Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Zebrán akart átkerekezni, elütötték

Súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt szerdán délután a Szent István király út és a Mosonyi utca kereszteződésében.

Az elsődleges adatok szerint szabálytalanul, elektromos kerékpárján ülve a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart áthajtani egy nő Mosonmagyaróváron a Szent István király úton szerdán délután.

Fotó: Méhes Ákos
Fotó: Méhes Ákos


A biciklis nem adott elsőbbséget a rendőrlámpa zöld jelzésénél áthaladó, a Mosonyi utca felől érkező személyautónak, így összeütköztek. Az elektromos kerékpáron ülő nőt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. Imcsi 2009. október 28. 20:47
  „A zebra mellett ott van a kerékpárút átvezetése is, igaz már rendesen lekopott a festése, de nyomokban még látszik (http://kepfeltoltes.hu/view/091022/mio322_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
  Tehát, ha zöld a lámpa, akkor nem kell leszállnia az átkeléshez, mivel a kerékpáros szimbólum a zöld lámpában rá vonatkozik, vagyis a kerékpárúton érkezőkre!”
 • 90. skarcsi590503 2009. október 28. 19:35
  „hát igen a lámpában ott van a kerékpáros ábra a zóld jelzésnél de mint lejjebb irtam LE KELL SZÁLNIA A JÁRMÜVÉRÖL,mert az GYALOGÁTTKELÓ HELY ,és nézzétek meg a kérdéses irányba nincs felfestve kerékpárut igy csak ugy közlekedhet a zebrán ha tolja a kerékpárt.Lejjebb irtátok hogy a megállni tilos táblánál sokan megállnak az utpadkán,hát sajnos szabad mert mint az egyik hozzászoló irta a tábla hatálya csak a szilárd uttestre érvényes,ha egy kicsit is rajt van a kereke az aszfalton már nem állhatna meg ott. Nem tudom hogy vagytok vele de egymillió dologról lehetne irni behajtani tilos,megállni tilos krékpárut stb táblákról vagy az ott közlekedőkröl ,nem beszélve az uton 2-3.-an egymásmellett tekerő biciklisekről.igen én kötelezném öket egy bizonyos számu szabálysértés utánn egy alapvető kresz szabályokból álló vizsgára .SZIVESEN CSERÉLEK ESZMÉT ÉRTELMES EMBEREKKEL ÉRTELMES DOLGOKRÓL.”
 • 89. Korrekt5 2009. október 28. 12:20
  „Elképesztö, hogy az országban az emberek nagy része nincs tisztában a legalapvetöbb közlekedési szabályokkal.
  Sem a múlt rendszerben sem a mostaniban nem fektetnek súlyt a fiatalok KRESZ képzéseire.
  Az idösebbek meg egyenesen elképesztök, sötétség az egész vonalon.....”
 • 88. ladarevolution 2009. október 27. 19:52
  „passz, nem szoktam gyakran arra járni, megállni meg főleg nem :-)”
 • 87. login 2009. október 27. 12:08
  „jav:
  Nézetm a kiegészítő táblát (Pozsonyi út ABC), de szerintem át van húzva a padkán/járdán/kavicsoson álló autó is.”
 • 86. login 2009. október 26. 16:49
  „Mondasz valamit :)
  Pozsonyi út: látod a kiegészítő táblát nem is figyeltem... annyira el vagyok foglalva a tüttyögve odaparkoló szidásával. :) (mondjuk van hogy nem a kavicsoson állnak, főleg reggelente a teherautók)

  Ez esküvői autók nem is zavarnak, mert csak szombatonként parkolnak oda arra a fél órára. Viszont azok igen akik hétköznap is odaállnak, és a zebrát sem lehet tőlük rendesen látni. Arról nem is beszélve mikor indexelés nélkül indulnak és bevágnak elém.
  A másik amit szeretek a szakaszon, az az mikor örökösen az OTP melleti közben parkolnak, és körülnézés nélkül, vagy csak szimplán pofátlanul kitolat az útra, én meg tapossam csak a féket.”
 • 85. ladarevolution 2009. október 26. 15:18
  „login:
  A városháza előtt gyakran rendőrautó is szokott állni a megállni tilosban, na meg az esküvői autók sokaságáról nem is beszélve...

  A pozsonyi úti ABC előtt meg nem tudom h szoktak állni az autók, de amennyiben a kavicson állnak akkor ott állhatnak, a megállni tilos az úttestre vonatkozik.”
 • 84. login 2009. október 26. 09:08
  „Ha már szabálytalanságok:
  Fő út, Városháza-Marika-Patika előtti szakasz megállni tilos táblával zebrákkal, soha nem láttam hogy valakit is megbűntettek volna.
  Ugyan az Pozsonyi út ABC előtti kavicsos rész, megállni tilos tábla, mégis majdnem mindig áll/állnak ott autó(k). Soha egy rendőr nem fordult ott meg. Bezzeg pár méterrel arréb mérni is szoktak. Illetve a közelben szokott állni egy csikos octavia, persze mindig üres. (biztos éppen szolgálnak és védenek)”
 • 83. login 2009. október 26. 08:59
  „OFF
  Mégegy, de ez régebbi:
  Tud valaki valamit a Terv utcában a garázssorok előtti rendszámfüggő parkolókról? Hogy történt és miként? Illetve kikhez tartoznak? Mert eddig akárkit kérdeztem mindenki csak terelt.”
 • 82. tökmindegy 2009. október 26. 08:44
  „A Csaba utca környéke mostanában rémálom.
  A termálnál a parkolóőr az úttesten parkoltatja a buszokat, a személyautók meg végig a Csaba utca két oldalán kénytelenek megállni.
  Lehetetlen közlekedni, nem fér el két autó egymás mellett. Ezt nem ellenőrzi senki?”
 • 81. login 2009. október 26. 07:41
  „Nem tudja valaki milyen baleset történt tegnap du. 3 körül, a Károly utca Csaba utca kereszteződésénél?
  Csak távolról láttam a rendőröket, meg mintha tört autók lettek volna, de elég nagy volt a dugó, meg a forgolódás, mert nem engedtek át senkit, én meg még messze voltam.”
 • 80. Diákcsemege 2009. október 25. 20:18
  „Erre mifelénk példátlanul rossz a közlekedés morál! Itt nem objektív felelősség kell,hanem azonnal és keményen intézkedő (büntető és nem ünbüngyünöző) rendőrökre van szükség. Lásd: Ausztria, ott még azt sem nagyon díjazzák, ha az autó ablakából menet közben repül a csikk, ennek tarifája pontosan 50 EURO-nál indul, a többiről nem is beszélve.”
 • 79. pancser 2009. október 25. 12:42
  „Senkit sem kell elütni, akkor sem ha szabálytalankodik, így igaz, de sajnos ez nem mindig sikerül. Defenzíven kell vezetni, számítva főleg a gyalogos, kerékpáros közlekedőkre, hiszen ma is rendesen vannak a borozók előtt biciklik. Én a zebrán átkelőket hibáztatom inkább. Senkit sem ütnek el az úttesten, ha nincsen zebra akkor sem, ha figyel. Engem annak idején erre megtanítottak imigyen: kisfiam ha lelépsz a járdáról, először balra nézz, aztán jobbra, ha minden rendben mehetsz, de közben is figyelj mind a két irányba. Most csak az halljuk, hogy a zebrán haladónak elsőbbsége van. Ez csupán jogi fogalom, mert vagy megadják vagy nem. Mindenki felelős saját magáért, a gyalogos is.”
 • 78. Imcsi 2009. október 25. 08:39
  „pancser: "...hirtelen az úton haladó biciklis nem megy tovább az uton, hanem keresztbe vág előttünk a zebrán"
  Ennek van egy autós változata is: hirtelen a körforgalomban haladó autós nem megy tovább, hanem keresztbe vág előttünk a zebrán (irányjelzés nélkül)!

  Az itteni esethez visszatérve: mert a villanybicós nem a kerékpáros átkelőt használta, hanem a közvetlenül mellette levő zebrát (én nem vagyok biztos benne), azért még nem kellett volna elütni! Ezzel még nem vesztette el az elsőbbségét! Gyalogosok is vannak, akik nem végig a zebrán kelnek át, hanem az elejét vagy a végét kicsit lekanyarítják!”
 • 77. ladarevolution 2009. október 25. 00:10
  „Én bicajozni is szoktam meg autózni is, én azt mondom h egy bicajos tekerjen át a zebrán ha akar, vagy akár ott is ahol nincs zebra (hiszen saját felelősségére mindenki azt csinál amit akar) de nézzen már körül és csak akkor tegye ha senkit nem veszélyeztet. Bár általában nem az ilyenekkel van baj, mert aki ilyen helyen megy át az figyel.
  Az olyanokból van gáz mint amit tegnap is láttam h mentem kocsival az Aranyosszigeten (Óvár felé) és a Duna utcából jobb kéz felől a sövény takarásából szépen kibiciklizik az anyuka a csomagtartóra szerelt gyerekülésben a gyerekkel mellém és megy Óvár felé mindenféle lassítás és körülnézés nélkül.
  Teljesen úgy nézett ki mintha ő abban a tudatban lenne h az út szélén kanyarodik és az Aranyosszigeten is az út szélén megy tovább, akkor ő senkit nem zavar, minek is körülnézni...”
 • 76. pancser 2009. október 24. 21:31
  „75-höz! Ugye nem gondolod komolyan amit írtál? Az ember vezeti az autóját és hirtelen az úton haladó biciklis nem megy tovább az uton, hanem keresztbe vág előttünk a zebrán. Kinek kell A KRESZ-t megtanulni? Ezt nem teheti a biciklis mert a szabály szerint tovább kell haladnia, keresztbe vágni tilos, életveszélyes!”
 • 75. Orsi85 2009. október 24. 19:59
  „Az autosnak semmikeppen nem volt elsobbsege. Az autos kanyarodhat akar balra nagy ivben, akar jobbra kis ivben, ha a gyalogosoknak/bicikliseknek zoldet mutat a lampa, az autos megall es var. Menjetek el Ausztriaba vagy Nemetorszagba, csodalkozni fogtok, hogy nincs az az autos, aki felhaborodna azon, ha a biciklis akar a zebran is attekerne - mivel nem az autosnak van elsobbsege. Megdobbento es hihetetlen, hogy sokan mas velemenyen vannak, oket koteleznem a KRESZ-vizsga megismetlesere. Egy katasztrofa, amit a magyar autosok az utakon muvelnek. A nemet rendszambol kiderul, hogy melyik varosbol szarmazik az auto, ha az ember mas kornyekre teved, ott direkt vigyaznak ra es nem toljak le, mert abbol indulnak ki, nem ismeros a kornyeken. A magyart egy kulfoldi rendszam ugy felizgatja, mint a bikat a voros poszto, meghogy segitene vagy tekintettel lenne arra, hogy az illeto nem ismeros errefele... Inkabb megmutatja, ki itthon a jani.”
 • 74. pancser 2009. október 24. 19:12
  „A városháza előtt ma délelőtt. Komplett család halad a zebrán, gyerekkocsi, nagyobb gyerek, szülők, nagyszülők. Figyeltem, ahogy elindulnak. A míg átértek eltelt jónéhány másodperc, de egyik sem fordította a fejét sem jobbra, sem balra. Mi van akkor, ha egy őrült nem ad elsőbbséget, mi van akkor ha hibás a fék? Sokan téveszmékben élnek. Mit számít a föld alatt ha valakinek elsőbbsége volt csak nem adták meg?”
 • 73. Imcsi 2009. október 24. 09:56
  „"annak van elsőbsége akinek meg adják"
  Ez így nem igaz! AZ elsőbbség kérdése egy előre meghatározott valami (kresz), nem pedig egy utólagos cselekvéstől függ! Ha én piros lámpánál áthaladva nekimegyek egy zöldön áthaladónak, akkor nem mondhatom azt, hogy a zöldön áthaladónak nem volt elsőbbsége, mivel én nem adtam meg!”
 • 72. surda69 2009. október 23. 22:45
  „nem kel szidni itt senkt sem
  kressz ide vagy oda
  annak van elsőbsége akinek meg adják
  sajna ez egy iratlan tőrvény
  sokat kőzlekedem a városban és látok én is furcsa dolgokat
  nem nagyon akaro szidni senkit sem
  de amikor a kőrforgalomba hajt be egy bicajos amikor neki kellene elsőbséget adniuk
  akkor nincs is miről beszélni”
91 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeül a testület

Soron következő ülését tartja a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtökön… Tovább olvasom