérültem, akkor azt hittem, hogy már válogatott játékos sem leszek. Két évet nem szerepeltem a csapatban, ekkor egy vasat sem adtam volna a szereplésre, főként arra, hogy játsszak a londoni olimpián.

– Nagyot küzdött érte!

– Néha szerencse is kell, de úgy gondolom, tettem is azért, hogy bekerüljek a válogatottba. Csodás élménnyel gazdagodtam.

Az első gólja után hihetetlen boldogság látszott az arcán!

– Pedig hatalmas feszültség szabadult fel bennem. Hihetetlen adrenalin dolgozott, amit a gól teljesen feloldott. A horvátok elleni meccs után ültem az öltözőfolyóson, és üdítőt ittam. Egyszer csak az vettem észre magamon, hogy milyen felszabadult vagyok. Ez hihetetlen jó érzés volt. Amint említettem, hatalmas teher volt rajtunk, ez az utolsó meccs után teljesen lekerült.

– A gyerekek egyfolytában a nyakában lógnak.

– Nagyon hiányoztak. A kisfiam, Regő el sem enged. Szerencsés voltam, mert a feleségem, Eszter is volt kinn Londonban, az első napokban még be lehetett vinni családtagokat az olimpiai faluba, így ő is bejutott, sőt két meccsen, a spanyolok és a szerbek ellen a lelátón drukkolt nekünk.

Nagy Péter súlyemelővel sokat tréfálkozott a szegedi olimpikonok ünnepségén. Ilyen jó barátok lettek?

– Az olimpiai faluban sokat beszélgettem Péterrel, egy hihetetlen jó figura, rengeteget viccelődtünk. Mivel az olimpiai formaruhában jött el a szegedi eseményre, így megválasztottam az est szépének, illetve kérdeztem tőle, hogy kihozassam-e az esőkabátom. Azért nem kell félteni őt sem, kaptam én is „füzgét" rendesen.

– Nem sokat pihenhet. Vasárnap már Dobojba, nemzetközi tornára utazik a Pick Szegeddel.

– Fizikálisan semmi gond, talán csak Zubai Szabit viselte meg a torna a kétméteres hústornyok között. Komolyan várom, hogy a fiúkkal edzhessek, a tréninggel semmi gond nem lesz, a kezdésre pedig megpróbálok teljesen feltöltődni.

– Ebben a szegedi közönség sokat segített. Gondolta volna, hogy ennyien várják önöket a Széchenyi téren?

– Komolyan? Azt hittem, hogy Cattani és néhány cimborája lesz ott. Amikor a színpadhoz mentünk, nem is érzékeltem, hogy mennyien jöttek el, csak akkor szembesültem vele, amikor felléptem az emelvényre. Nagy élmény volt, és ebből biztos, hogy erőt merítek, és ezúton is köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Natasa már rájött, mit ért el

Kiegyensúlyozott, nyugodt Douchev-Janics Natasa (30) fogadott tegnap a szegedi Maty-éren. Olimpiaértékelő interjú. Tovább olvasom